På ABCnyheter sto det en artikkel i dag om at mange tror det går mot slutten for bokhyllene. Hva tror dere?

For min del har jeg akkurat bestilt en Kindle3, men etter å ha lett i tilgjengelige Kindle-bøker ser jeg jo at mange av bøkene jeg vil lese ikke finnes til Kindle. Jeg planlegger fremdeles å kjøpe mange fysiske bøker, og må snart investere i nye bokhyller... Ellers så er det en annen tanke som slår meg, hva om det umulige skulle skje? Hadde en telefonsamtale med min mor i går der hun var veldig opptatt av den store vulkanen i Yellowstone nasjonalpark sitt "forsinkede utbrudd". Hva om vi plutselig av en eller annnen grunn ikke har tilgang til elektroniske bøker lenger?

Jeg tenker at det er viktig å ta vare på så mange som mulig av de fysiske bøkene som finnes. Hva mener dere?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 103 svar.

Jeg kan tenke meg det er behagelig at det tar mindre plass og at du har konstant lys når du leser, men med elektroniske bøker må du også tenke på om du har batteri nok, og jeg vil virkelig ikke ha batteriet i bakhodet mens jeg leser. Dessuten er det fortsatt mange mennesker som generelt liker tanken på det å ha en fysisk bok i hendene, å ha dem i bokhyllene osv. Jeg er kun 15 år gammel, men jeg kommer alltid til å ha papirbøker som en preferanse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt sagt av en femtenåring!
Jeg vil heller ikke være avhengig av batterier mens jeg leser bøker. Det er altfor mye rundt oss som bruker batterier og strøm. Derfor er det så deilig å ha gode, gammeldagse bøker å holde i hendene og som kan åpnes og blas i og kan leses hvorsomhelst og nårsomhelst, bare det finnes leselys nok.
- Og bokhyllene mine, ja de har jeg for en stor del snekret og satt sammen selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På lesebrett som Kindle er det ikke lys i skjermen, det er derfor den er så behagelig å lese på. Batterilevetiden er også veldig lang. En måned sier enkelte. Jeg har bare hatt min i litt over et døgn, så det må jeg få komme tilbake til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he, apropos dommedag.. Jeg har tenkt på muligheten at vi ikke lenger hogger skog for å lage papir, slik at det blir en dyr vare... Litt vel idealistisk, det vet jeg, så jeg tror ikke noe på det... Skulle liksom en hel verden som ikke klarer å slutte med korrupsjon og ting som avler penger greie å slutte og hogge skog? ha ha!

Glad i laptopen min og enkelte andre duppeditter, men kindle eller andre lesebrett har ikke falt meg inn en gang. Når jeg er på ferie kjøper jeg bøker underveis og sender dem i posten til meg selv når de er utlest (hvis de blir fler enn det som er praktisk å ha i kofferten). Mange steder kan pakka merkes som de sier det i UK: Printed material only, dermed blir portoen atskillig lavere. Sendte hjem en svær eske forrige gang jeg var i England... Portoen var penger jeg likevel hadde kjøpt kaffe og sjokolade for...

Du får meg ikke til å bytte ut Shakespeares samlede verker på originalengelsk (print fra slutten av 1800tallet), kjøpt i antikvariat i England på 30tallet, min oldefar ga den i kjærlighetsgave til min oldemor - med en digital utgave!! Og slik stiller det seg med hundrevis av andre bøker jeg er arving til...

Jeg til og med lager bøker selv ut av ting jeg samler på og skriver av... Liker looken. Skulle gjerne hatt en falsemaskin, noen som har det? Slik gammeldags som bokbinderiene pleide å ha?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg pleier å dra på ferie til steder der jeg ikke får kjøpt bøker, derfor liker jeg tanken å å ha med 10 stykker jeg har valgt selv på Kindlen.

Falsemaskin har jeg ikke nei. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg er på ferie på steder jeg ikke får kjøpt bøker, har jeg det som regel for travelt til å lese!! ;-D

Men jeg skjønner at noen syns det er fint å bære med seg 100vis av bøker i en enkel flat dings i veska..

Bare det at jeg kan ikke fordra å være redd for veska, den bør være så den tåler en trøkk når jeg er på tur.. Jeg er sånt irriterende aktiv ferie-menneske, jeg kjeder meg hvis jeg tvinges til å ligge en halvtime på stranda. Argumentet renner nok bort i sanda for meg, men for all del, ha glede av bøkene! Det er jo det viktigste;-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier også dra på aktive ferieturer, med mye gåing og utforsking av distriktet med leiebil. Men bøker blir det alltid tid til. Det du sier om å være redd for at "dingsene" kan ta skade skjønner jeg godt. Det var et av argumentene i mitt eget hode mot å kjøpe Kindle, men så ble det bare så utrolig mange andre positive sider som kom fram at jeg måtte kapitulere. ;) Jeg vurderer faktisk å omdøpe "Anett's Kindle" (det står øverst på siden på "home-området") til "My Precious" :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

What'sss sshe got in her pocketsesss...?? hi hi

Åh, hva skulle vi gjort uten Tolkien til å identifisere oss med? Selv bruker jeg Bilbos vandrevise som credo. Ettersom jeg ikke kjører nok på jobb, tar jeg privatbilen med på ferie, er litt vel nomadisk, så vandrevisa syns jeg er fin;-D

Leser faktisk mer på jobb mens jeg venter på andre enn det jeg gjør når jeg har ferie..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er det vel slik at man har gått å ventet på dommedagen i generasjoner. Sola går sin sykluser uansett. Når det gjelder Yellowstone har jeg fått forståelse for at den forflytter seg under jordskorpen. Heldigvis vet vi ingenting. Teknologien som skapes i fremtiden vil bruke mindre strøm (håper jeg da). Håper at avisene fortsetter som før, for det er ikke det samme som å lese på nettet. Bøker har jeg i massevis av så jeg vil alltid ha godt lesestoff for enhver anledning. Når det gjelder lesebrett så vil jeg vente til de får farger og ikke bare elektronisk blekk (er ikke inne i dette enda, men dere skjønner meg). For nå kan man få design strikkebøker/hefter som e-bok det er jo praktisk mht mønster - det er bare å legge lesebrettet tilrette!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når det gjelder solstormer er det jo ikke snakk om dommedag, men hvordan disse kan innvirke på satelitter og andre tekniske duppeditter. Som det står i artikkelen var den forrige store på midten av 1800-tallet, da hadde de jo ikke satelitter. Et evt. Yellowstone-utbrudd vil også innvirke på tekniske innretninger selv om vi ikke direkte blir oversprutet med lava og aske her i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe du har nok rett i det (men det får meg til å tenke på dommedag). Dersom Yellowstone skulle få utbrudd. Da vil det nok skake opp hele verden pga. asken (kanskje ville vi ikke se sola på lenge...) Når det kommer til solstormer så har de kommet og gått flere ganger. Husker at strømnettet i Nord-Amerika ble slått ut i 1-2 dager - husker ikke når det var. Går ut fra at man lærer av slik og alltid tar forholdsregler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når man snakker om sola

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, naturen er mektig og uberegnelig! Dette var et nytt godt argument for å passe godt på papirbøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg håper virkelig den artikkelen tar feil. Bøker skal være i papirform. Man får ikke den samme følelsen av et lesebrett som av en papirbok. Følelsen når man sitter med den i hånda, lukta av papiret osv. Jeg kommer til å tviholde på vanlige bøker så lenge det lar seg gjøre. Kall meg gjerne gammeldags, men i så fall er jeg stolt av å være det.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er gammeldags, jeg... Er også stolt av det, bøker er mer enn bare skrevne ord og en historie fortalt, de er kunst!! På et par museer har jeg prøvd å pusle bokstavbrikkene til setting (man må for all del huske på at alt skal være speilvendt!) og med stor andakt har jeg fått bla i ei trykt bok fra 1500-tallet (jepp, med hvite hansker), og jeg kan bare ikke glemme det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var på nippet til å skaffe meg lesebrett, men slutta det av då eg fekk tenkt meg betre om. Bøkene eg kjøper, - og likar - , deler eg gjerne med barna mine, eller venner, så dei òg kan få glede av dei. Elles kjem vel teknikken til å utvikle seg slik at det kan bli vanskeleg å ta vare på bøker på gamle lesebrett etter som tida går. Papirbøker har ein alltid for hand.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kommer ikke frivillig til å kvitte meg med mine papirbøker. Og om alt skulle bli digitalisert i min levetid så kommer jeg til å bli en flittig gjest i bruktbutikker, hvor man da forhåpentligvis fortsatt kan kjøpe papirbøker.

For meg er en del av leseopplevelsen å holde boken i hånden, kjenne vekten av den høre knirkelyden som oppstår når jeg åpner den for første gang, om boken er ny, og kjenne lukten av trykksverte. Det blir alt for upersonlig å sitte med en kald, teknologisk dings i hånden, kan ikke forstå at jeg skal kunne få den samme opplevelsen av det.

Det er mulig jeg er håpløst gammeldags, at jeg har helt feil holdning og følger feil vei. Men teknologi og duppeditter har aldri interessert meg, bøker og det å ha fulle bokhyller som sier mye om meg som person derimot, det interesserer meg. Kanskje jeg må si at jeg heldigvis kjenner folk som kan snekre bokhyller til meg også, om det skulle bli vanskelig å få tak i denslags i fremtiden.

Den enste fordelen jeg kan se med et lesebrett er at bagasjen blir lettere når man reiser, men jeg kan leve med tunge kofferter en stund til jeg. Jeg kan jo bare kutte ut noen par sko og heller dra med meg noen fler bøker.

Så, for meg er lesebrett uaktuelt akkurat nå, ikke dermed sagt at jeg ikke kan komme til å endre mening en gang i fremtiden, men jeg tror vel egentlig ikke det.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg, men..... på reise har jeg funnet ut at det er mye enklere å ha med seg en MP3 spiller. Og siden jeg stort sett ferierer i Norge er det enkelt å finne et bibliotek i nærheten som har bøker jeg vil lese om igjen, eller lytte til før jeg evt. kjøper dem. Det har spart meg for en del kroner, men også fått meg til å kjøpe bøker jeg aldri trodde jeg ville like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne ikke sagt bedre selv. Men når jeg er ute på tur... ser jeg fordelen med lesebrett. Men det blir aldri enten eller for meg nei. Det er nå litt dumt at de bare viser svart/hvit, da tenker på fakta bøker. Dessuten batteriet varighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er også litt usikker på hvordan det er med lesebrett og bilder, om det finnes noen hvor man kan lese bøker med mye bilder helt problemfritt. Når jeg reiser leser jeg ofte en del om stedet/stedene jeg reiser til, og i mange sånne bøker er det bilder, gjerne i farger. Er litt redd opplevelsen kunne blitt amputert. For bøker med kun tekst er ser jeg jo fordelen ved reiser, men samtidig så tenker jeg at det kan bli klissete med solkrem og sand på stranden, og det å bekymre seg for å bli bestjålet i en storby. Og drar man på opplevelsesferie har man jo ikke alltid tilgang til strøm. Men, det sagt, det eneste som kan få meg til å kjøpe et lesebrett en eller annen gang må være at det er praktisk når man reiser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Angående strøm så er det jo det som skiller f.eks. Kindle (som jeg vet mest om) fra ulike "pads". Kindle har veldig lang batterilevetid, om den er så lang som de sier i reklamen gjenstår å se (for meg, da jeg får min ca. den 15). Når det gjelder reisehåndbøker ser jeg nok på bildene før jeg reiser. Når jeg er på stedet er det plasseringen av bussholdeplassen og slikt som gjelder. Da ser man jo tingene med egne øyne og trenger ikke bilder. Hvordan det fungerer på stranden vet jeg jo ikke enda, men pleier som regel å unngå sand uansett. ;) Pleier heller ikke smøre inn andre bøker med solkrem, dessuten har jeg ettui. Det som ofte skjer derimot er at heftede bøker går opp i limingen pga. varmen og plutselig har du mange hundre løse sider... Høy temperatur skal ikke, sier de, være noe problem med lesebrett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har satt meg særlig godt inn i sakene her, så det er bare fint om du og/eller andre kan rette opp misforståelser. Greit å vite at Kindle visst nok skal ha god batterikapasitet.

