Ingen hylle
2014
Favoritt!
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Vi er i Kingsbridge i 1100-tallets England, en tid med borgerkrig og stor uro, men likevel bygges det en praktfull katedral. Romanen har en frittstående fortsettelse i I all evighet (World without end).
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 1990
Format Innbundet
ISBN13 9788202124724
EAN 9788202124724
Serier Stormenes tid (2) Kingsbridge (1)
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid Middelalderen
Språk Bokmål
Sider 456
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette er en samlet omtale av Ken Folletts Stormenes tid, som på norsk er utgitt i to bind. I - Sverdet og korset; II - Katedralen. Historien handler om byggingen av en katedral i Kingsbridge, England. Her følger vi noen personer og deres skjebner. Særlig sentralt i historien står byggmesteren Tom, munken/prioren Philip, jarlens datter Aliena og hennes kjære mann Jack. Boken går over et lengre tidsrom, og særlig på slutten av andre bok gjøres det et lengre hopp. Slik framstår det tydelig at byggingen av katedralen var et livsverk for mange, og for andre noe man ga livet sitt for.
For min del gikk lesningen fort fra andre halvdel av første bok og ut andre bok. På 1165 sider er det et ganske omfattende persongalleri å bli kjent med. Stormenes tid som historie er godt lagt opp. Det er som et eventyr der det gode strider mot det vonde, og hvor det til slutt ender med at det gode vinner, men på veien dit er det mange hendelser som hindrer.
Noe av det jeg syntes var interessant i boken, var hvordan sympatien min stadig vekk gikk fram og tilbake mellom ulike personer. En karakter jeg hadde sympati med store deler av fortellingen er prioren Philip, men Jack vokser gjennom særlig bind II (Katedralen) fram som "den store helten".
Selv om fortellingen er fiksjon, har trekk av romanen rot i faktiske historiske hendelser. Det betyr ikke at romanen i seg selv er helt historisk korrekt, men at den sammenfaller med noen enkelte hendelser. Slikt kan jo gjøre at man også får interesse for den faktiske historien, og det er jo ikke det verste som kan skje.
Det er en roman som lever i deg, og man rives hele tiden med videre til neste side.
Jeg har lest bøkene før, og jeg blir aldri lei. Tidligere var jeg ikke det minste interessert i historiske bøker, men disse bøkene åpnet øynene mine, og jeg har fått gode leseopplevelser jeg ellers ikke ville fått.
Jeg blir oppriktig glad i personene i disse bøkene, og jeg føler med de hver gang det skjer noe dramatisk eller storslagent.
Fantastisk bok av Ken Follett. Virkelig en klassiker etter min oppfatning. Ingen forutsigbare valg av de sammensatte karakterene som skapes. Karakterene kastes ut i en av de mest uoversiktelige og kaotiske tider i Storbritannias historie.
Ta en titt på historiskeromaner.com for å lese en lengre omtale av Stormenes Tid.
Jeg skulle ønske det var en fortsettelse av disse to bindene.
Sen-middelalder, det som skjedde i første bind er nå en del av byens historie. Hovedplottet følger velkjent mønster, gutt(er) og pike(r), umulig kjærlighet, og hvordan går det så videre. Såpass lik som første bind, at det ble vanskelig å huske hva som egentlig skjedde i den første.
Han måtte lære at de som behandlet ham fiendtlig, gjorde det av svakhet og usikkerhet. Unggutten svarte på fiendtligheten med sinne i stedet for å nøytralisere folks usikkerhet ved å beflitte seg på å vise vennlig og oppmuntrende interesse.
..fordi jeg vil få den førstegangsopplevelsen igjen og igjen og igjen og igjen!
Favorittbøker kjøpt for 5 og 10 kroner stykket hos bruktforhandleren :)
Det trenger ikke være dyrt å være bokelsker :)
Her er bøker som kanskje ikke gir den store besvimelsesfaktoren over ordvalg, men som gir deg en stor leseopplevelse i form av handling. (Noen få er også språklige gotteposer.) Ofte foregår handlingen over et langt tidsrom og over mange sider.
Her er ei liste over bøkene eg har planer om å lesa hausten 2011. Det kjem nok endringar på lista etterkvart som eg oppdagar nyheiter som må lesast. Ser heller ikkje vekk frå at eg er ein smule optimistisk når det gjeld antal bøker på lista.