Tekst som har fått en stjerne av Anita Ness:

Viser 1 til 20 av 472:

Diktsamlingen Averno er en slags gjenfortelling av den greske myten om Persefone men kan også sees som en beretning om en ung kvinne av i dag.
Forholdet mellom foreldre og barn, og da særlig båndene mellom mor og datter står sterkt i disse diktene og er vel for en av temaene i boken å regne. Det samme er forholdet mellom liv og død. Men også menneskelig tap og forfall blir tatt opp i denne boken, og jeg vil også si at den såvidt er innom politiske spørsmål og klima for å nevne noe. Selv om vi får høre mye om Persefone og historien rundt henne kunne dette like godt ha vært en beretning om en ung kvinne av i dag og hennes erfaringer.

Absolutt en verdig nobelprisvinner!

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Måten hun får frem sammenhenger mellom fortid,nåtid og ikke minst fremtid på er veldig fascinerende og ikke minst meget godt utført. Jeg liker godt måten hun har flettet inn dagsaktuelle ting som skjer i verden og at hun har et sterkt fokus på klimaendringene i flere av disse langdiktene. Kanskje for å minne oss på at det i tillegg til pandemien skjer andre elendige ting i verden. Men noen sekvenser vitner også om det finnes et håp likevel, at vi har en fremtid tross alt.
Korona, hverdag, familie, andre kriser i verden og ikke minst et håp. Alt dette klarer Lillegraven på utmerket vis å flette sammen til en helhet i sin nyeste diktsamling.

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Røros har fått ny politimester. Nærmere bestemt den tidligere Kripos-etterforskeren, Skarphedin Olsen. Det er en stor omveltning, for det skjer ikke allverden i Bergstaden. Ikke før en syklist oppdager en arm plassert i en maurtue. Armen sendes til patologer i Oslo, mens Olsen og staben hans strever med å finne armens eier. Saken endres da armen etterhvert viser seg å tilhøre en meget kjent person.
Annerledes og underfundig krim om Skarphedin og hans nevø Fredric Drum. Bok nr. 13 i serien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stefan Zweig, en betydningsfull forfatter - aktuell til alle tider. Jeg lar meg fascinere av hans tanker. Amokløper er en kort roman, men nesten uhyggelig intens og engasjerende. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heilt einig i omtalen din. I tillegg finn me eit dårleg språk og ein refererande skrivemåte som gjer det heile kjedeleg. Om det skuldast forfattaren eller oversettaren, skal vere usagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har dere gjort meg nysgjerrig på Marit Tusvik – hun er en forfatter jeg stadig har hørt om opp gjennom årene, men aldri lest. Det må jeg snart gjøre noe med.

Men når det gjelder Sigrid Finne, er vel det en Tusvik-roman, ikke en forfatter …

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, ja, det var fint skildra, og stemmer veldig godt med mi eiga kjensle for romanen. nydeleg! Marit Tusvik er ein mangfaldig og god forfattar som fortener fleire lesarar. Kan anbefale Sigrid Finne om du ikkje har lest den. Ho er god på nynorsk også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nykter som en saksbehandler på NAV.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei sju dørene. Agnes Ravatn.
Eg elskar, altså er eg.
Vel, ser at boka vert omtalt som ein kriminalroman, og det kan vel være rett; for her skjer urett og kriminalitet, som hovedpersonen, litteraturproffessoren Nina, vil etterforske. Det er spanande, irriterande og til dels imponerende, men fram for alt er boka ei flott bok å være i. Agnes skriver med snert, og har eit blikk og formuleringsevne om omverda som berre dei store kan, og denne boka kan nok også etterkvart bli omtalt som ei bok som tar inn over seg metoo-problematikken - i form som ei gresk tragedie.
Agnes Ravatn er ein av våre absolutt største samtidsforfattarar, ho er ennå ung; så eg gleder meg som ein unge til hennar neste prosjekt.
Har du ennå ikkje lese noko av ho; kan du kanskje begynne med essaysamlinga Stillstand.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Hvem har delt verden i det som er nyttig og det som er unyttig, og med hvilken rett? Har ikke en tistel rett til å leve, eller en Mus som spiser kornet i magasinene, Bier og Droner; ugress og roser. Hvilken fornuft er det som har dristet seg til å bedømme hvem som er god og hvem som er dårlig?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Voksne mennesker av Marie Aubert var overraskende god. Snev av psykologisk thriller i denne. Den skaper "irritasjon" hos leseren og den engasjerer og er tankevekkende. Anbefales.
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Istina Mavet er bokens hovedperson. Totalt tilbringer hun 9 år av livet sitt på psykiatrisk sykehus, eller som de ble kalt på 50-tallet - sinnssykehus. Istinas historie er fra New Zealand, men den er ikke så annerledes enn historier fra andre deler av verden. Det er en tid der elektrosjokk, insulinbehandling og lobotomi råder.

