Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Praktutgave av serien. Bøkene selges ikke enkeltvis.
Omtale fra forlaget
Praktutgave av serien. Bøkene selges ikke enkeltvis.
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 1990
Format Innbundet
ISBN13 9788250924925
EAN 9788250924925
Genre Romantikk
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Leste hele denne serien 2 ganger. Fantastisk skribent. Åndelig våknet jeg i en annen retning. Noe jeg er veldig glad for i dag.
Veldig spennende i begynnelsen, men ble litt slitsom på slutten. Sandemo med sin gode fantasi burde brukt mer tid på redigering av bøkene. Men for all del, en kjempegod serie som jeg garantert kommer til å lese igjen!
Har lest Sagaen om Isfolket 6 ganger. Skrevet og printet ut sammendragene samt beskrivelsene av rollene på papir. Fikk en lys ide om å finne mennesker i ulike sjangre til en TV-serie på bakgrunn av at Margit Sandemo & co hadde uttalt i bok 47 vedr. det samme. Til slutt fant jeg ca 130 personer i hoved- samt biroller som passet til beskrivelsene, særlig utseende, men også noe personlighet. Listen står på facebook, men er litt feil. Kan ikke rette den opp lenger dessverre. Mener at TV-serien skal forandres på noe i forhold til bøkene. En del tull vedr. krenkelser av mennesker bør endres på. Noen skal også dø, det passer seg ikke på film, det bør skrives om. Sex bør heller ikke vises på film i denne familieserien. Er castingansvarlig for TV-serien, men også noe regissørarbeide. Håper den snart kommer på TV. Har ventet i åresvis. Har gjort jobben i pint tilstand, ble aldersredusert de siste 20 årene.
Sagaen er skrevet til en person det er begått urett mot, i flg Margit Sandemo. Det kan være meg, fordi jeg mistet hus, yrke, formue mm og havnet i psykiatrien uten at noen sa hvorfor. Myndighetene har drevet gjøn med meg, spesielt i sosiale relasjoner. De prøver å rette på dette nå! Har også en identifikasjon vedr. min farfar: Ola som var født i 1897. Mali og Andre fra bok 34 var på jakt etter Ola født i 1897. Merkelig sammentreff!!!! Dette er også en slektssaga, har derfor tatt med hele slekten + mange andre. Min familie eier også 400 mål tomt i Sør-Trøndelag, hvor handlingen i bok 1 starter Denne tidligere gården fra min farfar og området rundt befinner seg ikke i Trollheimen hvor handlingen i bok 1 og 2 skjer, men litt nord for Oppdal. Silje og Tengel m/familie dro til Lindealleen i Asker. I Asker bor også noen i min familie og flere andre som er satt opp i Isfolket.
Kom til bok nummer 13 i denne serien, og gikk dessverre lei, men de første fem bøkene var så gode at jeg knapt klarte å legge de fra meg. Anbefales.
Lånte og leste serien på 90-tallet. De første bøkene var gode, de siste var for overjordisk. OK som underholdning.
Jeg har i det siste funnet noen bøker hvor forfatteren har flettet inn seg selv eller familiemedlemmer i romaner, og vil prøve å samle dem i en liste. Foreløpig er lista kort, men jeg vil supplere etter hvert hvis jeg finner flere. Jeg tar gjerne imot tips på aktuelle bøker!
Hybrider som f.eks. Knausgårds "Min kamp" hører ikke hjemme her - jeg er først og fremst ute etter rene romaner/ren fiksjon hvor forfatteren selv ikke er hovedpersonen.
An-Magritt (Falkberget, Nattens brød): Arbeidsjern og medmenneske
Bestemor Skogmus (Egner, Hakkebakkeskogen): Usentimental pragmatiker ("Vi spiser hverandre og ferdig med det!")
Cruella De Vil (Smith, 101 Dalmatinere): 101% gjennomført bikkjehater
Dobbelt-Petra (Braaten, Den store barnedåpen): Omsorgsfull og handlekraftig
Elias Rukla (Solstad, Genanse og verdighet): Ibsen-elsker med lengsel etter den dype samtalen
Frøken Smilla (Høeg, Frøken Smillas fornemmelse for sne): Passe egenrådig
Gisle Sursson (Soga om Gisle Sursson): Mann med stor M
Hedda Gabler (Ibsen, Hedda Gabler): Kvinne med integritet
Iselin (Hamsun, Pan): Kvinne som ikke vil bindes
John Askew (Almond, Kit's Wilderness): Tiltrekkende outsider
Kjerringa mot strømmen (Asbjørnsen og Moe): Kompromissløs
Lille My (Jansson, Mummitrollet): Bestemt ung dame
Minerva Mc Gonagall (Rowling, Harry Potter): Lærerideal
Nemi (Myre, Nemi): Individualist og kyniker
Ove Rolandsen (Hamsun, Sværmere): Selvsikker sjarmør
Pippi Langstrømpe (Lindgren): Sterk, selvstendig og sårbar
Quasimodo (Hugo, Ringeren i Notre Dame): Ikke perfekt, men med stort hjerte
Rank, Doktor (Ibsen, Et dukkehjem): Stayer med stil
Sheherazade (Tusen og én natt): Listig og livsbejaende
Tommy (Watterson, Tommy og Tigern): Egosentrisk liten sjarmør
Villemo (Sandemo, Isfolket): Dame med stil
Walimai (Allende, "Walimai"): Eksotisk stayer
Yngve (Renberg, Mannen som elsket Yngve): Go'gutt
Zenia (Atwood, Røverbruden): Hunndjevel
Æsop: Klok mann
Åse (Ibsen, Peer Gynt): Troverdig morsfigur
Folk spør meg hele tiden om hvem som er min yndlingsforfatter, jeg svarer "hæ?" og innser at jeg aldri ser frem til at en eller annen bok blir utgitt av nettopp DEN forfatteren. Dette er jakten på h*n som skal gi meg forventninger ved hver utgivelse (hvis død, ved hver nyoppdagede), samt gi meg lyst til å lese den samme boken om igjen.
1 av flere dette-vil-jeg-lese-lister. ^^
Jeg vil lese masse bøker.
Skulle gjerne ha hatt et helt bibliotek.