Når jeg snakker om bilder i bøker, så er det mest fordi det da blir litt irriterende for meg å ikke se bildene om de beskrives i teksten. Joda, når jeg er på stedet kan jeg se det "live", men min autisthjerne synes liksom ikke det holder. Og på stranden har jeg aldri opplevd at pocketbøkene faller fra hverandre, men derimot at de blir klissete av solkrem (jeg har veldig lys hud og bruker mye) og dermed også blir litt skitne. Men etui er sikkert en fin ting ja, den ser jeg.

Ellers ser jeg også fordeler med lesebrett når man reiser, og om jeg noen gang kommer til å skaffe meg et så er det fordi det er praktisk på tur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå høres det ut som jeg reklamerer voldsomt for lesebrett, men det jeg egentlig prøver å si er at på reiser tror jeg det har mange fordeler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser også fordelen når jeg er på sopptur, men da må det være i farger (selvsagt oppholdsvær). Eller på ferjer (på Vestlandet må man reise med ferjer enten det være seg Stavanger eller Bergen).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesebrett er framtida. Biblioteksektoren spiller en stor rolle her, siden mye av det å være "interessert i litteratur" er å leite, leite og plutselig dumpe borti, og det er derfor leit at denne sektoren har så stor motstand mot ny teknologi og heller vurderer graden av "kos" mot alt det som er praktisk i en genial forstand med den digitale teknologien. Det sier litt at forlagene nå er milevis foran bibliotekene i landet her når det gjelder dette, enda forlagene i begynnelsen var de største motstanderne av alle. Holdningen smitter over på folk, det er håpløst å tro noe annet.

At det er estetisk flott med svulmende bokhyller, noe mystisk og dulgt med fem hundre år gamle førsteutgaver og så videre er jeg enig i - men kontra papirteknologien er den digitale så overlegen at det eneste argumentet som er igjen, er nettopp det som hører samlemanien til. Det er også sikrere å lagre digitalt, på alle måter, nettopp pga. plassen. Det store spørsmålet handler om kontrollen av dette, som er "enkel" å drive, men vanskelig å enes om. Paradokset som er oppstått nå, er at ingenting kan kastes lenger, og en tilhørende klagesang om det.

Kunne personlig tenke meg å kvitte meg med mine par tusen bøker for å gjøre bedre plass til akvariet og ymse annet, men da jeg ikke gjør det enda, er det fordi jeg vet at mange av titlene ikke er blitt og kanskje aldri blir digitalisert. Men jeg hadde gjerne blitt med på et initiativ om å lagre sjeldenhetene på data. Det er bare så mange som istedet vil snakke om lesningens fortreffelighet, og de såkalte tidløse kvalitetene det har, og at det i sin tur er uløselig knyttet til papirboka som teknologi.

Lite apropos: komprimeringen er den eneste forskjellen egentlig. At man er avhengig av elektrisitet i det ene tilfellet får så være - jeg tviler på at strømmen blir avleggs i vår del av verden med det første. Dommedag tar jeg ikke med i betraktningen, jeg er blitt mett på sånne scenarier gjennom de siste ti årene, for å si det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel ikke det at strøm blir avleggs, men at brettet ditt går tomt på ubeleilig tidspunkt som er problemet. Jeg har ikke hatt min Kindle mer enn tre uker, og har knapt brukt den fordi jeg er midt i gjenlesing av en serie jeg har fysisk, men har allerede opplevd å dra fram Kindlen fra veska for å lese litt mens jeg ventet på noen og funnet den tom for strøm (og ikke hadde jeg med noen annen bok, heller). Det er langt fram til jeg erstatter alle bøker med ebøker, gitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom Kindle'n din går tom for strøm på 3 uker uten at du bruker den noe særlig betyr at noe er feil! Jeg leser hver eneste dag i 3 uker på min - eller minimum 6 bøker - før den går tom for strøm. Og jeg har hatt Kindle'n min snart ett år. Hele sommerferien uten å lade. Og jeg er en bokorm. Sjekk om du har wifi på hele tiden = spiser strøm når den driver og sjekker mot eventuelle wifi hotspots. Hvis den er av og du fremdeles har problemer med batteriet så ville jeg returnert og fått ny. Det er ikke normalt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du sier mye fornuftig her, men det som jeg skriver i den første posten om Yellowstone er jo ikke fantasi fra min side. Vulkanen er fullstendig på overtid nå. Må vi ikke tenke på alle mulige scenarier når det er snakk om å ta vare på bøker for ettertiden?

Som jeg sier et annet sted i tråden er jeg kanskje over gjennomsnittlig opptatt av what-if-scenarier, men jeg mener det er vanskelig å se bort fra at det kan inntreffe ting som skaper problemer for teknologien. Derfor vil jeg ta på meg min del av ansvaret, og ta vare på omtrent den mengden bøker jeg har nå (litt mer må jeg ha), men jeg vil "luke" litt i dem og kvitte meg med bøker jeg ikke bryr meg om og erstatte dem med nye. Så vil jeg ha en samling av elektroniske bøker ved siden av. Liker tanken på å frakte med meg et stort utvalg på Kindle'n, slik at jeg kan lese etter humør.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jojo, jeg tenker også på dommedag, og mener man skal gjøre det i sånne saker. Det er allerede sagt at vi lagrer bøker i et hvelv i Rana kommune - må legge til at ingenting de får der oppe blir digitalisert uten at tittelen i tillegg finnes i to eks. i papirform også. De bedriver på en måte begge deler, selv om lesetjenesten for det de legger ut ikke er helt i vater enda (hele opplegget er i grunn et prøveprosjekt).

