Farlig farvann

av (forfatter) og Astrid M. Almaas (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.21 (29 terningkast.)

78 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den første boka om etterforsker Thomas Andreasson og juristen Nora Linde.

Omtale fra forlaget

EN MORDER GÅR LØS I SOMMERIDYLLENDet er en varm julimorgen i Sandhamn i Stockholms skjærgård. En mann går en tidlig tur med hunden sin. Plutselig gjør han en makaber oppdagelse: på stranden har en mannskropp innsurret i et fiskegarn skylt i land. Kriminalinspektør Thomas Andreasson fra Nacka-politiet blir kalt til åstedet. Med bakgrunn som marinepoliti og bosatt i skjærgården siden barndommen, har han den perfekte lokalkunnskapen.

Mannen identifiseres som Krister Berggren, ansatt på Systembolaget, ungkar og savnet siden påske. Ingenting tyder på at en forbrytelse er begått og saken er i ferd med å bli avskåret som en ulykke. Men når en kvinne oppdages brutalt myrdet på et av Sandhamns pensjonater og Thomas kjenner henne igjen som Kicki Berggren, Kristers kusine, er det ingen tvil lenger.


Farlig farvann er første bok i Viveca Stens populære Sandhamn-serie om kriminalinspektør Thomas Andreasson og advokat Nora Linde. Dette er medrivende romaner hvor spenningen er kombinert med levende miljøskildringer fra Stockholms skjærgård og hverdagslivets gleder og bekymringer. Den populære TV-serien Mordene i Sandhamn, også kjent fra TV2, er basert på bøkene.


SVENSK KRIMSUKSESS! UTGITT I 17 LAND!

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9788202436049

EAN 9788202436049

Serie Mordene i Sandhamn (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 427

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 10 15 4 0 0

Bokomtaler

Tidvis spennende men fant litt for tidlig ut hvem som var morderen... Helt grei krimbok men ikke i samme klasse som Kristina Ohlsson, Åsa Larsson og Mari Ljungstedt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Katarina Ewerlöf läser det svenska originalet I de lugnaste vatten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

god krim- selv om jeg gjettet hvem skurken er ganske tidlig. jeg er svak for svensk skjærgård med skumle plott-så nå har jeg 4 bøker av Sten å kose meg med på rad

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Saktegående krim med idyllisk bakgrunn.

Sverige er kjent for god krim, både når det gjelder bøker og Tv. De skaper gode intriger og ofte realistiske plot, som gjør de fleste hekta fra første stund. En av mine favorittserier fra Sverige er Beck, de første sesongene. Veldig spennende, men samtidig så enkelt.

Skuffende krim fra Sverige
Sverige består også av mange gode krimforfattere som har utmerket seg oppgjennom årene, men dessverre synes jeg ikke at Viveca Sten er en av dem, selv om bøkene hennes; Mordene i Sandhamn er blitt til Tv.serie.

Farlig farvann ble opprinnelig utgitt i 2008 og er første bok i Mordene i Sandhamn, og ble oversatt til norsk i 2014. Jeg har ikke sett Tv-serien eller lest noen av hennes bøker tidligere. Men svensk krim, er svensk krim, og det er oftest bra, eller? Som oftest, men ikke bestandig. Denne gang sviktet det litt fra nabolandet, dessverre.

En urolig tid for mange
I Farlig farvann møter vi Thomas Andreasson som er kriminalinspektør og tidligere marinepoliti. I det siste har han druknet seg i jobb med vilje for å slippe og tenke, og unngå alt med fortid å gjøre. Grunnen er at ekteskapet røyk på grunn av mye sorg etter at de mistet deres nyfødte barn, og man har forskjellige måter å sørge på. Hans måte å sørge på er å holde seg opptatt med noe. Gradvis går det bedre med ham, og hverdagen begynner så smått å bli normal igjen.

Barndomsvenninnen hans, Nora er advokat og gift med Henrik, som er lege. Sammen med sine to gutter har de det bra sammen, men når hun nevner et jobbintervju med mulig jobbtilbud og flytting, blir det rabalder. Er de sterke nok til å ta riktige avgjørelser sammen? Nora orker ikke tanken på å fortsette i sin nåværende jobb, og mener sjefen hennes er en drittsekk.

Hjemstedet deres blir ikke mer idyllisk da et lik dukker opp, fanget i et fiskegarn. Var det en ulykke, selvmord eller et mord? Politiet får det travelt når flere lik dukker opp. Thomas Andreasson blir tilkalt siden han har hatt erfaring som marinepoliti, og sommerferien ser mørkt ut for politiet ellers. Har ofrene noe til felles, og vil finne den skyldige?

Høres ut som et enkelt og spennende konsept, som krim oftest er, men syntes det var få spenningsøyeblik, og lite driv, til tross for at kapitlene er korte, og man blir godt kjent med både Thomas og Nora. De fleste andre karakterene blekner dessverre litt i bakgrunnen. Man blir litt likegyldig til dem av den grunn. Selve mordsakene er dessverre ikke særlig spennende heller, med tanke på at man har lest noe lignende mange ganger før. Kunne ha tenkt meg er intensitet og uhygge. Det er den type krim jeg liker best. Denne gang ble det for hverdagslig, og for mye barnefamilieperspektiv.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lest i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest og likt 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er 40 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Uten skyld" av Viveca Sten
 • "I den innerste kretsen" av Viveca Sten
 • "I feil selskap" av Viveca Sten
 • "I maktens skygge" av Viveca Sten
 • "Vågespill" av Ann Rosman
 • "I sannhetens navn" av Viveca Sten
 • "I kampens hete" av Viveca Sten
 • "Farlige forhold" av Viveca Sten
 • "Til faste tider" av Margie Orford
 • "Himmelen skal gråte blod - en thriller" av Sigbjørn Mostue
 • "Den sjuende sønnen" av Árni Thórarinsson
 • "Jernrosen" av Peter Temple
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver