Syden

av (forfatter).

Gyldendal 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.35 (106 terningkast.)

500 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På tross av opplevingane på sin første Syden-tur saman med foreldra, har forfattaren reist tilbake til Syden, denne merkelege solrike plassen som finst uavhengig av alt anna. Med utgangspunkt i reisekatalogar frå charterturismens barndom, forsøker han å finne restane av den store Syden-draumen.

Omtale fra forlaget

Syden er draumanes land. Are Kalvø har vore der, og her fortel han om det han fann. Gled dykk! Kven reiser til Syden? Kva betyr Syden for nordmenn? Kor ligg Syden? Are Kalvø har vore der, og kan slå fast at "Syden er ein annan plass". Når Syden vert omtala i reisekatalogar, minner det han veldig om den vesle tettstaden Moltustranda i Møre og Romsdal: ein liten fiskarlandsby ute ved havet, der tida har stått stille. Men Syden er ikkje Moltustranda, Syden er raudvin midt på dagen, parasolldrinkar, sandstrender og grisefestar. Syden er draumanes land. Are Kalvø har vore der, og her fortel han om det han fann. Gled dykk! Are Kalvø er humorist, kjend frå mellom anna "Hallo i uken" i NRK-radio, revyar og ei rekkje bøker, blant anna Bibelen 2, som kom ut våren 2002.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788205306288

EAN 9788205306288

Genre Humor

Språk Nynorsk

Sider 293

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 36 38 18 1 1

Bokomtaler

Hørte denne på lydbok, hvor Are Kalvø selv leser og har ledd høyt flere ganger. Elsker den tørrvittige, observerende humoren hans.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Himmelen er engelsk politi, tyske mekanikarar, franske kokkar og italienske elskarar, i eit samfunn organisert av sveitsarar.
Helvete er engelske kokkar, tysk politi, franske mekanikarar og sveitsiske elskarar, i eit samfunn orginasert av italienarar.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

....i periodar gjekk dei tøffaste gutane på skulen rundt med hemmeligheitsfulle blikk og lommene fulle av løvetann. Dei viste ein leikelyst og verketrong i omgang med alle naturens vekstar som var endelaus så lenge det handla om rus. Og dei satt heilt stille med fullstendig tomme ansiktsutrykk når dei fekk spørsmål i naturfagtimen. Då mangla dei heilt motivasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Absolutt Oslo" av Are Kalvø
  • "Harry" av Are Kalvø
  • "Men fjernkontrollen min får du aldri" av Are Kalvø
  • "Kunsten å vere neger" av Are Kalvø
  • "Greatest hits vol 1 - the early years" av Are Kalvø
  • "Våre venner kinesarane" av Are Kalvø
  • "Bibelen 2" av Are Kalvø
  • "Nød - roman" av Are Kalvø
  • "Å" av Knut Nærum
  • "Krig! - roman" av Knut Nærum
  • "Krig og fred og religion og politikk og sånn" av Anne-Kat Hærland
  • "Dumme hvite menn - og andre dårlige unnskyldninger for nasjonens tilstand" av Michael Moore
Alle bokanbefalinger for dette verket