Syden

av (forfatter).

Gyldendal 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (101 terningkast.)

488 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

På tross av opplevingane på sin første Syden-tur saman med foreldra, har forfattaren reist tilbake til Syden, denne merkelege solrike plassen som finst uavhengig av alt anna. Med utgangspunkt i reisekatalogar frå charterturismens barndom, forsøker han å finne restane av den store Syden-draumen.

Omtale fra forlaget

«Glimrende satire om nordmenns forhold til landet Syden.»
Tom Hovinbøle, Dagbladet

«Min første Syden-tur gjekk til ei spansk ferieøy med foreldra mine. Dette var ikkje ein av dei Syden-plassane der du berre finn fulle sexgalne skandinaviske tenåringar. Dette var ein av dei Syden-plassane der du berre finn fulle middelaldrande tyskarar. Kvar kveld underheldt gjestane kvarandre på hotellet. Under ei gigantisk discokule spratt litt for tjukke og absurd brune tyske menn med skjørt og parykk omkring og framførte sketsjar med overdriven bruk av bananar som rekvisittar.»Dette første møtet med verda utanfor Norden kunne lett gitt den unge Are Kalvø eit dårleg forhold til Syden. Likevel har Kalvø fleire gongar reist tilbake til Syden, denne merkelege, solrike plassen som finst uavhengig av alt anna. No har han reist til Syden for å skrive bok. Med kofferten full av reisekatalogar frå charterturismens barndom, fast bestemt på å finne restane av den store Syden-draumen.«Boken er gjenkjennelig for hver eneste nordkvinne og -mann, fra 0 år opp til oldemor; vi har vært i Syden hele gjengen?»Klaus Joachim Sonstad, Adresseavisen« ? utsøkt underhaldning?»Turid Kjetland, Bergens Tidende«Are Kalvø avleverer våken, vilter og adspredt Syden-satire, men ikke mer mobbete enn det vi tåler og fortjener.»Per Haddal, Aftenposten

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788205310582

EAN 9788205310582

Serie Gyldendal pocket

Genre Humor

Språk Nynorsk

Sider 293

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 37 34 16 1 1

Bokomtaler

Hørte denne på lydbok, hvor Are Kalvø selv leser og har ledd høyt flere ganger. Elsker den tørrvittige, observerende humoren hans.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Himmelen er engelsk politi, tyske mekanikarar, franske kokkar og italienske elskarar, i eit samfunn organisert av sveitsarar.
Helvete er engelske kokkar, tysk politi, franske mekanikarar og sveitsiske elskarar, i eit samfunn orginasert av italienarar.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

....i periodar gjekk dei tøffaste gutane på skulen rundt med hemmeligheitsfulle blikk og lommene fulle av løvetann. Dei viste ein leikelyst og verketrong i omgang med alle naturens vekstar som var endelaus så lenge det handla om rus. Og dei satt heilt stille med fullstendig tomme ansiktsutrykk når dei fekk spørsmål i naturfagtimen. Då mangla dei heilt motivasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Absolutt Oslo" av Are Kalvø
 • "Harry" av Are Kalvø
 • "Men fjernkontrollen min får du aldri" av Are Kalvø
 • "Kunsten å vere neger" av Are Kalvø
 • "Våre venner kinesarane" av Are Kalvø
 • "Greatest hits vol 1 - the early years" av Are Kalvø
 • "Bibelen 2" av Are Kalvø
 • "Nød - roman" av Are Kalvø
 • "Å" av Knut Nærum
 • "Krig! - roman" av Knut Nærum
 • "Krig og fred og religion og politikk og sånn" av Anne-Kat Hærland
 • "Dumme hvite menn - og andre dårlige unnskyldninger for nasjonens tilstand" av Michael Moore
Alle bokanbefalinger for dette verket