Sommerdøden

av (forfatter) og Nina M. Due (gjendikter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (119 terningkast.)

359 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Tullipops eksemplar av Sommerdøden

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sommeridyllen tar brått slutt for etterforsker Malin Fors da en 14 år gammel jente blir funnet naken og voldtatt i en park. Hun har selv en datter på samme alder, og kjenner at saken går mer inn på henne enn vanlig. Jenta husker ingenting, og de har få spor å gå etter. Så blir en annen jente meldt savnet, og like etterpå blir det gjort en grusom oppdagelse på en strand. Dette er den andre boken om etterforsker Malin Fors.

Omtale fra forlaget

Det er den varmeste sommeren noensinne i Östergötland. I skogene rundt Linköping raser voldsomme skogbranner. Tidlig en morgen blir en fjorten år gammel jente funnet naken og voldtatt i byens største park. Jenta selv husker ingenting, og drapsetterforsker Malin Fors og kollegaen hennes Zeke prøver å nøste de få ledetrådene som finnes. Men hvordan havnet jenta i parken? Og hvem er forbryteren? Malin, som selv har en datter på samme alder, kjenner seg sterkt berørt av det som har hendt. Samtidig meldes en annen jente forsvunnet av sine foreldre, og kort etter gjøres et grusomt funn ved en badeplass utenfor byen. Sommerdøden har kommet til Linköping, og drømmen om en herlig sommer forvandles på noen få julidager til et grusomt mareritt. Dette er andre del i Mons Kallentofts bøker om drapsetterforsker Malin Fors ved Linköpingspolitiet. Den første boken, Midtvinterblod, fikk strålende mottakelse både i Sverige og her til lands. Sommerdøden er en rystende fortelling om overgrep, fortvilet kjærlighet og dypt hat.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626200

EAN 9788251626200

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 479

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 41 52 16 5 0

Bokomtaler

Noen mordgåter er nesten umulig å løse, selv for dyktige etterforskere ...

Etterforsker Malin Fors er igjen ute på et oppdrag og et temmelig spesiell en sådan. En fjorten år gammel jente blir funnet naken og voldatt i en park i Linköping. Jenta husker ingenting av den grusomme hendelsen og Malin Fors føler seg knyttet til henne siden hun har en fjorten år gammel datter selv. Og ting blir heller ikke lettere når en annen jente på samme alder blir meldt savnet. Hva er det som foregår? Samtidig herjer det heftige skogbrann i nærheten på grunn av en skikkelig hetebølge.

Kommer Malin og makkeren hennes, Zeke, til å finne ut hvem som voldtok jenta og vil de klare å finne jenta som er savnet? Malin er en dame med bein i nesa, og hun trosser hetebølgen som herjer. Hun har en viktig jobb å gjøre.

For noen år siden leste jeg Kallentofts forrige bok, Midtvinterblod, som jeg kjøpte på mammutsalg. Jeg ble ikke helt overbegeistret for den. Den var småoriginalt skrevet, men måten historien ble satt opp på ble litt for poetisk og sært for meg. Tenkte kanskje ikke å lese noe mer av Kallentoft, men selv om jeg ikke likte historien i Midtvinterblod eller skrivemåten helt, så fikk jeg sans for etterforskeren Malin Fors. I krimbøker foretrekker jeg helst mannlige etterforskere (aner ikke hvorfor, men det har bestandig vært sånn), men det er noe med Malin som er spennende. Hun er ikke en typisk kvinne. Hun har sine demoner og innrømmer det. Hun skal ikke være sterk hele tiden selv om hun liker å gi det inntrykket overfor andre. Av en eller annen merkelig grunn har begge bøkene, både Midtvinterblod og Sommerdøden vært mer interessant å lese om henne og det hun sliter med enn selve krimsakene.

Mons Kallentoft gjør som Johan Theorin å skrive krimbøker basert på årstider. På denne biten syns jeg at Theorin mestrer det bedre enn Kallentoft. Theorin klarer å få frem temabaserte årstider i hver av bøkene på en måte som gjør til at det ikke blir overdrevet masete. Mens jeg opplevde i begge bøkene til Kallentoft jeg har lest hittil som veldig gnagende. Forrige bok om hvor hard kulda var og nå i denne boka om hvor utholdelig varmt det er. Vi er klar over at det er hetebølge og det er nesten umulig å jobbe og sove i denne varmen, men trenger ikke å nevne det i nesten hver eneste avsnitt. Vi har fått med oss temperaturen for lenge siden.

