Tobakkshandleren

av (forfatter) og Ute Neumann (oversetter).

Press 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.76 (25 terningkast.)

57 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Fra Bookerpris-finalist Robert Seethaler kommer en varm, men hjerteskjærende fortelling om en ung mann og hans vennskap med Sigmund Freud under nazistenes okkupasjon av Wien i 1938.

Bondesønnen Franz er 17 år når han kommer til Wien sent på 1930-tallet. Han får seg jobb hos en tobakkshandler. Her møter han Freud som er stamkunde i butikken, og de to ulike personlighetene utvikler et sterkt vennskap. Når Franz forelsker seg hodestups i varieteartisten Anezka, søker han råd hos den aldrende psykoanalytikeren som innrømmer at kvinner er et like stort mysterium for ham som for den unge Franz.
Og når de politiske og sosiale forholdene i Wien plutselig endres med nazistenes inntog står Franz, Freud og Anezka midt i sentrum av begivenhetene. Alle tre må ta et avgjørende valg: Bli eller flykte?

Fortalt med samme intensitet som hans internasjonale gjennombrudd, Et helt liv, er Seethalers Tobakkshandleren en dypt bevegende fortelling om vanlige liv som blir sterkt påvirket av Det tredje rikets herjinger.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788232801718

EAN 9788232801718

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Wien

Omtalt person Sigmund Freud

Språk Bokmål

Sider 203

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 15 5 2 0 0

Bokomtaler

Robert Seethaler har blitt en av mine favorittforfattere basert på de to bøkene jeg har lest av han! Herregud for en evne til å bruke få ord på å lage en mektig historie om mennesker! Det er en unik gave hos enkelte at man kan fortelle om mennesker som tilsynelatende er helt vanlige, men allikevel så sjeldne og unike. I denne boken er vi en del av to tobakkshandleres liv like før 2.verdenskrig bryter ut i Østerrike. Vi tar del i forelskelser, nabokrangler, morskjærlighet og hverdagsliv. Gjennom drømmer og samtaler blir vi kjent med personene, som bare sniker seg inn i hjertet til leseren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tobakkshandleren en meget rolig og forsiktig bok. Vi følger Franz tanker og følelser, og hans desperate og ulykkelige kjærlighet. Men også hans utvikling fra gutt til mann. Gjennom hele boken skriver han kort og etterhvert brev til moren, og både i hans brev og i morens svar ser vi to familiemedlemmer som er sterkt knyttet til hverandre.
Boken ga meg en nydelige leseopplevelse. Den er kort, liten, utrolig levende og engasjerende. Den etterlater deg med følelser for hovedpersonen. Glede og sorg for livet hans og en positiv følelse fra å ha følgt den stille og vakre stemmen til Seethaler.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det fins like mange former for tristhet som det er timer i et menneskeliv. Og antagelig noen flere også. Så det er ikke så nøye om du vet hva den ene eller den andre tristheten skyldes. Det er en del av livet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

«Så den unge damen dumpet deg», mumlet han for seg selv. «Det er der saken står. Etter mitt skjønn har du nøyaktig to muligheter. Mulighet nummer én: Få henne tilbake! Mulighet nummer to: Glem henne!»
«Var det alt?»
«Det var alt».
«De må virkelig unnskylde, herr professor, men hvis alle rådene Deres ligner på dette, skjønner jeg ikke hvorfor folk betaler så mange penger for å ligge på divanen Deres!»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Professoren, derimot, var så ualminnelig klok at han like godt selv kunne skrive de bøkene han hadde lyst til å lese.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo saktere dagene går, jo fortere går livet. [...] Hva gjør folk for å forlenge livet og gjøre dagene kortere? De prater. De slarver og skravler, preiker og plaprer, nesten uten avbrekk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å finne den rette kvinnen er en av de vanskeligste oppgavene i vår sivilisasjon. Og vi må alle sammen greie det helt på egen hånd. Vi fødes alene, og vi dør alene. Men sammenlignet med ensomheten vi opplever når vi står ansikt til ansikt med en vakker kvinne for første gang, fremstår fødsel og død nærmest som sosietetsbegivenheter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøker lest i 2017.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dagen før halv tre - roman" av Per Schreiner
 • "En familie om høsten - roman" av Jan Chr. Næss
 • "House of names" av Colm Tóibín
 • "Fallet - dagboknotater" av Michel Laub
 • "Lille land - roman" av Gaël Faye
 • "Flammealfabetet" av Ben Marcus
 • "Sophie Starks liv og død" av Anna North
 • "Five days left" av Julie Lawson Timmer
 • "Vi sees (ikke)" av Sara Løkvik Husby
 • "A separation" av Katie Kitamura
 • "Mann, tiger" av Eka Kurniawan
 • "Mellom dem" av Richard Ford
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver