De utvalgte

av (forfatter) og John Erik Bøe Lindgren (oversetter).

Tiden 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (55 terningkast.)

160 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

AnneGs eksemplar av De utvalgte

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fødselslegen Tora flytter til Shetlansdøyene sammen med ektemannen Duncan, som har vokst opp på en av øyene. Når Tora skal begrave en død hest på eiendommen sin, avdekker hun et lik av en ung kvinne. På ryggen hennes finner politiet runer som er risset inn, runer som Tora kjenner igjen fra huset til svigerfaren. Dette sammentreffet vekker Toras nysgjerrighet, og hun oppdager ubehagelige forbindelser til en gammel shetlandsk kultdyrkelse.

Omtale fra forlaget

Britisk krimdebut om kultdyrkelse på Shetlandsøyene, som kan gi assosiasjoner til Rosemary's Baby. De utvalgte er en atmosfærisk thriller som finner sted på Shetlandsøyene, inspirert av britisk folklore, kultdyrkelse og norrøn mytologi. Historien er fortalt gjennom Tora, en ung fødselslege fra London. Hun er gift med Duncan, som har vokst opp på en av øyene her.Da Tora skal begrave en død hest på eiendommen sin, avdekker hun et lik som allerede ligger i jorda. Det er liket av en ung kvinne, men uten hjerte. På ryggen hennes finner politiet runer som er risset inn, runer som Tora kjenner igjen fra huset til svigerfaren. Dette sammentreffet vekker selvfølgelig Toras nysgjerrighet . og mistenksomhet, og hun oppdager svært ubehagelige forbindelser til en gammel shetlandsk kultdyrkelse. Da hun prøver å finne ut mer om denne legenden, virker det som om påfallende mange av mennene på øya er interessert i at denne kulten skal forbli skjult. Det er et tett samhold i øysamfunnet, og Tora vet etter hvert ikke hvem hun kan stole på når hun skjønner at hun selv befinner seg i fare.Opprullingen av det tilsynelatende uforklarlige får det til å gå kaldt nedover ryggen på selv den mest hardbarkede leseren.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788210050039

EAN 9788210050039

Genre Thrillere

Omtalt sted Shetlandsøyene

Språk Bokmål

Sider 515

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 30 12 4 2 0

Bokomtaler

Tora Hamilton er en ung fødselslege fra London som flytter sammen med sin ektemann, Duncan til Shetlandsøyene hvor han kommer fra, og får en fast jobbstilling der. En trist dag må hun begrave sin yndlingshest Jamie på jordet, men der får hun seg en skikkelig overraskelse. Hun kommer over en død og nedgravet kvinne. Hjertet hennes er skåret ut, og politiet kobles inn i saken. Hun mistenker at det er en sekt som står bak, og snart byr hverdagen hennes på et grøssende mareritt. I de nærmeste dagene må hun passe seg for hvem hun virkelig kan stole på.

De utvalgte har lenge stått ulest i hylla mi, men etter mange positive anmeldelser om den rundt omkring på nettet, og et spennende og lovende plot, fikk jeg meget lyst til å lese den. Jeg elsker jo som sagt uhyggelige thrillere og tenkte at dette måtte være noe for meg. Da jeg begynte på denne boka leste jeg også i to andre bøker som jeg etter hvert kuttet ut. Ikke for at de er kjedelige, men har en avtale med meg selv om å holde meg til kun en bok av gangen og bli mer effektiv i lesingen. Få litt mer fremgang i 100 books in a year reading challenge. Jeg har bestemt meg for å klare det og da nytter det ikke å lese i flere bøker på en gang. Det blir så rotete har jeg funnet ut. Så det spørs hvor lenge denne disiplinen varer, da… Men som sagt så gledet jeg meg veldig mye til å lese denne boka. Virkelig. Den er jo basert på Shetlands Folklore (er generelt veldig interessert i folklore rundt omkring i verden, er litt sær sådan….), og tenkte at dette måtte være en bok for meg. Det var det også. På bussen og her hjemme fløy sidene av sted og jeg var fullstendig oppslukt. Jeg likte hovedpersonen Tora veldig godt. Hun er småklumsete, men har skikkelig sterk vilje til å komme seg gjennom det meste og har en stor dose humor. Det var umulig å ikke bli glad i henne.

Men (det er alltid noe med, men, er det ikke?) det som jeg ikke falt helt for eller særlig godtok på en måte, var slutten. Den ble en smule overdrevet etter min smak og en typisk storslagen Hollywood-slutt. Så der mistet boka litt av glansen for meg. Det ble på en måte litt for mye vås. Litt for mye som skjedde på en gang til å tro helt på det, hvis du skjønner hva jeg mener.

Bortsett fra slutten, var De Utvalgte en veldig spennende opplevelse og det er lenge siden sist sidene fløy av gårde uten at jeg la noe særlig merke til det. Jeg måtte vite hva som skjedde med Tora og det som skjedde rundt det. Så selv om slutten ødela litt for meg på grunn av for mye overdrivelse, vil jeg gjerne anbefale denne boka. Den er godt skrevet og personene er høyst levende. Det ikke vanskelig å se dem for meg. Av og til føltes det ut som om jeg var der i selve handlingen. Det var lett å bli revet med enkelte ganger. Så selv om slutten var litt sånn ”hm … skal jeg virkelig tro på det?”, var De Utvalgte en god, og spennende leseopplevelse!

(svak femmer)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt skrevet- interessant bakgrunn- spennende og en fin heltinne med mye god kunnskjap til å dele med oss

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boltons krimbøker er virkelig bra. De er utrolig spennende, har flere spenningstopper og får deg til å bla om fort for å finne ut hva som skjer nå, og hvordan det vil gå med Tora. Bolton har et lett og ledig språk. Det eneste som trekker ned var at det nesten var umulig å forstå statistikken over hvem som dør når. Men det er ikke så viktig, når du istedenfor kan følge Toras reaksjon på det hun leser.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er sjelden vindstille på Shetland, men denne morgenen virket vinden fornøyd med å hviske, og sjøen lå stille bortsett fra noen små bobler av hvitt skum i vannkanten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På Shetland kommer våren sent og motvillig, som en tenåring som tvinges til å bli med på gudstjeneste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er i hvert fall én ting å si om meg selv som person, og det er at jeg aldri maser. Jeg tar sjelden initiativet overfor venninner, venter alltid på at andre skal ringe, på at andre skal foreslå noe. Jeg klager aldri når vennskap begynner å kjølne, sturer aldri når ukeplanleggeren går tom, når jeg ser jenter ute på livet og jeg ikke er invitert. Jeg godtar at det er slik, legger ensomheten på et glass og setter det på hylla sammen med alt det andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Krimromaner jeg har lest de siste åra der handlinger foregår på øyer i vest og/eller vanskelig tilgjengelige steder i vest. For eks. Shetland, Island og steder som blir/er utilgjengelige pga for eksempel tidevann etc. Eller steder i vest som bare er sære...
Tidsmessig foregår romanene på lista i vår samtid sånn cirka.
Lista er ordna alfabetisk og seriene er ordna i handlingens kronologiske rekkefølge.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er en del uleste bøker i bokhylla som jeg gjerne vil få lest. Skriver inn hva jeg synes om dem etterhvert som jeg har lest dem :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er bøker i min bokhylle som ennå ikke er lest. Hvilken bok synes du er best?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønnlitteratur der handlingen er lagt til Shetland,


Godt sagt! (1) Varsle Svar

En huskeliste for meg selv over bøker jeg leser i 2010.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Oppvåkning" av Sharon J. Bolton
 • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
 • "Tidevann" av S.J. Bolton
 • "Roser er døde" av S.J. Bolton
 • "Håndverkeren" av Sharon Bolton
 • "Fortapt" av S.J. Bolton
 • "Høstoffer" av S.J. Bolton
 • "Livredd" av S.J. Bolton
 • "Siste offer" av Lisa Gardner
 • "Lykkeformelen" av Ingrid Berglund
 • "Like før jeg døde" av S.K. Tremayne
 • "Nå ser du meg" av S.J. Bolton
Alle bokanbefalinger for dette verket