Dødens Sirkel er tildelt Rivertonprisen.
Advokat Mikael Brenne er partner i et fremgangsrikt advokatfirma, og er i ferd med å bli en av landets mest profilerte forsvarsadvokater. Hans Mikkelsen, alias Grekeren, er en profesjonell forbryter med fingrene borti det meste. Å forsvare Grekeren i retten er ren rutine for Mikael Brenne, i hvert fall i begynnelsen. Men det som begynner som en helt vanlig sak, skal snart utvikle seg til et personlig mareritt som truer med å ødelegge livet hans.
For å komme bort fra sine egne problemer påtar Mikael seg å hjelpe en ung gutt som ble dømt for dobbeltdrap på to jenter på øysamfunnet Vestøy for tjuefem år siden. Nå vil han ha saken sin gjenopptatt. Mikael Brenne drar til Vestøy uten særlig tro på å lykkes, men det skal vise seg at gamle tragedier fremdeles lever i menneskers minne, og det er ikke alle som blir glade for at det graves i gamle hemmeligheter.
Og Mikael Brenne, som har tenkt at livet hans ikke kunne bli verre, oppdager snart at han tok feil. Det kan bli verre. Mye verre.
Dødens sirkel er den femte boken i den kritikerroste serien om advokaten Mikael Brenne.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788202330132
EAN 9788202330132
Serie Mikael Brenne (5)
Genre Krim
Tildelt litteraturpris Rivertonprisen 2010
Bare elsker Chris Tvedts spennende historier. Lekent og lett språk, befriende fritt for påtatte kunstneriske friheter og abstrakte lignelser. Her er det rett på sak. Nøkternt og ekte.
På ny får vi to historier som følger hverandre parallelt, en god stund.
Igjen ytterst troverdig og spennende.
Masse positivt kan sies om denne krimmen, egentlig. Så mye at jeg nesten er villig til å gi en sekser.
Men seksere gir jeg av prinsipp ikke i denne genren. Så da blir det en solid femmer.
De fire foregående bøkene i "serien" er forøvrig bestilt... Dumt å lese "baklengs" sier du?
Sikkert, sikkert.
Jeg har lest flere bøker av Chris Tvedt og vet ikke hvorfor jeg har hoppet over denne. Likte boka godt, ingen sitrende spenning, men jevnt over en god historie.
Her er min anmeldelse av "Dødens sirkel" (ekstern lenke)
Mikael Brenne 5
You can send dead flowers every morning.Send me dead flowers by the mail. Send me dead flowers to my wedding,and I won't forget to put roses on your grave
Neste dag lå bakrusen som et lokalt lavtrykk i bakhodet.
Det finnes et uutgrunnelig sted s fantes før jorden oppstod. Et sted uten forandring, alle tings hvile.Jeg vet ikke hva det heter, men kaller det død.
Nå vil de bygge vindmøller langs hele kysten, og det er en katastrofe. Vindmøller dreper Ørn.
Her er ein oversikt over kva bøker eg har planar om å lesa i løpet av sommaren 2011.
Her er ei liste over bøkene eg har planer om å lesa hausten 2011. Det kjem nok endringar på lista etterkvart som eg oppdagar nyheiter som må lesast. Ser heller ikkje vekk frå at eg er ein smule optimistisk når det gjeld antal bøker på lista.