Det er hjerteskjærende lesning, og forfatteren vet hva hun snakker om. Hun var selv innlagt i flere år, feilaktig diagnostisert som schizofren.

Boka er en del av juniutfordringen til "1001bøker lesesirkel", der det skal leses en forfatter fra Afrika/Asia/Oseania.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi. (Ingen spoilere).
Denne så jeg ikke komme. Tidenes klareste sekser i mine øyne.

For å finne tid til denne, kjøpte jeg lydboken. Den er lest av Dennis Storhøi. Og for en prestasjon av Herr. Storhøi. Aldri har jeg lyttet til en lydbok som har blitt formidlet på en så levende måte. Storhøi sin prestasjon hever boken til 6+ i mine øyne.

Så til boken. At denne ikke har fått terningkast 6 i alle anmeldelser er vanskelig å forstå. Om man ser på boken isolert sett kan jeg noe motvillig gå med på at den er en sterk femmer på terningen.

Kniv er den 12. boken i historien om Harry Hole og hans univers. For å anmelde Harry Hole må man etter min mening se bøkene i sammenheng og i kontekst. Nesbø har brukt over 20 år på å utvikle Harry Hole som karakter, og har samtidig utviklet sin skrivekunst til å bli en forfatter av verdensformat. Nesbø oser klasse i måten han snører sammen tråder fra Harrys liv, samt måten han skildrer menneskene og handlingene deres på. Komplottet er fabelaktig intrikat og komplisert, men like fullt sitter jeg igjen med en følelse som sier "selvsagt måtte det bli slik". Som Nesbø/Hole fan fanget boken meg fra første sekund og står igjen som den naturligste av alle oppfølgere. Det høres enkelt ut, men som bok nr 12. er det brilliant håndverk av Nesbø å dra universet sitt sammen på en slik elegant måte.

Isolert sett strålende god krim. Sett i sammenheng med resten av serien, kanskje noe av det beste jeg har lest (hørt).

NB!. Nesbø sin Harry Hole serie fortjener å bli lest fra begynnelse til slutt. Har du ikke lest resten av serien, motstå fristelsen til å plukke opp denne. Start med Flaggermusmannen og kos deg kronologisk med kvalitetskrim fra Norges beste krimforfatter gjennom tidene. Nyt utviklingen til Harry Hole samtidig som du nyter Nesbøs utrolige utvikling som forfatter. Da kan du til slutt nyte denne boken som det mesterverket jeg mener den er.

God fornøyelse.

Godt sagt! (10) Varsle Svar
Godt sagt! (5) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er ein skatt av ei bok. Vi er med Patti Smith frå den første tanken og så vidare gjennom sinnet til den kjem ut ein nydeleg, men trist tekst. Eg har skrive om den i bloggen min

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av ein eller annan grunn trefte ikkje denne boka meg...og forventningar hadde eg, verkeleg.
Det er rart at bøker vert opplevde så ulikt, men det er ikkje første gongen det skjer.
Eit par gonger har eg opplevd å like bøker som andre har mislikt sterkt....

No skal eg imidlertid ein tur på bokhandelen og kjøpe ei bok, vart så uroa då eg las på nettet at boksalet ikkje går så godt. Eg skal gjere min del :-)
Ha ei fin veke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vHarald KHeidiNinaOleMarit HåverstadVegard Nordin LøvåHegeGodemineVibekeSolgunnLilleviToveAnne LønøyTanteMamieCazaanne83Marianne AugustatuhamreMarianne MTurid Kalvatn SchøyenRufsetufsaDag AndreasTine SundalSiljeIngunn STralteWenche VargasStine_JKaroline in WonderLisbeth Kingsrud KvistenTorill Elisabeth RevheimKarin BergTove Obrestad WøienAlice NordliIngunn ØvrebøJulie StensethKnut SimonsenTrygve JakobsenEster S