Skyggejakten

av (forfatter).

Damm 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.36 (115 terningkast.)

275 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Mina Claussen de Langes eksemplar av Skyggejakten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim/ Thriller

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mange er misunnelige på den formuen som skraphandler Ingolf Holgersen har bygd opp gjennom et langt liv. De vet imidlertid ikke at han har diagnosen schizofren-paranoid, og at han i perioder tror at han blir forfulgt av alt og alle. Når Holgersen ringer sønnen Cato og forteller at en person har skutt etter ham, tror Cato at faren er syk igjen. Da det skjer en grusom katastrofe, går lensmann Ole Vik grundig til verks. Han finner ingen spor etter den mystiske angriperen, men så dukker det et uvanlig spor opp. Dette er den første romanen om Ole Vik.

Omtale fra forlaget

Jager han skygger i sitt eget sinn, eller er det virkelig noen der ute som vil ta livet av gamle Holgersen? Mange misunner skraphandler Ingolf Holgersen på grunn av hans rikdom og den praktfulle eiendommen hans. Andre synes han er kald og overlegen. De vet ikke at Holgersen har diagnosen schizofren-paranoid og i perioder tror seg forfulgt av alt og alle. Når Holgersen ringer sønnen Cato og forteller at noen har skutt etter ham, tror Cato at faren er blitt syk igjen, for det finnes ingen tegn til at han er blitt truet. Men Holgersen påstår hårdnakket at den mørkkledde eksisterer. Familien stiller seg avventende - helt til det skjer en grusom katastrofe.

Ole Vik, leder for lensmannskontoret i Fjellberghavn, går grundig til verks med Holgersen-saken, men heller ikke han finner noe tegn til den mystiske angriperen. Saken skal henlegges, da et meget uvanlig spor dukker opp ...


Holgersen skjøv gardinen forsiktig til side. Rett foran seg så han silhuetten av en mørk skikkelse. Skikkelsen løftet den ene armen slik at skyggen av en pistol avtegnet seg for øynene hans. Skraphandleren slapp gardinen og løp ned trappen så fort beina kunne bære ham. Heseblesende nådde han skrivebordet og rev av telefonrøret. Med skjelvende hender begynte han å slå nummeret til sønnen, men bråstoppet da han hørte et skarpt dunk fra vinduet. Han snudde seg - og stirret rett inn i den uhyggelige skikkelsens maskerte ansikt. Holgersen slapp røret og stormet ut i gangen. Med hamrende hjerte rev han opp døren til kottet under trappen, smatt inn og dro den hardt igjen.


"Skyggejakten er en krim som går nye veier. En usedvanlig og frisk krim, full av overraskelser. "

- Jørgen Alnæs, Dagsavisen


"Skyggejakten er en av de beste norske kriminalromaner jeg har lest på riktig lenge."

- Haugesunds Avis


"Det går lenge mellom hver gang jeg setter natten på vent til fordel for en krimbok, men med denne måtte jeg bare gjøre det. Dette var altfor bra til å legges til side."

- Bergensavisen


Les mer om bøkene på

www.krimjager.com

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788204083661

EAN 9788204083661

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 35 55 12 2 0

Bokomtaler

Jeg likte denne førsteboka om Ole Vik, Cecilie Hopen & co. Jeg leste Jægers siste (kommende kirmroman) før dette (Monster), og var spent, men ble positivt overrasket. Dette er enkel og rett frem -krim, lettlest og litt lettbent, men sjarmerenede så det holder, og ja, litt koselig? Boka var spennende nok for meg, og jeg lot meg rive med. Skjærgårdskrim med snert, og en lunhet og varme over seg som mangler i mye av den hardkokte krimmen som finnes på markedet for tiden. Jeg ante hvordan det gikk tildels, samtidig var det flere tråder som var usikre helt til siste slutt. Anbefales hvis du vil ha en mykere kriminalroman, en politikrim uten for mye detaljerte voldskildringer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

lensmann Ole Vik. Ett hyggelig bekjentskap. (men jeg gjettet hvem tidlig, første innskytelse viste seg å være riktig). Jeg kommer til å lese mer av Jørgen Jæger sine krimbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Skyggejakten (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har oppdaget Jørgen Jæger tidligere, denne første boka om lensmann Ole Vik var en god begynnelse og de neste 4 ligger nå i bunken.... Litt stillferdig skjærgårdskrim som kan minne om Jørn Lier Horst. Jeg gleder meg til å følge lensmannen videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin debutroman fra Jæger. Spennende fra første start, og ei bok som er vanskelig å legge fra seg. Enkel og fin krim, som fenger fra start til slutt. Ikke det mest kompliserte krimplottet, men ble lurt denne gang også. Vurderer mellom sterk firer eller svak femmer men lander på 5. Gleder meg til å lese de neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Måtte starte på denne serien etter anbefaling på nettet. Brukte litt energi på hvem som var hvem og hvor i landet handlingen foregår osv i starten. Tror jeg blandet litt etter å ha lest alle bøkene til Lackberg fra Fjallbacka.
Men absolutt en god bok, kommer til å høre på resten også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er ei liste over krimseriar, som følger same hovuderpersonen gjennom fleire bøker. Lista inneheld bøker eg har lese eller held på å lese. Kvar serie er representert ved den første boka i serien.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg klør etter å lese i høst/ vinter.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

"rått og råde"


Godt sagt! (0) Varsle Svar

bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer stadig nye bøker jeg bare må ha og ønskelista blir stadig lengre og lengre. Siden jeg fortsatt har mange bøker som ligger i lesekø, haster det jo ikke med å kjøpe flere bøker.... men.... må ha det, bare må ha det! Bøker kjøpt pr. 25/12 :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kameleonene" av Jørgen Jæger
 • "Dødssymfoni" av Jørgen Jæger
 • "Blodskrift" av Jørgen Jæger
 • "Ridderkorset - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Karma" av Jørgen Jæger
 • "Stemmen - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Guden - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Fortielsen - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Dominodøden" av Jonas Moström
 • "Jaget" av Eystein Hanssen
 • "Avsporet" av Michael Katz Krefeld
 • "I sannhetens navn" av Viveca Sten
Alle bokanbefalinger for dette verket