Om jeg kommer til å lese flere bøker av Mons Kallentoft er jeg ikke sikker på. Han skriver vanlig krim. Syns hverken skrivemåten eller spenningen skiller seg spesielt ut fra andre krimbøker, men det er noe med etterforskeren Malin Fors som gjør meg nysgjerrig. Jeg vil på en måte vite hva som vil skje med henne videre. Hvem vet? Kanskje jeg kommer til å lese neste bok også?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var veldig usikker på hva jeg egentlig synes om den forrige boken til Kallentoft, Midtvinterblod, og jeg sitter igjen med samme følelse etter å ha lest Sommerdøden. Det beste ordet jeg kan komme på for å beskrive leseopplevelsen er: svevende. Det er en del svevende beskrivelser, og jeg klarer ikke helt å like denne måten å skrive på. Men jeg liker plottet og jeg liker hovedpersonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tydligen har författaren bestämt sig för att låta de döda få tala även i denna bok som är nr 2 i en serie som jag läser i kronologisk följd nu. Personerna är väl beskrivna men dösnacket gör mig förvirrad. Kommer dock att läsa nr 3 direkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På en lekeplass i Linköping, blir en tenåringsjente funnet naken med tydelige skader. Den antatte gjerningsmannen har også rengjort henne med klorin. Jenta husker ingenting av hendelsen. En annen tenåringsjente meldes savnet. Hun skulle angivelig være sammen med kjæresten mens foreldrene var i Paris. I følge ham, treftes de ikke overhode i det tidsrommet.

Linköping er hjemsøkt av en ulidelig varme, og i utkanten av byen har en skogbrann pågått i dagevis. Malin og kollegaen Zeke, har så og si ingen spor i de to sakene, og de vet heller ikke om det er en forbindelse mellom dem. Kommer de til bunns i de to mysteriene, eller blir de også lagt i bunken for uoppklarte saker?

Forholdsvis medrivende, men synes Malins tankespinn virker forstyrrende, og unødige. Til slutt ødela alt utenomsnakket leseropplevelsen en god del, dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker historien godt, og jeg liker hovedpersonen, Malin veldig godt. Plottet derimot vet jeg ikke helt hva jeg syns om.... Syns derimot at historien er såpass bra at boken kunne vært mer spennende enn det den er, selv om den selvfølgelig var veldig spennende på sluttet da de nøstet opp i alle trådene!
Havner på en sterk firer - en svak femmer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Bare den som lytter, lærer noe, og den som lærer noe, kan nærme seg sannheten. Komme så nær den at den blir mulig å nå.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Leiligheten.
Fire rom og kjøkken i en gård bygd rett etter forrige århundre. Fire rom fylt av møbler fra huset i Sturefors, av minner, av anelser om skuffelser, uoppfylte drømmer og løgner, men også av en avtalt kjærlighet, hennes foreldres særegne form for kjærlighet.
Vi holder sammen. Vi har ingen respekt for hverandre, vi avskyr hverandres kropper, vi har ingen interesse for hverandre, for den andres ord eller meninger eller drømmer eller lengsler, men vi kan gå side ved side med våre hemmeligheter og løgner, og det er da alltids noe, ikke sant?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har laget en liten liste over sommerbøker. Hvis du har tips til flere romaner så fører jeg det opp her.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøkene som har holdt meg med selskap på godt og vondt, vår, sommer og høst 2011 - i tilfeldig rekkefølge=)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har laget min egen liste for hva jeg ønsker å lese denne sommeren. Tips fra bokelskerne her inne.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen av bøkene jeg leste i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er krimbøker jeg har kost meg med!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene fra 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den femte årstiden" av Mons Kallentoft
 • "Høstoffer" av Mons Kallentoft
 • "Vårlik" av Mons Kallentoft
 • "Engler i vann" av Mons Kallentoft
 • "Sjeler av vind" av Mons Kallentoft
 • "Til jord skal du bli - en Malin Fors-krim" av Mons Kallentoft
 • "Midtvinterblod" av Mons Kallentoft
 • "Zack" av Mons Kallentoft
 • "En mann med lite ansikt" av Helene Tursten
 • "Glassdjevelen" av Helene Tursten
 • "Prikkedøden" av Jan-Sverre Syvertsen
 • "Når den døde våkner" av Knut Lindh
Alle bokanbefalinger for dette verket