Handlingen foregår i den lille byen Granbacka. Ingeniør Akseli Jaatinen møter motstand blant borgerskapet når han skal bygge en bro i byen. Han blir rundbanket, ydmyket og til slutt sparket. Men Jaatinen lar seg ikke pille ved nesen. Han planlegger en hevn som vil sette et varig preg på Granbacka.
Ingeniør Akseli Jaatinen har fått i oppdrag å bygge en ny bro i landsbyen Granbacka. I dette innestengte samfunnet der klasseskillene fortsatt er solide, møter Jaatinen raskt motstand hos det pene borgerskapet. Misforståelser og provokasjoner driver det hele framover, og ingeniøren blir både rundbanket og ydmyket - og til slutt sparket fra sin jobb. Men Jaatinen er ikke en mann som lar seg pille på nesen, og hevnen hans vil sette et varig preg på det lille samfunnet. "En lykkelig mann" er enda en fantastisk roman fra Arto Paasilinna.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203213663
EAN 9788203213663
Omtalt sted Finland
Typosk finsk. Beskriver humoristisk et ganske karikert samfunn, burlesk. Anbefales!
Så kom det en loslitt mann med barter på bussen fra Helsingfors. Han presenterte seg som kunstner og navnet var Kasurinen. Manssila og Jaatinen møtte ham på busshodeplassen, han stinket gammel fyll. Dette tok begge i mottagelseskomiteen som et godt tegn. Kasurinen var helt opplagt en erfaren kunstner.
Det viste seg at Manssila hadde hatt hest for tre år siden, og han kunne ha hatt det ennå, hvis ikke rektor Rummukainen hadde skutt den under elgjakta.
"Kanskje vi skal se og få ham opp på land?" sa Manssila omsider og slengte ut et tau til Kainulainen. Bygningssjefen tok tak i tauet og fikk snart halt seg opp på land. Vannet silrant fra de tunge klærne, han hakket tenner av kulde og holdt den svarte dokumentmappen sin under armen, for han hadde hatt den med seg i elva hele tida, og det var derfor han ikke klarte å svømme.
Lista er laget i forbindelse med utstilling i biblioteket
Dette er ei liste over bøker jeg har lest eller skal lese som har et transportmiddel i tittelen eller på omslaget.