Blodspor i Klondike

av (forfatter).

Aschehoug 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (13 terningkast.)

30 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788203258251

EAN 9788203258251

Genre Spenning

Omtalt sted Alaska

Språk Bokmål

Sider 177

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 3 6 1 0 0

Bokomtaler

Eventyrlig bok for ungdom. Fascinerende samspill mellom menneske og hund ...

På ungdomsskoletiden leste jeg stort sett Stephen King bøker (min store forfatterhelt), men jeg leste også en del Jack London bøker som er kjent for sine villmarksromaner. Hvem ønsker vel ikke å forlate sivilisasjonen en gang i blant, drite i alt og alle og bare være i ett med naturen? Jeg hadde mest sannsynligvis rotet meg bort eller omkommet ved et uhell etter kun en dag, men det er jo lov å drømme. Bare flykte ut i naturen og aldri komme tilbake. Det er jo en spennende tanke.

Forfatter Johan B. Mjønes er opprinnelig fra en av mine nærmeste "byer" Orkanger, men er bosatt i Oslo. Han skriver bøker for ungdom. Blodspor i Klondike handler om en gutt som drar til USA og deltar som verdens yngste deltager i et hundesledeløp. Hundesledeløpet er i Alaska og Leif, til tross for at han bare er en ung tenåring, har gjort mange forberedelser til løpet, og har jobbet med hundene i lang tid.

Underveis i løpet møter Leif og hundene på mange ufordringer, og boka tar opp et aktuelt tema; nemlig global oppvarming, og hvordan det kan gå begge veier. Hvordan det kan ødelegge for mennesker, dyr og natur. Og Leif møter også på enda større farer som kan sette livet hans på spill når han kommer over noe helt spesielt ...

Jeg har aldri lest noe av Johan B. Mjønes før, og selv om Blodspor i Klondike er bok to i trilogien om Leif, kan den fint leses som enkeltstående. Jeg følte ikke at det var noe som "manglet" selv om jeg ikke leste første bok. Man føler seg ikke "lost" av den grunn.

Det som irriterer meg litt angående ungdomsbøker generelt er at det nesten alltid må inneholde en kjærlighetshistorie. Skjønner jo at det er spennende å lese for ungdom, men synes at kjærlighetsdelen var både unødvendig og malplassert i denne romanen. Det hørte ikke på en måte med, og historien var bra nok som den var uten denne kjærlighetsdelen.

Blodspor i Klondike er en bok med mye action, og det er godt å lese en ungdomsbok som ikke inneholder vampyrer eller karakterer som har magiske krefter. Har ikke noe i mot å lese slike bøker, for det leser jeg mye av, men av og til er det greit å lese noe helt annet, blant annet en roman fra villmarken som kunne ha hendt i virkeligheten.

Ps: Yndlingshunden til Leif heter Buck. En hund i Jack Londons "The Call of the Wild" heter også Buck.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er i utgangspunktet en ungdomsbok, men som jeg har kost meg med den! Denne har alt: kjærlighet, spenning, natur, dyr, arktisk klima osv! Min første bok av forfatteren, men på ingen måte min siste!
Anbefales på det sterkeste!
Eneste som gjør at denne ikke får en 6er er slutten. Men håper og tror vi får vite mer i neste bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Drive" og action i bok om verdens tøffeste løp med hundeslede - med klimautfordringer som sterk ingrediens. Bærer kanskje litt preg av å være ungdomsbok der forfatteren er redd for at leserne skal falle fra hvis det ikke skjer nok. Jeg syntes nok beskrivelsen av starten av rittet og de første, problemfrie dagene var litt vel kjapp. Men - absolutt spennende. Anbefales for både gutter og jenter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leif skal kjøre Iditarod som den yngste noen gang. Men reiser hans skal bli mer en bare et cruise på snøen. På veien til Nome, møter Leif en diger snøstorm. Leif mister sleden og retningen, og må grave seg ned. Der ligger han til han tror stormen er over. Men når han kommer ut har vet han ikke hvor han er. Dette tar Leif ut på en utrolig, men farlig reise på Canadas vider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

En storm er på vei. Og den dagen vil komme da folk vil spørre, hvordan var det mulig å leve så stort, og la så lite bli igjen til de som kommer etter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er ei liste over bøker jeg har lest eller skal lese som har et transportmiddel i tittelen eller på omslaget.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller skal lese som er blå.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kaptein Nemos testamente" av Johan B. Mjønes
 • "Verdens verste venn" av Marius Horn Molaug
 • "Verdens verste leirskole" av Marius Horn Molaug
 • "Død manns kiste" av Johan B. Mjønes
 • "Du er best" av Sara Kadefors
 • "Stormesteren - en sjakkthriller" av David Klass
 • "Tårer forandrer ingenting" av Espen Dekko
 • "Big game - jakten er i gang" av Dan Smith
 • "Girlskate" av Steffen R. M. Sørum
 • "Anti-festkomiteen" av Bjørn Ingvaldsen
 • "Nudistene" av Bjørn Ingvaldsen
 • "Byen bak murene" av Ryan Graudin
Alle bokanbefalinger for dette verket