Omtale fra forlaget
"Alice i Eventyrland" illustrert av Tove Jansson har vært en godt skjult skatt. Nå kan både voksne og barn glede seg over denne nyutgivelsen. «Hva skal en med bøker med ikke noe moro og ikke noen bilder?» undrer Alice før hun ramler ned i kaninhullet og finner sitt Eventyrland. Lewis Carrolls klassiske fortelling "Alice i Eventyrland" er en av de aller mest leste barnebøkene gjennom tidene. Helt siden den første utgaven i 1865 har illustratører latt seg begeistre og inspirere av Lewis Carrolls nonsens. Tove Jansson er verdenskjent for sine bøker om Mummidalen. Få vet at hun i 1966 også illustrerte "Alice i Eventyrland". For første gang blir en av barnelitteraturens best bevarte hemmeligheter tilgjengelig for norske lesere. I Zinken Hopps klassiske oversettelse er dette en utgave som vil glede både store og små. "Tove Janssons uforliknelige illustrasjoner til «Alice i eventyrland» har aldri før vært utgitt på norsk. De er en opplevelse i seg selv og gir selvsagt sterke assosiasjoner til Mummi-universet." Fredrik Wandrup, Dagbladet
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2014
Format E-bok
ISBN13 9788203257926
EAN 9788203257926
Serie Alice i Eventyrland (1)
Genre Fantasy Klassisk litteratur
Språk Bokmål
Sider 108
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Endelig er Tove Janssons versjon av Alice med hennes flotte illustrasjoner kommet i norsk utgave. Den ble først utgitt på svensk 1966, mens min britiske utgave er fra 2011.
It would be so nice if something made sense for a change
Alt det jeg har sagt hittil kan du beholde som gave.
'There is no use trying; one can't believe impossible things'. 'I dare say you haven't had much practice. When I was your age, I always did it for half an hour a day. Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast'.
-Vil du være så snill å si meg hvilken vei jeg burde gå for å komme bort herfra? - Det avhenger i høy grad av hvor du ønsker å komme hen, sa katten. -Det er ikke så nøye, sa Alice. - Så er det ikke så nøye hvor du går heller, sa katten
854 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketHvor mange av disse 99 bøkene har du lest?
Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?
Opp gjennom tidene og fremdeles den dag i dag har det eksistert, og eksisterer en del bøker som er/eller har vært forbudte innenfor enkelte områder.
Bakgrunnen for at noen bøker forbys varierer veldig, men kan ofte settes i sammenheng med politikk, religion eller andre faktorer som landenes myndigheter er særskilt opptatt av å holde innefor visse rammer.
Noen har bare vært forbudt periodevis, mens andre er det den dag i dag:)
Alle som måtte ha forslag til bøker de mener hører under denne listen, feel free til å si fra!:D Eller har tilleggsopplysninger/korrekturer i forhold til det som står også. Jeg vil at denne listen skal bli omfattende og mest mulig korrekt:)
Jeg vet det ikke bare er jeg som synes det er tiltrekkende med forbudte ting...
Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.
To ulver, en katt, en gris, noen leoparder og et dyr som man har brukt to tusen år på å diskutere hva er.
Rangering fra 1 til 100. 138 anonyme medlemmer stemte på bøkene. Samlet 3. april 2014.