Forventning

av (forfatter) og Guro Dimmen (oversetter).

Armada 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (41 terningkast.)

87 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Da denne boka kom ut i England ble den en umiddelbar snakkis, forfatteren ble sammenliknet med Sally Rooney, og både kritikere og lesere trykket den til sitt bryst. Det er en bok som angår oss alle.

Hanna, Cate og Lissa er bestevenner og samboere. De er unge, livlige og uatskillelige. De deler en verden av kunst og kreativitet, romantikk og rivalisering, og alt ligger foran dem. De er fulle av forventning.

Ti år senere har ikke livet blitt slik de håpet. Mislykkede karrierer og ekteskap som er i ferd med å gå i oppløsning gjør at alle tre ønsker seg noe de andre har. Og alle kjemper med det samme spørsmål: Hvorfor ble det slik? Hva betyr det å leve et meningsfullt liv?

Forventning handler om vennskap, om hva et vennskap tåler, om å finne sin egen vei i livet. Om å være mor, datter, partner, opprører, feminist, kvinne, venn. Den handler om den hårfine balansen mellom det man forventet og sånn det ble.

Bokdetaljer

Forlag Armada

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788293687153

EAN 9788293687153

Omtalt sted London

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 19 8 5 4 0

Bokomtaler

Vi følger tre venninner i 30-årene, samtidig som vi får tilbakeblikk fra studietiden deres og den kronglete veien videre.

Lissas skuespillerkarriere går ikke som planlagt, det viser seg at Hannah ikke klarer å bli gravid, Cate ble plutselig gift, fikk barn, flyttet til landet og er brått usikker på alt.

Det handler om livet, forventninger, og hvordan ting ikke alltid blir som man hadde tenkt. Både i vennskap, kjærlighet, familie og arbeid.

Det er stemningsfulle beskrivelser av situasjoner både i nåtid og tilbakeblikk. De tre kvinnenes historier er nydelig vevd sammen. Hver side var en fryd å lese, innsiktsfullt og engasjerende.

Dette er en bok det er lett å kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fikk ikke helt taket i denne. Hovedtrekkene i historien er enkle å følge, men jeg synes mye av språket innimellom er svevende og for abstrakt. Og dermed ble jeg hverken dratt inn i historien eller grepet av sjebnene.
Terningkast 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi følger tre venninner i 30-årene, samtidig som vi får tilbakeblikk fra studietiden deres og den kronglete veien videre. Lissas skuespillerkarriere går ikke som planlagt, det viser seg at Hannah ikke klarer å bli gravid, Cate ble plutselig gift, fikk barn, flyttet til landet og er brått usikker på alt.

Det handler om livet, forventninger, og hvordan ting ikke alltid blir som man hadde tenkt. Både i vennskap, kjærlighet, familie og arbeid.

Det er stemningsfulle beskrivelser av situasjoner både i nåtid og tilbakeblikk. De tre kvinnenes historier er nydelig vevd sammen. Hver side var en fryd å lese, innsiktsfullt og engasjerende.

Dette er en bok det er lett å kjenne seg igjen i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok. Om vennskap, livet som følger og livet som har vært.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Du trenger ikke antidepressiva. Du trenger bare bedre venner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De er stive på den engelske måten. Ikke som russerne. Russerne er ikke stive, overhodet ikke. De har vodka og sorg og landets blod i årene, engelskmennene har bare svak te og damp.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette anser Lissa som det viktigste hun har lært ved universitetet – hvordan bløffe overbevisende. Jo bedre universitetet er, desto bedre blir man til å bløffe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I løpet av de neste par dagene kjenner hun at hun mister fotfestet, som om lykke er en dans hun har glemt trinnene til. Hun må huske å puste. Hun sier til seg selv at hun er heldig, hun prøver å rasjonalisere – hvorfor skulle det bety noe hva vennene hennes får til? Hvorfor skulle hennes lykke henge sammen med deres? Men det gjør den, altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker 2022


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jeg har mer jeg vet du vil like - roman" av Marte Magnusdotter Solem
 • "Her er vi" av Graham Swift
 • "Eddikjenta - Troll kan temmes gjenfortalt" av Anne Tyler
 • "Komiqueen" av Jenny Jägerfeld
 • "Tre meter med kniv - roman" av Eili Harboe
 • "Kona og enken" av Christian White
 • "Etterspill - om ekteskap og separasjon" av Rachel Cusk
 • "En strålende fremtid - roman" av Catherine Cusset
 • "I godt selskap" av Naoise Dolan
 • "Finn meg" av André Aciman
 • "Samling" av Natasha Brown
 • "Mannen som så alt - roman" av Deborah Levy
Alle bokanbefalinger for dette verket