Det ser forøvrig ut som om mange ikke er klar over hva brettene har utviklet seg til, og hvordan potensialet for å forbedre dem egentlig ser ut. Det kommer til å skje mye på den fronten nå, man får bare håpe at Apple forblir en mindre aktør og ikke tramper ihjel alt før det er begynt.

Papirboka forsvinner nok aldri, men den overlver i framtida som et håndverk, tror jeg. Kanskje vi får renessanse-tilstander, hvem vet. Det er selvfølgelig presse og vitenskapelige publikasjoner som først og fremst blir påvirket av dette. Hva angår skjønnlitteratur aner jeg ikke, enkelte lager store filosofiske utlegninger om denne overgangen fra "papir til skjerm". Jeg tror det er veldig overdrevet.

Jeg ser prinsipielt innvendingen med batteritid, men for meg blir det meningsløst. Batteriet på en Kindle3 kan vare opptil en måned før det trenger å lades, garantert om WiFien skrus av. Det er ekstremt sjelden jeg leser mer enn ca to timer i strekk før jeg evt. fortsetter. Når det gjelder lagringsplass, kommer det nok snart et brett hvor man kan lagre titler i hundretusener, og fortsatt ha mye minne igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hjelper ikke med bøker i Mo i Rana hvis ingen kan få fatt i dem. ;) Og kan man komme inn til dette lageret om strømmen forsvinner? Antar de har nødgeneretor der men... Men altså, føler at både papirbøker og lesebrett er verdifulle på sin måte. Gleder meg i alle fall veldig til å utforske Kindlen som jeg fikk I DAG! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gratulerer med ny Kindle! Det er den beste investeringen jeg har gjort selv i år. Jeg er en tidligere papirfanatiker som nå definitivt har sett lyset. Det finnes ikke noe er mer praktisk for de vanlige pocketbøkene jeg leser og drasser rundt på. Bildebøker og reisehåndbøker er de eneste jeg ser verdi i å ha i papirformat enn sålenge til utviklingen av lesebrett også dekker disse.

Og dersom dommedag... Jeg tror vi har litt andre ting å fokusere på da enn Shakespeare, for å si det slik. Går verden under så går den under med bøker, oss og det hele. Dersom bare deler av verden går under er det ALLTID mulig å få strøm igjen. Det finnes alltid en kopi! På Svalbard har vi et frø-hvelv for slike scenarioer. Rana har bøkene sine. Andre deler av verden har malerier og skulpturer i hvelvene sine. Jeg har ingen tro på at kulturarven til menneskeheten forsvinner totalt dersom Yellowstone går i taket... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et spørsmål om Kindle: Koster bøkene man laster ned på Kindle (fra Amazon) vesentlig mindre enn papir-utgavene? Hvor mye er det snakk om at man sparer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lenge leve papirbøker og virkelige bokhyller! Jeg stoler ikke helt på det teknologiske igrunn. Folk er blitt altfor avhengige av teknologi. Man ser jo det på familien om strømmer går i hele nabolaget en kveld pga. foreksempel tordenvær eller arbeid på linja. Ja da er det akkurat som om verden går under for de må sitte der i soffaen og får ikke sett på tv/film eller spilt pc og sittet på facebook. Altså er det mulig lurer jeg på noen ganger...hva er galt med denne gennerasjonen. Men i slike situasjoner er det godt med en papirutgavebok og en batteridrevet lommelykt. For den bærbare pcen, og sikkert Kindle'n også vil gå tom for strøm etterhvert. Og jeg trur det er større sjanse for at teknologien går til helvete og tar med seg et helt lager av elektroniske lagrede bøker enn at et vulkanutbrudd brenner opp alle papirutgavene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenkte ikke på at et vulkanutbrudd kunne brenne opp bøkene, men dette:

Yellowstone hadde sist utbrudd for 640 000 år siden, og man har regnet ut at den har en syklus på litt under 600 000 år, altså er Yellowstone 45 000 år på overtid i forhold til syklusen. Hvis Yellowstone får et nytt utbrudd, er det antatt den kan ødelegge tilnærmet alt liv på det nord-amerikanske kontinentet og fylle atmosfæren med aske i mer enn 4 år.

fra Wikipedia

I et slikt tilfelle ville vi trenge bøkene for overlevelestips i alle fall... Og det hadde nok ikke vært så lett å få tak i nye bøker på amazon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tilgjengelighet er vel et nøkkelord her. Ikke bare hvilke bøker/tekster, men også tilgjengelighet til teknologien. Ikke alle har smarte telefoner og musikk på fyrstikkesker, selv om de finnes og er lett tilgjengelige for noen. Det eneste du trenger for å lese en bok, er leseferdighet. Dvs, om du ikke kan lese, finnes det billedbøker av ymse slag. (Noe for alle, alltid) Hver til sitt bruk, tenker jeg vi sier.

Internettet har forresten vist oss hvor mange sære interesser som finnes, og paradoksalt nok kan det sære være lettere å finne. Særlingene vil gjerne dele :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres så trist ut ! Et hjem uten bøker, fysiske bøker. Er glad vi fremdeles kan løpe rundt fra en bokhandel til en annen. Er for tiden i Spania der mange bøker har omslag som er rene kunstverk å se på. :-)) Tror der er flere enn meg som fortsatt vil holde liv i bokklubber og bokhandlere bare for å kunne nyte det å holde i en fysisk bok og oppbevare den i egne hyller.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig, en vakker dag skal jeg bygge meg bibliotek i et rom hjemme.. Sånn gammeldags med bare en peis, ørelappstoler, en bord og resten BØKER! Bøkerbøkerbøker...

Mmmm, nydelig tanke...;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har allerede fått meg et eget rom til bibliotek med masse nye og gamle bøker så som bl.a. gamle bibler, store oppslagsverk, mye romaner, ja du vet alle slags bøker i alle mulige fasonger og sjangre. I tillegg er der nydelige bilder, stearinlys, speil, kurvstol og bord med globus og souvenirer fra hele verden som også er plassert rundt omkring. Rommet skulle jo bare ha vært litt større ! Likevel, som jeg koser meg der inne !! :-)) Så du har noe å se fram til ! :-))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mmmmm.. Høres ut som noe jeg ville like.. Har en drøm om å få til et noe spesielt rom i en påbygning av huset, jeg må uansett skifte tak i løpet av de neste fem årene, så jeg har lyst til å få til et eget bibliotek under det nye, forhåpentligvis utvidede taket.. Og forholdsvis høyt under det! Idealet må kanskje bli det gammeldagse litt finere hus - bibioteket i britisk stil, men jeg kom nok til å fornorske den. Er glad i saue- og reinsdyrskinn, så det kan jo hende det blir en ordentlig bekvem divan å finne der og.. Tror min mor og jeg har til sammen nærmere tre tusen bøker, og fikk jeg et bibliotek, kom hun til å gi meg forskudd på arven fordi da ville alle bøkene få et sted å stå..;-D Mye gammelt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et bibliotek med massevis av bøker, ørelappstol, vedovn og det hele. Men jeg har også en Kindle. Den sitter jeg i ørelappstolen og leser på mens jeg skuer ut over alle de godt over tusen papirbøkene jeg og samboen engang har lest. Jeg hører samtidig på musikken fra Cd'ene mine mens alle LP'ene står stablet nederst i en av bokhyllene. Jeg har fremdeles platespilleren, men den står også i hylla. Til pynt. Jeg har ingen planer om å gå tilbake inn i fremtiden. Det ville være som å sette hjulet på museum for ikke å bruke det.. Synes jeg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, det tror jeg ikke. Ser at neste generasjon hos oss også ønsker seg papirbøker. Eller som den ene av dem sa: jeg vil ha mitt eget bibliotek når jeg flytter.

Selv hører jeg på lydbøker, men er disse veldig gode går jeg ut og kjøper papirutgaven for jeg vil ikke stå der en dag og oppleve at cd-ene og/eller lesebrettene "blir tomme." Og det er noe eget ved å holde i papirutgavene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydbøker anser jeg i alle fall som veldig usikre. Har opplevd at CDer har gått i oppløsning, dvs. "korrudert" eller hvordan jeg skal beskrive der. Og så er det det med striper og hakk også... Ja, det er noe eget med papirutgavene, og særlig, synes jeg, når det er mange av dem. Bibliotek er fantastiske steder! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig. Har i det siste lånt en del CD-plater på biblioteket og flere av disse har hatt "sykdommer" som gjorde det vanskelig å fullføre bøkene. Ble litt frustrert og venter nok litt før jeg låner fler CD-er. Enig i at det er herlig med steder hvor det er mange bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et hjem uten bokhyller fulle av bøker gir meg angst ;.) Etter flytting i fjor levde jeg midlertidig uten bøker i stua i en periode, og innen jeg fikk inn min hylle til "uleste bøker" følte jeg meg rett og slett litt hjemløs. Da hyllen kom på plass var stua møblert, og jeg kjente meg hjemme i den nye leiligheten. Elektroniske lesebrett vil nok aldri bli "min greie" dersom det menes at de skal erstatte "the real thing"...

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har flyttet mange ganger i løpet av livet, og bøkene er det første som pakkes opp.. Mest for å frigjøre esker til å drasse flere ting i!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For min del er det tenkt som et supplement. Får se hva som skjer når jeg begynner å bruke det. Har ingen planer om å kvitte meg med bøkene jeg allerede eier i alle fall!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med bøker tenker jeg på den lykken de gir meg i nuet, de og hyllene deres. Jeg bekymrer meg så over så mye annet her i livet at akkurat bøkene velger jeg å bare nyte. Elektroniske er jeg ikke så glad i , enda, men grubler heller ikke over det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja, eg veit iallefall at eg ikkje kjem til å kvitte meg med mine bokhyller. Likar å ha ei handfast bok mellom hendene, ikkje berre lese tekst på skjerm. Så om eg i framtida skaffar meg lesebrett vil det nok bli brukt som eit supplement til boka, ikkje som ei erstatning!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er enig i at det er et supplement. Jeg har for eksempel kunstbøker som hadde vært meningsløse å lese på en Kindle. For ikke å snakke om alle de obskure bøkene man kan finne på antikvariater osv. Om man kun leser bestselgere er sikkert lesebrett løsningen, men det gjelder vel ikke så mange av bokelskerne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei aldri i livet, det tror jeg ikke. En del av sjarmen med en bok er jo å kunne sitte med den i hendene, føle den, lukte på den, elske med hver side av den før den puttes inn i en bokhylle hvor en stryker den lett på permen og smiler hver gang en går forbi ^..^

Bare tanken på å stå opp en dag og se at bokhyllen min har fått et virus som har spist opp og destruert alle bøkene mine, eller at den var låst med elektroniske skapdører som pga en teknisk feil aldri vil kunne åpnes igjen, og ikke engang en skjærebrenner kunne åpenbart dem for meg... Død og pine, mareritt, angst og horror .. MIne bøker får aldri lov til å være av annet enn papir ^..^

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Papir er ganske sikkert ja. Hvis verden plutselig skulle bli satt tilbake til den førdigitale tilstanden, vil papirbøkene bli gode å ha. Mulig jeg har lest for mange postapokalyptiske bøker i det siste, men jeg tenker i alle fall at om alle bøker hadde blitt lagret elektronisk, og vi kvitta oss med papirbøkene, så hadde det vært farlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja sant? Bare tenk skrekkscenarioet solstorm. Solstormen som er ventet over den nordlige halvkule i 2013 er så kraftig at den kan slå ut all elektrisitet i opp til et halvt år. Bare tanken på hva slags konsekvenser det vil få er for omfattende til å begripe. Hverken elektrisitet, mobilnett, internett, biler, tog, fly ++ vil fungere. Så folkens, det er bare å hamstre hermetikk, stearinlys, varme pledd og en stabel bøker så skal vi komme oss gjennom det sammen :D haha

Link: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561263

Jeg er også en elsker av apokalypselitteratur og dommedagsfilmer. Husker en miniserie som gikk på nrk for et par år siden som var helt fantastisk. Der fikk man se konsekvensene av en solstorm...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

TV-serien Dark Angel handler om verden etter, ikke en solstorm, men en elektronisk bombe som slo ut ganske mye av sivilisasjonen. (Nå hører kanskje ikke TV-serietips hjemme på en bokside, men?)

The Windup Girl, som jeg leste i sommer, handler også om verden etter - vel ikke direkte apokalypse, men en skikkelig energikrise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for kjempegode tips Martin. Jeg har ikke hørt om tv-serien (jeg har ikke tv haha:D, men den høres skikkelig meg ut. Jeg elsker både å lese og se film/tv i denne sjangeren. Og boken er allerede bestilt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Martin, Dark Angel har jeg selvfølgelig sett, og har alle DVDene. ;) Boken du anbefaler er helt ukjent for meg, men høres ut som noe jeg kunne like å lese, TAKK. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Stephen Kings The Stand er noe for deg? En skikkelig tykk apokalypsebok. Ikke min favoritt, den er noe ujevn, men har sine definitivt sterke sider. Særlig i starten. Ser du har Year of the Flood på lista di, så jeg skal ikke mase for mye på den, annet enn at den er helt fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The year of the flood har jeg jo lest. Likte den godt. Er litt skeptisk til Mr. King. Under the dome som også handler om overlevelse synes jeg var nesten uutholdelig lang, aner fremdeles ikke hvorfor jeg fullførte den. Når jeg kikker på boken du foreslår er jeg faktisk 95% sikker på at jeg har lest den. Ellers så har jeg noen zombie-bøker i kikkerten. Da får du jo en uslåelig kombinasjon av verdens undergang og underlige vesner... Men tar gjerne i mot postapokalyptiske forslag, selv om det kanskje blir litt off-topic. Kanskje starte en ny tråd?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, nå først fikk jeg med meg at du antagelig har lest den;-D Puh! Trøtt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Under the dome er ei bok den godeste King har slitt i mange år(tier) med å bli ferdig med, han har forsøkt mange ganger og liksom ikke fått det til, mens The Stand ble først utgitt i 1978. Leste den uncut and unabridged for noen år siden, alle 1421 sidene burde faktisk være der... Den er fra glanstiden hans og bør leses om man liker apokalypsesjangeren. Stor King-fan og har foreløpig droppet å lese Under the Dome, men det kommer nok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes i alle fall at Under the dome var en lidelse å lese. Det du sier om skriveprosessen kan forklare hvorfor den blei så dårlig. Jeg ga den terningkast 1. Jeg er tidligere King-fan, men den boka forandret på det faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holdt på å bli konvertert fra King-fan til å ikke å være det etter Dreamcatcher, for den passa meg ikke i det hele tatt.. Egentlig ikke dårlig skrevet, men hele greia var disgusting og lite aktuelt for meg.. Siden har jeg lest noen av de eldste om igjen på engelsk, en mengde noveller, novellas og Danse macabre, som er non-fiction om horrorsjangren (for den som ikke har fått den med seg). Etter det syns jeg at jeg forstår forfatterens tankegang bedre, så jeg bryr meg lite om hvorvidt en fortelling er så bra eller ikke, for jeg har blitt opptatt av helheten. Kua har vært kalv engang, og alt det der...;-D Enkelte av fortellingene hans preges veldig av det dengangen umodne intellektet som står bak - som Under the Dome.

Men jeg er litt kritisk til manager og forleggere som bare utgir "rått og røti" fordi bare navnet hans alene forårsaker et stort salg.. King selv har sagt i intervjuer at han bommer på hva som blir fulltreffere hos folk og hva som bare blir for det kresne fan. Han tenkte antagelig at han skulle "rydde på loftet" og hive noen gamle greier ut av huet ved å bli ferdig med dem..

Oj, varsku folkens! Tastaturdiare!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror du har rett i at forleggerne/redaktørene skulle vært litt mer kritiske. Kommer det en ny bok av King så blir den jo kjøpt... Da jeg kjøpte Under the dome var jeg overbevist om at den kom til å være fantastisk. Ideen var jo god, og jeg visste jo at King kunne skrive. Men, som sagt, jeg led meg igjennom den. Fullførte for å se om det kunne være noe bra mot slutten, men nei...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva hadde dette innlegget med den opprinnelige tråden å gjøre?? Eh.. ingenting, så jeg får skape forbindelsen: En vedkjennelse av at de to hyllemetrene mine med King-bøker aldri blir komplett uten digitale medier, ettersom noe han har skrevet kun er utgitt digitalt.. Ur ligger gratis eller for et lite beløp ute på nettet, jeg tror jeg hadde prøvd amazon.com. Med denne tanken kommer erkjennelsen av at det hadde vært bedre å samle han på et lesebrett, og bære bøkene til en brukthandler..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, enig, den er opprettet. Jeg vil gjerne ha mange forslag selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du store Maria! Denne solstormen hadde jeg ikke fått med meg! I det hele tatt er det en god del ting som kan skje...

Ja, det spørs om vi burde være mer forberedt. Noen av de siste bøkene jeg har kjøpt er en zombie survival guide, og Lars Monsens tips for å overleve i villmarka. Greit å sette seg inn i. ;) Altså, zombiene ser jeg ikke som særlig sannsynlig, men det er generelle tips i boken om overlevelse under primitive forhold. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Haha, ja vi er aldri trygg uansett. Det finnes ingen garantier for hva som kan skje. Det er faktisk ikke umulig å bli truffet av en meteorstein i hodet når man går ut på trammen etter avisen om morgonen. Det hørte jeg om en som gjorde. Og han tok vare på steinen og la den på peishylla som en souveir fra oven og skrøt og pekte på det nydelige overjordiske krateret i panna til alle han møtte. :D

En meteorstorm er det ingen ting annet man kan gjøre enn å flytte så langt unna det utsatte området som mulig. Vi får håpe en solstorm aldri rammer Kina. Da sliter vi storveis. Da må hele verden adoptere en kineser frem til verdens energibaner går i vater igjen ^..^

Har veldig stor sansen for Lars Monsen. Han Paul som padlet europa var ikke så verst ha heller, selv om hans friluftseventyr var av litt annen karakter xD

Zombie survival guide? særiøst??? Må sjekkes ut!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Zombie survival guide. Skal legge inn noen sitater når jeg blir ferdig. Mye nyttig her ja. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tanken på at de fysiske bøkene forsvinner er litt utrolig å tenke på. Nå har jeg forstått at Kindle og andre kommer inn for alvor. Når det gjelder hvilken, for der er mange typer, som blir "standard" er noe som gjør at jeg sitter på gjerde. Kindle m.fl. har et batteri som varer ca. 6 timer før en må lade det opp igjen. Ser fordelen ved reiser, men man må ha mulighet til å lading underveis. Foretrekker vanlige bøker når jeg leser hjemme. Fremtidutsikter, hvor man ikke har fysiske bøker i reoler må være trist.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du tar feil angående batteriet! På Kindle-siden står det to uker så vidt jeg husker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har ikke jeg satt meg inn i dette, men hva apple sin versjon er det kanskje 6 timer. Hvor får man kjøpt Kindle? Dersom batteriet varer i 2 uker - hvor mange timer leser man da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er faktisk ikke sikker, men det eneste jeg har hørt fra Kindle-eiere om batterilevetiden er at de er strålende fornøyd med den. :)

Kindle kjøpes på amazon, og er knytta opp til kjøp av bøker der. Det var noe som gjorde meg skeptisk, men så ikke at noen av de andre alternativene var bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min Kindle brukes flittig, hver eneste dag, og bruker utrolig lite strøm. Tror jeg lader en eller to ganger i måneden. Kindle er fantastisk. Jeg elsker Kindle. Og Kindle bøker kan da absolutt deles, det er jo bare en fil. Men ikke alle bøker gjør seg på lesebrett (f eks de som har bilder og andre fargeelementer eller de som ikke kan kjøpes via amazon), så i min verden lever Kindle og papir lykkelig side om side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres bra ut! Er jo veldig opptatt av alt som har med Kindle å gjøre da jeg venter i lengsel på en sending fra amazon akkurat nå... Om et par dager er den min, bare min... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter hva jeg har fått meg frem til nå, vises skjermen kun i sort og hvit på kindle. Stemmer det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er ikke farger. Sitat fra Kindle-siden:

How Electronic Ink Works Electronic ink screens work using ink, just like books and newspapers, but display the ink particles electronically. People who see the display for the first time do a double take because the screen looks like real paper.

No Eye Strain - Reads Like Real Paper, Not a Computer Screen Kindle's electronic ink display is ideal for reading because it does not create the same eyestrain as reading on traditional backlit LCD tablets or laptops.

Mer HER, legg spesielt merke til bildene nederst på siden som viser forstørrelser av en Kindle-skjerm og en LCD.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må innrømme den ser veldig bra ut.. Men hjelp, det er mye for meg å sette meg inn i, jeg mister så lett oversikten.. Har ikke peiling på hvordan man putter bøker inn i den, og nei, jeg er ikke villig til å betale for bøker jeg allerede har i papirutgave..

Pdf-format? Novise så det holder. Glad i de enkle, ukompliserte papirbøkene, jeg.. Sett den KLM-sketsjen med munken som har problemer med formatet bok i forhold til papyrus?? Er visst sånn i virkeligheten når det gjelder lesebrett;-D hi hi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kindle er jo SÅ lett å bruke. Nesten FOR lett sa jeg til kollegaen min her om dagen (hun får sin i dag!). I forgårs skulle jeg vise sønnen min hvor lett den var å bruke, og "vips" så hadde jeg kjøpt en bok til gitt. ;)

Det er i alle fall mange klassikere som ligger på nettet som er gratis å laste ned, du finner gratisbøker på amazon også. Austen, Shelley osv.

Ja, den KLM-sketsjen er bra! Men når det gjelder Kindle i alle fall tror jeg selv min mor hadde klart det, hun er teknologimotstander, og den eneste mailen hun har er det jeg som har oppretta og har passordet til...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva er dine synspunkter på lesebrettet som Libris selger (på bokfestivalen til halv pris!)?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fant en side der det står om papercaster. Høres jo grei ut den, men en av grunnene til at jeg satser på engelske bøker/amazon er jo prisen. Merkelig nok fant jeg ikke noen priser på den siden, er den veldig dyr kansje? Norske e-bøker koster i alle fall flesk! Og utvalget kan jo ikke sammenlignes med amazons. Og som en eller annen sa her i en annen tråd kan man konvertere norske bøker slik at de kan leses på Kindle. Har ikke prøvd det selv ennå, da jeg har en lang øanskeliste med engelske bøker akkurat nå. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar, fant ikke denne siden da jeg søkte på nettet igår (ble frustrert over å ikke finne riktig nettside). Ble en god del klokere. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste noen tester før jeg skjønte at det bare var Kindle som var aktuelt for meg, derfor har jeg ikke satt meg nevneverdig inn i de andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fysiske bokhyllene kommer nok ikke til å forsvinne, men kanskje de blir mindre med tiden. For meg er det viktig med bokhyller og bøker, men det er absolutt ikke viktig for meg å eie alle bøkene jeg leser. Leser endel bøker som det er forskjellig kvalitet på og ved hjelp av e-bøker slipper jeg å ha disse i bokhylla mi, der det eneste de gjør er å ta opp plass.

Kanskje det kommer til å føre til høyere kvalitet på bokhyllene og mindre kasting av bøker.

