Dystopia I

roman

av (forfatter).

Samlaget 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.11 (28 terningkast.)

69 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Lines eksemplar av Dystopia I - roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Dystopia (eier)

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det er 18. januar 2014. Ei kjempebølgje slår inn over London. Seks syttenåringar frå International School of Stavanger er på studietur i metropolen. Byen bryt saman, og det blir ei reise på liv og død for ungdommane, som berre har eitt mål: dei vil heim. Dette er første bok av fire i Dystopia 2014.

Omtale fra forlaget

Ein motorveg av ei lesaroppleving . Dystopia I er første boka i firebokserien DYSTOPIA2014. Seks syttenåringar frå International School of Stavanger er på studietur i London då byen blir ramma av den verste naturkatastrofen i manns minne. Ei kjempebølgje slår inn over metropolen om morgonen 18. januar 2014. Byen bryt saman, og det blir ei reise på liv og død for ungdommane, som berre har eitt mål: Dei vil heim til Noreg. Dystopia I er skreddarsydd for utolmodige tenåringar. Med eit dødsalvorleg bakteppe skaper komikar og forfattar Terje Torkildsen ei bok med humor, driv og ungdommeleg optimisme.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788252174090

EAN 9788252174090

Genre Science fiction Dystopier

Omtalt sted London

Språk Nynorsk

Sider 182

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 10 10 5 2 0

Bokomtaler

Dette er en bok om 6 elever, i 18 årsalderen, fra Norge på skoletur i England. Rettere sagt, London. Elevene, sammen med læreren deres, blir uheldige med tidspunktet og må evakuere fra London på grunn av hundreårsbølgen. Men to elever, Victor og Scott, hadde vært på fylla og fikk ikke med seg at byen skulle evakueres. Dagen etter våknet de opp, helt bakrusa. Det tok sin tid før de fant ut hvor alle menneskene hadde blitt av og hvorfor de hadde dratt. Guttene satt på med en tilfeldigpasserende politimann til Heatrhow Airport, der de skulle møte læreren og resten av gjengen fra The International School. Men hjemturen blir satt på hold. På grunn av de dårlige forholdene på flyplassen etter bølgen, kan de ikke forlate øyen. Båter var det også dårlig med. Nettet var borte og man måtte lete lenge etter dekning i landet. Resten blir en lang reise der elevene må dra rundt i England for å lete etter en måte å komme seg hjem.

Dette er en spenningsbok med overraskelser, opp og nedturer og mange uforutsigbare vridninger. Anbefales for voksne ungdommer.

Jeg syntes boken bygget seg opp bra. Handlingen var først vansklig å forstå, men ting falt på plass etter hvert. Noen ting var litt dårlig forklart, og den var veldig usansynlig for en realistisk bok å være. Men hvis man ser bort ifra det, var det en glede å lese den, godt språk og kule hovedpersoner. Jeg gir den en sterk 4.

Emil Bohinen. Ntg-u, 10B, 2014.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

lettlest-ungdomsbok men avgjort spennende herlig å følge med på ferden gjennom england Kunne vært mer utdypet karakterer-Det hadde ikke kostet så mye Litt flere dypere dialoger hadde nok heller ikke tapt leserverdigheten for publikumet den sikter mot. Vi skal jo bli gla i og stolt over heltene våre her er de litt for forutsigbare ( Men jeg er jo ikke tenåring så jeg venter kanskje for mye?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (44) Varsle Svar

Her fortsetter oversikten over dystopiske fortellinger for ungdommer og unge voksne. Se del 1 her og del 2 her, og legg gjerne igjen forslag til bøker jeg bør inkludere. Om du er på jakt etter dystopisk litteratur for en eldre målgruppe, kan du se på denne lista.

Lista i sin helhet finner du på bloggen min.

Noen mangler oppsummering av plottet. Dette kommer.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ønsker å lese mer nordisk litteratur innenfor disse sjangrene. Her har jeg lest altfor lite, og har dermed lite kunnskap til forfattere, så kom gjerne med forslag :)
Har bare med en bok for hver forfatter, slik at jeg kan få med flest mulig forfattere.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen nynorskbøker jeg skal anbefale til en vg1 klasse i dag. Litt for enhver smak? Unngår de tykkeste, men kommer til å nevne Ringdrotten for spesielt interesserte...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dystopia II - roman" av Terje Torkildsen
 • "Dystopia III - roman" av Terje Torkildsen
 • "Dystopia IV - roman" av Terje Torkildsen
 • "Menneskedyret - doktor Sigmundus' testamente" av Brian Keaney
 • "Den glemte byen - doktor Sigmundus' testamente" av Brian Keaney
 • "Marki Marco - roman" av Terje Torkildsen
 • "Mørkemanaren" av Asbjørn Rydland
 • "Arrfjes - roman" av Terje Torkildsen
 • "Med eld i hjartet" av Asbjørn Rydland
 • "1957 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "1920 - en roman om det som kunne ha skjedd" av Jon Ewo
 • "Mørkt liv" av Kat Falls
Alle bokanbefalinger for dette verket