Utrolig bra!! Liker man mystiske ting, hekser, trollmenn, kjærlighet og intriger er det absolutt noe jeg anbefaler. Jeg lånte serien hos en slekning, jeg fikk lest 7 bøker på et par - tre dager. Kunne ikke legge dem fra meg, men så måtte jeg levere det tilbake pga flytting. Men dette er absolutt en serie jeg skal lese ferdig ved første mulighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Øhm... er det noe jeg har gått glipp av eller har bare privatfolk lite å gjøre rundt i verden? Jeg finner en hel del film trailere og pre view på youtube om The Legend Of The Ice people. Silje & Tengels story.

Se denne linken for eksempel.

http://www.youtube.com/watch?v=43KdiL3UqJY&feature=related

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja, det har jeg vært borti tidligere jeg også. Utrolig hva fansen finner på! :)

Jeg fant en hjemmeside engang (tror den var polsk?) der en leser hadde lagt ut kjempeflotte malerier hun hadde malt av karakterene i serien. Jeg har ikke adressen lengre, men skal poste den her om jeg finner den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Margit Sandemo har en unik fortellerevne - så selv om bøkene kanskje ikke er spesielt godt skrevet, spiller det likevel ingen rolle. Jeg leste Isfolket for tjue år siden, jeg har lest noen på nytt igjen ganske nylig - og ble ikke skuffet. Margit har X-faktor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sagaen om Isfolket er bra... syntes jeg for 20 år siden ca. Leste gjennom serien utrolig fort for jeg var fanget av spenningen, mystikken, romantikken etc.
Har etter det utviklet meg som leser og idag syntes jeg ikke det er bra bøker.
Eller kanskje man kan kalle dem bra siden de fenget meg selv om det er mange år siden. Dette har noe med hvor gammel man er, hva og hvor mye man har lest fra før. Så jeg er enig og uenig hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At dette er "veldig bra" bøker, kan vel diskuteres... Og jeg vet hva jeg snakker om ,for jeg har lest disse bøkene mange ganger ;-) Fengende - ja. Bra bøker - nei ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje jeg er enig med deg, er faktisk ikke sikker :-) Jeg har lest serien tre ganger for rundt 20år siden og har forsøkt igjen med første boka, men kom kun halvveis før jeg ga opp. Dette fordi jeg i dag kan se at det ikke er skrevet så bra som jeg synes den gangen, men mest fordi historien ikke lenger fenger.
Men de er nå allikevel de eneste bøkene jeg har lest mer enn en gang :-) og jeg har syntes at de var kjempebra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her, det er lenge siden jeg har lest dem - og jeg leste hele serien 3-4 ganger. Minst! :-) Den gangen syntes jeg de var fantastiske. Og jeg har også lest noen bøker nylig for å sjekke ut om magien var der fortsatt. For meg var den dessverre ikke det... Enig i at det er spennende, fengende osv. Men jeg synes Sandemo velger litt enkle løsninger, og språket er lite variert. Synes jeg nå ;-) Men som 16 år, var bøkene magiske!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefales på det beste .... flere av bøkene blir man forelsaket i.Har lest fler av dem mange ganger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Samme her, bl a nr 31 Fergemannen. Samme hvor mange ganger jeg leser den synes jeg alltid det er skummelt å lese den om natta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den syntes jeg også var ekkel! Grøsset nedover ryggen da jeg leste den, husker jeg. Og litt av grunnen var fordi fergemannen på forsiden av boka (pocketutgaven) lignet på en gammel og tørr og lærer jeg hadde på barneskolen også, som ikke var spesielt populær, hahaha... ;)

Sagaen om Isfolket er fortsatt yndlingsserien min. Litt fordi den fenget så utrolig bra da jeg leste den første gang som 15-16-åring, og litt fordi den også var den første serien jeg leste. Og Margit har virkelig en spesiell fortellerevne, selv om man kan diskutere hvor "bra" bøkene er sånn ellers om man vil det. Men all ære til henne med tanke på hvor mange lesere hun har nådd ut til. Hovedsaken må vel først og fremst være at folk finner glede i å lese, enten det er det ene eller det andre ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klarer fremdeles ikke å se på coveret til Fergemannen. Jeg husker ikke lenger hva boken handler om, men det grøsser nedover ryggen min bare ved tanken på navn og bilde. Hver gang jeg rydder i bokhyllene, feks, kan jeg ikke ha denne boken øverst i bunken. Den må gjemmes under andre bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste dem første gang mens de kom ut, ble anbefalt og lånte de 4 første av en venninne (Tattoica), så dette var på 80 tallet. Lest omtrent samtidig de enkelstående romanene hennes samtidig, men synes de fleste av dem er kjedelige nå med unntak av de historiske og Gribb boka Grav under høstløv. Da jeg jobber deltid i bruktbokhandel kan jeg plukke de fleste rett ut av hylla hvis jeg vil lese dem igjen og kan bruke plassen hjemme til andre bøker, mest div engelsk og fagbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er stor Isfolket-fan. Selv etter snart 20 år, så kan jeg godt ta dem frem. Ikke alle jeg gidder å lese, sånn som den fra spanskekrigen, men de 3 første gråter jeg fremdeles av. Jeg er veldig knyttet til persongalleriet, og føler at jeg har et personlig forhold til dem alle....

Skammer meg ikke et dugg for å si at jeg storkoser meg med Isfolket!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må si meg enig med deg. Jeg er stor isfolket fan. Det var Margit Sandemo som virkelig vekket min leselyst. Det er lenge siden jeg tok frem en bok nå, men har mange favoritter i serien som nok kommer frem på hylla igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette blir noe litt annet, men har du sett teaterforestillingen Alice? Sol av Isfolket i Valdres? Jeg har vært der og sett begge årene dette spelet har blitt satt opp, og det var også en magisk opplevelse! Jeg var litt redd på forhånd for at kanskje "mine" bilder av personene ville bli ødelagt, men den frykten forsvant raskt. Å se personene "live" ble likevel noe helt annet enn når jeg leser bøkene, og jeg storkoste meg begge gangene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kjempelyst til å se det. Sol er jo en av de store i Isfolket! Nå fikk jeg enda med lyst til å se den..

Takk for tipset!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Sol er jo en av de store! Og hun som har spilt Sol, Heidi Ruud Ellingsen, hadde virkelig villskapen og alt det andre som vi elsker ved denne karakteren. Hun VAR Sol, for å si det kort og greit! ;)

Håper du ikke blir skuffet om du tar turen en gang. Jeg skuller gjerne tatt turen i år også jeg, men det kræsjer dessverre med et annet arrangement jeg skal på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie Uvaag