Tekst som har fått en stjerne av Anita Ness:

Viser 1 til 20 av 478:

Nå først begynner jeg på denne, rippet cd-er fra biblioteket i 2018, men tok den frem nå da boken fra BookBites (Familieverdier) ble inndratt før fullført - (Nå har jeg ingen fra BookBites - tre ble inndratt - fikk jo 6 ønskede på samme tid, og rakk bare tre av dem. Men de er ønsket på ny...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Vi er en boksirkel i Trondheim som møtes en gang pr måned og diskuterer bøker vi velger sammen, og mye annet. Vi har plass til flere. Har du lyst til å bli med, så send oss et melding.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har venta litt med å lesa den nynorske utgåva av Til fyret.. har vore og er veldig glad i Merethe Alfsen si bokmålsomsetting. MEN bøyer meg i støvet for Brit Bildøen sin nynorske versjon. Ein bragd! Frisk, får fram andre aspekt betre synest eg, m.a humoren. Og Skald sin serie med nyomsette klassikarar er vakre utgåver reint fysisk også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

God omtale, Anita! Enig med deg i at det er rart det ikke har vært mer blest om denne boka. Lenge siden jeg har blitt så berørt av ei bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Diktsamlingen Averno er en slags gjenfortelling av den greske myten om Persefone men kan også sees som en beretning om en ung kvinne av i dag.
Forholdet mellom foreldre og barn, og da særlig båndene mellom mor og datter står sterkt i disse diktene og er vel for en av temaene i boken å regne. Det samme er forholdet mellom liv og død. Men også menneskelig tap og forfall blir tatt opp i denne boken, og jeg vil også si at den såvidt er innom politiske spørsmål og klima for å nevne noe. Selv om vi får høre mye om Persefone og historien rundt henne kunne dette like godt ha vært en beretning om en ung kvinne av i dag og hennes erfaringer.

Absolutt en verdig nobelprisvinner!

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Måten hun får frem sammenhenger mellom fortid,nåtid og ikke minst fremtid på er veldig fascinerende og ikke minst meget godt utført. Jeg liker godt måten hun har flettet inn dagsaktuelle ting som skjer i verden og at hun har et sterkt fokus på klimaendringene i flere av disse langdiktene. Kanskje for å minne oss på at det i tillegg til pandemien skjer andre elendige ting i verden. Men noen sekvenser vitner også om det finnes et håp likevel, at vi har en fremtid tross alt.
Korona, hverdag, familie, andre kriser i verden og ikke minst et håp. Alt dette klarer Lillegraven på utmerket vis å flette sammen til en helhet i sin nyeste diktsamling.

Les gjerne hele omtalen her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Røros har fått ny politimester. Nærmere bestemt den tidligere Kripos-etterforskeren, Skarphedin Olsen. Det er en stor omveltning, for det skjer ikke allverden i Bergstaden. Ikke før en syklist oppdager en arm plassert i en maurtue. Armen sendes til patologer i Oslo, mens Olsen og staben hans strever med å finne armens eier. Saken endres da armen etterhvert viser seg å tilhøre en meget kjent person.
Annerledes og underfundig krim om Skarphedin og hans nevø Fredric Drum. Bok nr. 13 i serien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stefan Zweig, en betydningsfull forfatter - aktuell til alle tider. Jeg lar meg fascinere av hans tanker. Amokløper er en kort roman, men nesten uhyggelig intens og engasjerende. Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heilt einig i omtalen din. I tillegg finn me eit dårleg språk og ein refererande skrivemåte som gjer det heile kjedeleg. Om det skuldast forfattaren eller oversettaren, skal vere usagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har dere gjort meg nysgjerrig på Marit Tusvik – hun er en forfatter jeg stadig har hørt om opp gjennom årene, men aldri lest. Det må jeg snart gjøre noe med.

Men når det gjelder Sigrid Finne, er vel det en Tusvik-roman, ikke en forfatter …

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, ja, det var fint skildra, og stemmer veldig godt med mi eiga kjensle for romanen. nydeleg! Marit Tusvik er ein mangfaldig og god forfattar som fortener fleire lesarar. Kan anbefale Sigrid Finne om du ikkje har lest den. Ho er god på nynorsk også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nykter som en saksbehandler på NAV.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei sju dørene. Agnes Ravatn.
Eg elskar, altså er eg.
Vel, ser at boka vert omtalt som ein kriminalroman, og det kan vel være rett; for her skjer urett og kriminalitet, som hovedpersonen, litteraturproffessoren Nina, vil etterforske. Det er spanande, irriterande og til dels imponerende, men fram for alt er boka ei flott bok å være i. Agnes skriver med snert, og har eit blikk og formuleringsevne om omverda som berre dei store kan, og denne boka kan nok også etterkvart bli omtalt som ei bok som tar inn over seg metoo-problematikken - i form som ei gresk tragedie.
Agnes Ravatn er ein av våre absolutt største samtidsforfattarar, ho er ennå ung; så eg gleder meg som ein unge til hennar neste prosjekt.
Har du ennå ikkje lese noko av ho; kan du kanskje begynne med essaysamlinga Stillstand.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Hvem har delt verden i det som er nyttig og det som er unyttig, og med hvilken rett? Har ikke en tistel rett til å leve, eller en Mus som spiser kornet i magasinene, Bier og Droner; ugress og roser. Hvilken fornuft er det som har dristet seg til å bedømme hvem som er god og hvem som er dårlig?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Voksne mennesker av Marie Aubert var overraskende god. Snev av psykologisk thriller i denne. Den skaper "irritasjon" hos leseren og den engasjerer og er tankevekkende. Anbefales.
Mer om denne i Reading Randi

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Istina Mavet er bokens hovedperson. Totalt tilbringer hun 9 år av livet sitt på psykiatrisk sykehus, eller som de ble kalt på 50-tallet - sinnssykehus. Istinas historie er fra New Zealand, men den er ikke så annerledes enn historier fra andre deler av verden. Det er en tid der elektrosjokk, insulinbehandling og lobotomi råder.

Det er hjerteskjærende lesning, og forfatteren vet hva hun snakker om. Hun var selv innlagt i flere år, feilaktig diagnostisert som schizofren.

Boka er en del av juniutfordringen til "1001bøker lesesirkel", der det skal leses en forfatter fra Afrika/Asia/Oseania.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenAkima MontgomeryHarald KPiippokattaSolveigAnn ChristinmgeSilje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienKirsten LundPia Lise SelnesMorten MüllerNorahMarenRolf IngemundsengretemorPi_MesonEli HagelundJoannStig TPirelliNikkaHanne Kvernmo RyeLeseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid Nygaard