Viser 1 til 5 av 5 omtaler

17 år gammel, kommer Fritz til Wien for å jobbe hos tobakkshandleren Otto Trsnjek. Fritz er en enkel sjel fra landsbygda og er overveldet over alt bråket i byen.
En av stamkundene i butikken er den kjente Sigmund Freud. Han har blitt 80 år, men på tross av aldersforskjellen, danner de to et underlig, men sterkt vennskap. Da Fritz faller for Anezka, er det Freud han spør til råds.
Så endres plutselig Wien når nazistene ankommer, og alle de involverte er i fare på et eller annet vis. Skal de bli eller dra?

Nok en lavmælt bok fra Seethaler, der vanlige folks hverdag blir preget av en manns stormannsgalskap og hat mot alt som ikke er arisk.
Nydelig og beskrivende språk, men ikke like god som Et helt liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En handlingsmettet tid av historien vår, men meget lavmælt fortalt. Jeg klarte ikke å bli vider engasjert til tross for interessant persongalleri.Leseropplevelsen har imidlertid ikke avskrekket meg fra å forsøke flere bøker av samme forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En stillferdig og varm bok om Franz som flytter fra utkant-Østerrike til Wien to år før 2. Verdenskrig bryter ut. Mye av handlingen foregår i Franz indre hvor vi får ta del i hans tanker om en bestemt kvinne, om de betraktninger han gjør seg rundt de politiske strømninger i Wien i 1937/38. Og også hans vennskap med den gamle Freud.

Flere fine passasjer med livsvisdom som gjør godt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tobakkshandleren en meget rolig og forsiktig bok. Vi følger Franz tanker og følelser, og hans desperate og ulykkelige kjærlighet. Men også hans utvikling fra gutt til mann. Gjennom hele boken skriver han kort og etterhvert brev til moren, og både i hans brev og i morens svar ser vi to familiemedlemmer som er sterkt knyttet til hverandre.
Boken ga meg en nydelige leseopplevelse. Den er kort, liten, utrolig levende og engasjerende. Den etterlater deg med følelser for hovedpersonen. Glede og sorg for livet hans og en positiv følelse fra å ha følgt den stille og vakre stemmen til Seethaler.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Robert Seethaler har blitt en av mine favorittforfattere basert på de to bøkene jeg har lest av han! Herregud for en evne til å bruke få ord på å lage en mektig historie om mennesker! Det er en unik gave hos enkelte at man kan fortelle om mennesker som tilsynelatende er helt vanlige, men allikevel så sjeldne og unike. I denne boken er vi en del av to tobakkshandleres liv like før 2.verdenskrig bryter ut i Østerrike. Vi tar del i forelskelser, nabokrangler, morskjærlighet og hverdagsliv. Gjennom drømmer og samtaler blir vi kjent med personene, som bare sniker seg inn i hjertet til leseren.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone HTone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline