Døde menn går på ski

av (forfatter), Åsmund Feidje (musiker), Radioteatret (utgiver), Bjørn Skagestad (skuespiller), Marit Adeleide Andreassen (skuespiller), Ingar Helge Gimle (skuespiller), Lasse Lindtner (skuespiller) og Kjersti Elvik (skuespiller).

NRK lydbokforl. 2004 CD

Kjøp boka hos ark.no

Med Knut Nærums kritikerroste roman .Døde menn går på ski. fikk norsk påskekrim-tradisjon sitt endelige uttrykk. Og i forfatterens egen dramatisering er den mer besettende og blodig enn noensinne. Rollelisten omfatter en rekke av landets mest fjellvante skuespillere, deriblant Bjørn Skagestad, Marit A. Andreassen, Ingar Helge Gimle, Lasse Lindtner og Kjersti Elvik. NRK Radioteatrets påskekrim-ekspert Nils Nordberg leder an i sporet, og komponist Åsmund Feidje og lydskaper Erki Halvorsen sørger for perfekte vær- og føreforhold.

Forlag NRK lydbokforl.

Utgivelsesår 2004

Format CD

Serie Kjell Nilsen (1)

Språk Norsk bokmål

I denne kriminalromanen, som er anlagt som en parodi på André Bjerke alias Bernhard Borges kriminalromaner, møter vi ni venner som skal til fjells i påsken for å leke mordleken. Den som finner ut hvem morderen er, vinner 5 mill. kroner.

Verten Sverre Hartkorn har bl.a. invitert med seg en psykoanalytiker, som på mange måter har regien under påsketuren, og kommenterer og analyserer det som skjer underveis. De skal bo på Blåkamhytta, hvor det sies at morderen Ulvar Mørkli går igjen. Hytta befinner seg selvsagt utenfor mobildekning, slik at det ikke er mulig å ta kontakt med omverdenen.

Allerede ved ankomst viser det seg at noen har ligget i en av sengene, og dermed er rammen lagt for en riktig uhyggelig påske. Den ene etter den andre dør, og spørsmålet er selvsagt hvem som er morderen.

Jeg har tidligere lest absolutt samtlige av Bernhard Borges/André Bjerkes kriminalromaner, og synes denne parodien var mesterlig og meget fornøyelig! Lydbokutgaven er lagt opp som et hørespill, og var - humoren til tross - veldig skummel! ;-) Ekstra morsomt var det å få flashback fra "gamle dagers" radiohørespill, da hele familien satt samlet ved radioen for å høre siste episode av en hørespillserie!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• En nødvendig død
  • Svarte får
  • Ewa Morenos sak
  • Svalen, katten, rosen, døden
  • Borkmanns punkt
Alle bokanbefalinger for dette verket