Tekst som har fått en stjerne av Cathrine Ø:

Viser 1 til 20 av 29:

Handlingen, karakterene og storyen er god nok til å få terningkast 5. Grammatikken er tidvis bra, men jevnt over for dårlig. Spesielt når boken gis ut på et forlag som har sin stolthet i at de, direkte sitat, "ikke akkurat er slepphendte med det som slipper igjennom." Boken er skrevet for ungdom, ikke av ungdom og man forventer derfor en viss kvalitet på språket. Det er kjempetrist for en bokelsker å lese en potensiell terningkast 5 - bok, og så er det setningsoppbyggingen og språket generelt som trekker ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kult! Tror jeg må ta den neste år ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det er greit nok her hvor det fungerer nærmest som en liste, men jeg ergrer meg veldig når folk ikke bruker store bokstaver i en tekst, - på navn, boktitler eller etter punktum! Opplever det som respektløst overfor leseren, - og språket vårt!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Om morgenen når du våkner, ha da dette for øye:

Jeg våkner til et menneskes oppgave.

Har jeg fremdeles motvilje mot å gå til det arbeide for hvis skyld jeg er blitt til, det jeg kom inn i verden for å utføre? Er jeg kanskje skapt til å ligge i dynene og ha det varmt og godt?

Men det er så behagelig.

Er du kommet til verden for å ha det behagelig, i det hele for passivt å nyte tilværelsen, eller er du kommet for å handle?

Ser du ikke plantene, fuglene, mauren, edderkoppene, biene drive med sitt og utføre sin oppgave i naturens husholdning? Og så vil du ikke gjøre menneskets arbeide? Skynder du deg ikke å utføre det naturen krever av deg?

Man må hvile også.

Hvile er nødvendig, jeg nekter ikke det. Men naturen har satt grenser for den.

Naturen har jo også satt grenser for spising og drikking. Likevel gjør du det til overmål; du fortsetter når sult og tørst er tilfredsstillet.

Men når det gjelder arbeide, er det ikke så, da holder du deg under grensen for det du kan yde.

Marcus Aurelius Antoninus (Philosophus) født 121 e. Kr, død 17. mars 180, het egentlig Annius Verus, men han endret navn da han ble adoptert av den romerske keiseren Antoninus Pius. Gutten fikk en god oppdragelse og ble utdannet i retorikk og filosofi. Senere giftet han seg også med keiserens datter. Mye av hans energi gikk med til å sikre riket mot partherne i øst og da troppene kom hjem derfra i 166 brakte de med seg en pest som riket kanskje aldri kom helt over.

Han regjerte sammen med adoptivbroren og svigerfaren som var en svært mild og from keiser, derav tilnavnet Pius, som betyr den fromme. Selv gikk han for å være edeltenkende og redelig, men ble også regnet for å være upraktisk. Sitt tilnavn “filosofen” fikk han fordi han ivrig dyrket den stoiske filosofi. Derav stammer uttrykket «å ta noe med stoisk ro.» Kort sagt selvbeherskelse på alle plan.

Det var vanlig blant romerske keisere å adoptere passende etterfølgere i stedet for å la sin eventuelle eldste sønn overta tronen. Marcus Aurel valgte sin sønn, Commodus og har fått tåle kritikk for det i ettertid. Det har vært hevdet at dette var begynnelsen på slutten for Romerriket. Sønnen var i krig med alt og alle, ødslet med statens penger, han konfiskerte rikfolks formuer, forlangte guddommelig dyrkelse og etter 12 år ved tronen ble han drept. Og etter Commodus fulgte mye av det samme.

Marcus Aurelius´ Selvbetraktninger i 12 bind er oversatt til norsk, og var ment å være en rettesnor for sønnen.

Kilder: “Ord for Dagen, Sitater for alle årets dager ved Yngvar Holm, 1993. “Salmonsens Konversationsleksikon”, København, 1915. “Store Norske Leksikon”, 1982.

Det som slår meg nå før jeg går og legger meg, er at dette var opptakten til våre tiders nyttårsforsetter.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Samme plan som i år... Jeg tar det som det kommer:) Det eneste er at jeg skal klare å lese enda flere bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser vel ca 30 i året. Jeg må lese alle bøkene nøye! Så det går sakte. Jeg koser meg med hver eneste bok og gruer meg til den er slutt. Men alikevel skulle jeg ønske jeg leste fortere også, da det er så mange bøker jeg har lyst til å lese, som jeg rett og slett ikke rekker å lese. Hehe lett skal det ikke være.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Man kan ikke stå så lett på ski at sporene ikke synes.

FINSK ORDSPRÅK

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Under vis på profilen, der det er Avbrøt, Skal lese, Har lest osv, hadde det vært supert å ha en "Pause" kategori, når man for en eller annen grunn tar en pause fra ei bok eller to. Eller?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er lenge siden jeg har sett på oversiktene her, ang tall på bokelskere, tall på hvor mange bøker som blir lagt inn , oversikter i det hele tatt. I dag tok jeg meg tid til dette , og jeg må si at dette er jammen flotte greier. Må være den fineste nettsiden , man kan komme inn på . Blir så glad når jeg ser alle nye medlemmer , antall bøker, hvor fin siden er og hvor glade vi er i bøkene i dette landet.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er sikkert en del som kommer til å bli skuffet over filmen. Det blir jo ganske ofte sånn når det blir laget filmer av kjempepopulære bøker. Alle har sin egen versjon av boka, og dermed alle kan ikke bli tilfredssilt. Personlig gleder jeg meg til filmen og er veldig spent på hvordan den blir.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp lest den første boka, og så vidt begynt på den andre. Noe av det beste og mest spennende jeg har lest på lenge. Så filmtraileren i dag, og tror det kan bli en kjempefilm. Likte godt skuespillerene for de viktigste rollene, selv om de ikke stemte helt med mine bilder Bortsett fra Gale som var kanskje 98% lik. "May the odds be ever in your favor. March 23, 2012" :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det blir vanskelig å lage en film som lever opp til boka, synes det som gjør den så bra er Katniss sine tanker og refleksjoner! Men gleder meg likevel masse til den kommer på kino:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da har du det sånn som meg, når jeg ser filmer med dårlig oversettelse. Det er virkelig irriterende.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om litt over en uke flytter vi inn i nytt hus. Større enn her vi bor nå. Noe som betyr et helt lite rom bare til bøker! Rommet er vel 6-7 kvm tenker jeg, så ikke stort. Men vi får plass til 7-8 bokhyller der inne av Billy typen. Og alle de skal fylles med bøker. Jeg får mitt eget lille bibliotek. Ikke mer stabling av bøker i hauger på gulvet eller i boden. Føler meg kjempepriviligert som får denne muligheten.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Amen! Den dagen (gud forby) at fysiske bøker ikke lenger er et alternativ, den dagen slutter jeg å lese bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et lite hjertesukk; Det er så mange som klager på at kjedebutikkene er så like. Grunnen til kjedebokhandlerene har de "samme" utstillingene er at en ofte blir møtt i inngangen av bestselgervegg. Her står bøkene som selger best! Listene blir laget på bakgrunn av hva som selges, altså, det er KUNDEN som bestemmer hva som står der. Det er "desverre" slik at det som selger best, er det som blir frontet i butikk! Bokhandelen får ikke beskjed fra forlag hvor bøker skal plasseres!

Jeg jobber selv i en liten kjedebokhandel i utkantnorge, dvs ikke i Oslo, og jeg merker at jeg stadig blir provosert av at så mange klager på kjedebokhandelen. Jeg skulle gjerne bestilt inn mange bøker av debutanter,mindre kjente forfattere, lyrikere, og "smale" utgivelser, men poenget er at dersom jeg gjør det og boken ikke får omtale i de store aviser, eller andre medier, så selger den ikke! Og JA, vi har prøvd, mange ganger. Mange bøker jeg har forsøkt å få frem, har endt i en kasse på loftet, eller i retur til forlag. Vi lever av å selge bøker, og da må vi ta inn det som selger også, vi vil ikke overleve dersom vi ikke har Samartin, Hislop, Morton, Nesbø og andre toppselgere. Så får vi heller bestille inn bøker til dere andre og det gjør vi mer enn GJERNE!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig! Jeg er egentlig ikke glad i bøker der man har annenhver kapittel med to forskjellige personer. Men i denne boken gikk det faktisk. En helt, helt fantastisk bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg skal dit! Var der i fjor også, og har lært en ting; Jeg skal ha med en stor ryggsekk! For bøker er tungt.. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er vel det som erstatta gode gamle "Bok i Sentrum". Billige bøker, forfattere som snakker om sine verker og lignende. Jeg husker at de pleide å ha et foredrag om en ny selvhjelpsbok hvert år på Bok i Sentrum, og den blei alltid holdt på det vi etter hvert kom til å kalle for "selvhjelpsrommet". Gode minner!

Oslobokfestival.no har info, i motsetning til meg som bare babler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste Tolkiens...Krigen om ringen ,for ca. 30 år siden...første gang...har blitt noen ganger siden det...men da filmene kom , strittet jeg imot av alle krefter....ville absolutt ikke se dem ,fordi jeg var så glad i bøkene.....me det gikk som det måtte gå...jeg så dem til slutt , og jeg må bare si at jeg ikke har angret et sekund...filmene var supre...de tok veldig godt vare på Tolkiens intensjoner...og skuespillerne var jo bare til å smelte helt for....så..det går an å lære gamle hunder å sitte...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KAnne ØverkilHanne Kvernmo RyePia Lise SelnesToveEvaBjørg  FrøysaaHeidi Nicoline ErtnæsBård StøreTanteMamieIngunn STatiana WesserlingTine SundalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTheaFindusRuneRune U. FurbergRufsetufsaLisbeth Kingsrud KvistenTone HSolveigReidun Anette AugustinNina M. Haugan FinnsonLilleviBjørg L.Kjetil Klakegg BergheimKikkan HaugensusannaTone Maria JonassenPirelliTrude JensenHildeE .Eli HagelundNeraRisRosOgKlagingGodemineJenny Dahl BakkenEllen E. MartolMonica Carlsen