For meg er ikke alle bøker verdt å ta vare på, men da blir jo spørsmålet hvem som skal bestemme hva som er verdt å verne om. Og hvem skal ta vare på de?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Angående det siste du sier tenker jeg at det også er et spørsmål når det kommer til digitalisering av bøker. Vil bøker som bare et fåtall er interessert i bli tilgjengelig digitalt? Det at bare et fåtall er interessert i en bok trenger jo ikke bety at den ikke er viktig/god osv. Bøkene det finnes flest av fysisk nå er jo ikke nødvendigvis så verneverdige.

I Norge har vi jo heldigvis et nasjonalbibliotek som skal ta vare på alt (så vidt jeg vet), men det betyr jo ikke nødvendigvis at bøkene er spesielt tilgjengelige.

En ting med lesing av digitale bøker, tenker jeg, er at det kan redusere tilfeldige funn av bøker. Mange ganger jeg har ruslet rundt i en bokhandel eller et bibliotek og plutselig fått øye på en bok jeg ikke visste jeg hadde lyst til å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er vel fortsatt digitale bøker relativt nytt så etterhvert tror jeg det heller blir ett omvendt problem med tanke på tilgjengelighet for bøker som har ett snevert publikum. Tror det er lettere å gi ut disse digitalt og droppe fysiske bøker. Det må jo være billigere å utgi bøker på nett enn å trykke de.

Å ha tilgang til digitale bøker har faktisk åpnet en helt ny verden for meg. Har lastet ned bøker jeg aldri ville funnet på å lese ellers, både fordi de er lett tilgjengelige og ofte gratis. Synes derfor ikke det er ett problem med de tilfeldige funnene, man finner de bare på nett istedet for ett annet sted.

Nå høres det ut som jeg er helt for digitale bøker, og det er forsåvidt riktig, men jeg er også veldig glad i fysiske bøker. Det er ikke noe som kan erstatte en tur i bokhandelen der du kan se og kjenne på bøkene, tror derfor det alltid kommer til å finnes side ved side.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det jeg tenkte på var allerede utgitte bøker, når det gjelder nye bøker er jeg selvsagt enig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg redd for at du har rett ja, det meste går vel på etterspørsel så det er nok en fare for at disse ikke blir digitalisert (usikker på om det er ett ord, men du skjønner sikkert hva jeg mener :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Lenge leve bokhyller og fysiske bøker!! Jeg tror de vil bestå så lenge det finnes bokelskere der ute, noe av opplevelsen av boka og innholdet er å holde den i hånda og kjenne lukta av blekk og papir ;)(syns jeg da ;))

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Amen! Den dagen (gud forby) at fysiske bøker ikke lenger er et alternativ, den dagen slutter jeg å lese bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg er enig. Dessuten kan jeg ikke fordra å lese lengre tekster på skjerm, jeg blir sliten i øynene og får vondt i hodet, og jeg synes også at skjermlesing er fryktelig uoversiktelig. Derimot, det å holde en fysisk bok i hånda, det er luksus. Elsker den følelsen. Og tenk så mange fine utgaver det er der ute. Som er pene å se på, og dekorative å ha i hylla. Jeg samler på flotte utgaver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Har lest noen korte tekster på skjerm selv og... ALDRI MER (med mindre det er nødvendig)! Som du sa så fikk jeg også vondt i hodet (jeg endete med å printe ut resten :D og ingen hjemme skjønte noe når det plutselig var veldig lite papir og blekk hehe)

Og ja, bøker er utrolig tekorative. Man trenger ikke en vegg med masse farge og stæsj, man trenger bare å sette opp en bokhylle for så å fylle den ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flimrer skjermen på lesebrettene slik som på PC'en? Da kommer jeg til å styre unna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer an på lesebrettet. Lesebrett med såkalt elektronisk blekk (som f eks Kindle) flimrer ikke, det blir som å lese på papir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innbefatter det også Apple iPad. For den vet jeg er i salg i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tror jeg ikke. En iPad er så vidt jeg vet en skjerm. Det fins lesebrett med elektronisk blekk i Norge også, men jeg har inntrykk av at de er ganske dyre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du har. Er blitt noe klokere. Hva heter de som man kan få kjøpt i Norge?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der er jeg ikke sikker. Er så fornøyd med kindlen min at jeg ikke har sett etter noe annet. Fins vel forskjellige ting, elektronisk blekk er nøkkelordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Prøver å følge med. Det er ikke alltid lett. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg veit ikke, har bare lest på PC-skjerm selv, men jeg har hørt at det ikke flimrer ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesebrett med elektronisk blekk flimrer overhode ikke. Man kan også lese i direkte sollys og det er bedre enn en vanlig pocketbok! Hvorfor? Fordi i tillegg til at kontrasten kan være mye bedre enn i en vanlig papirbok så kan man i tillegg justere både skriftstørrelse, skrifttype og linjeavstand. Ikke lenger irritere seg over at noen bøker har miniatyr skriftstørrelse, noen har irriterende skrifttype osv. Her kan man tilpasse boken egne behov. Ingenting er bedre enn å lese gode, kontrastfylte bøker med lett leselig skrifttype. Det er nå min hverdag med Kindle'n, som lever godt sammen med alle bøkene mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette høres jo bra ut, men jeg tror nok jeg vil klamre meg fast til bøkene så lenge som mulig ;) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjermen på PC'en flimrer (det får man hodepine av) det vet jeg, så noe større enn artikler er utelukket for meg å lese på PC'en.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt dårlig formulert av meg over. Jeg har hørt at lesebrett ikke flimrer ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SPirelliAnne-Stine Ruud HusevågTine SundalKirsten LundLailaMartePiippokattaAmanda ATanteMamieElinBeReadninggirl30FarfalleEllen E. MartolJulie StensethBeathe SolbergMonica CarlsenRandiAHege H.Hanne Kvernmo RyesiljehusmorTheaflaTore HalsaTone SundlandConnieOda Marie HMarianne  SkageBjørg L.Daffy EnglundalpakkaMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHarald KLene AndresenIngeborg GAudhildChristofer GabrielsenEgil StangelandAlice Nordli