Arsenikktårnet

roman

av (forfatter).

Tiden 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.29 (276 terningkast.)

1300 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen handler om tre generasjoner kvinner, slik livet utspiller seg for hver av dem gjennom et dramatisk århundre. Hver for seg representerer de tre kvinnene vesensforskjellige måter å forholde seg til verden og seg selv på. Det er tilsynelatende ingen likhet mellom Malie-Thalia Jebsen og hennes datter Ruby, eller mellom Ruby og hennes datter Therese. De preges alle av hendelser i Malies liv, knyttet til teatermiljøet i København på begynnelsen av forrige århundre.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788205346871

EAN 9788205346871

Serie Tidens pocketutgave

Omtalt sted Norge Danmark

Språk Bokmål

Sider 440

Utgave 3

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

29 92 100 42 8 4

Bokomtaler

I bokas åpningsscene befinner vi oss i begravelsen til Malie Thalia, Thereses mormor. Therese blir vitne til at ingen synes å sørge over mormorens død, og hun reagerer på moren Rubys respektløse behandling av mormorens etterlatenskaper når boet skal fordeles. Hvorfor er det slik?

Gradvis avdekkes mormorens historie, og det blir etter hvert enklere å forstå hvorfor forholdet mellom Mailie Thalia og Ruby ikke var noe varmt mor-datter-forhold, og ikke minst hvorfor Malie Thalia ble slik hun ble. Hun skjuler nemlig en grusom hemmelighet fra fortiden.

Mormoren forlot barndomshjemmet i ung alder, og sluttet seg til teatermiljøet i København. Karrieren betydde alt for henne. Da hun oppdaget at hun var gravid, var karrieren på mange måter over. Ruby vokste opp med en mor som bebreidet henne for å ha frarøvet henne ungdommen og friheten, og hun søkte trøst hos faren. Men selv dette tålte ikke moren og en dag slynget hun ut til datteren at ektemannen Mogens ikke var faren hennes. Dermed river hun tryggheten bort fra Rubys liv, og dette får store konsekvenser for de valgene hun senere gjør, valg som i neste omgang påvirker Thereses liv.

Denne boka berørte meg, og jeg synes den er glitrende godt skrevet. Kirsti Grundvigs opplesning forsterket den beske, bitre fortellerstemmen i boka.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hadde ingen problemer med å levere den tilbake til biblioteket uten å være ferdig med den. Vet ikke helt hva som var årsaken, men det nærmeste jeg kommer er at det ble litt for mye "blåfarve". Meget mulig jeg plukker den opp igjen på ett eller annet tidspunkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Gode mennesker gjenkjenner alltid godhet i andre, og respekterer den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Likevel, selv når folk sultet hadde de råd til drikke og latter, sa Vati, spesielt når de sultet. Det var alltid gode dager for den som drev gjøn midt i armoden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En føflekk heter på dansk modermærke. Fødselen rykkes gjennom begrepet nærmere kvinnen. På norsk tas sammenhengen som en selvfølge, det er moren som har født et barn med en flekk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ruby fikk springe til Anna. De hadde ikke lekt siden fredag. Hun ville spørre henne hvordan man fikk barn, og på hvilket tidspunkt man stanset, hvis man ønsket det ugjort. Men Anna visste ikke annet enn at det handlet om storker, slike som lå i enorme reir på høye tak ute på landet, med lange, skumle, røde nebb. - Det er vanskelig å stanse dem når de først flyr, sa Anna. De er jo kjempestore. Jeg tror ikke det går an å ombestemme seg, hvis barnet først er bestilt. - Sender de feil barn til feil mennesker tror du? - Kanskje. Hvis det er tåke og de ikke husker familiens navn. - De kommer jo på sykehuset. Babyene. Og man ser jo aldri storker i luften rundt sykehuset. - De kommer vel om natten. Inn av vinduet. - Og da er det for sent. Da er det gjort, sa Ruby.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ruby skulle få sove på loftet. Faren bar en gammel divan opp fra kjelleren, hun frydet seg. Helt til hun fikk vite at en gutt ett år eldre enn henne, fra Fyn, også måtte ligge der oppe, på madrass foran divanen. Gutten het Gert. Han lå under teppene og pillet nese og blåste snørr ut i fingrene, og etterpå renset han tærne og beskrev i detalj hvor store biter han fant mellom dem. Og at de smakte som ost. Til slutt bet han negler en lang stund og spyttet hvite neglehalvmåner ut på gulvplankene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Det er mange fine og gode bokomslag som viser portretter/bilder av mennesker som fotografi, tegninger eller billedkunst på bokomslagene.
Jeg har laget ei liste fra noen av "mine" bøker over de bokomslagene jeg synest utmerker seg.
Dere har sikkert deres egne favoritter.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Første liste med samme tittel har 100 bøker som er maksimum, derfor startet jeg en ny:)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har vært på en fin fin ferie og det ble noen ( les: flere) bokinnkjøp. Jeg har handlet mye på salg, bruktbokhandel og lignende. Jeg bare MÅ fortelle at jeg har vært på en bruktbutikk som selgte tidens billigste bøker til den latterlige prisen 1 kr!!!:O. Ja du hørte riktig!!!. Eg synest nesten at det var nesten som å si indirekte at bøker er egentlig ingenting. Jeg kjøpte der Sjelens Herre og Arsenikktårnet til 2 kr:D. Jeg angrer,angrer, angrer på at jeg ikke kjøpte novellesamlingen La stå! av Ingvild Rishøi for bare 1 kr.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Jeg vinket ikke, jeg druknet - roman" av Anne B. Ragde
 • "En kald dag i helvete" av Anne Birkefeldt Ragde
 • "Lille Petter Edderkopp - kriminalroman" av Anne B. Ragde
 • "Flukten fra Frank - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Nattønsket" av Anne B. Ragde
 • "Jeg har et teppe i tusen farger - roman" av Anne B. Ragde
 • "Det sjuende møte - roman" av Herbjørg Wassmo
 • "Liebhaberne - roman" av Anne B. Ragde
 • "Jeg skal gjøre deg så lykkelig - roman" av Anne B. Ragde
 • "Alltid tilgivelse" av Anne B. Ragde
 • "Brudd" av Karin Fossum
 • "Anna, Hanna og Johanna" av Marianne Fredriksson
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver