Krimromaner jeg har lest de siste åra der handlinger foregår på øyer i vest og/eller vanskelig tilgjengelige steder i vest. For eks. Shetland, Island og steder som blir/er utilgjengelige pga for eksempel tidevann etc. Eller steder i vest som bare er sære...
Tidsmessig foregår romanene på lista i vår samtid sånn cirka.
Lista er ordna alfabetisk og seriene er ordna i handlingens kronologiske rekkefølge.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Veldig bra liste, jeg er også begeistret for krim fra små øysamfunn ute i havet. Kan anbefale Peter May sin trilogi "The Lewis Trilogy", som foregår på Hebridene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her var det mange kjente "fjes", ja. Jeg har funnet ut at jeg har en soft spot for slike øy-krimbøker, fra blant annet Island, Shetland, Færøyene og Svalbard. De sjarmerer meg, selv om de ikke er fantastiske alle som en. Det er noe med stemningen i dem, og det at de er eksotiske men likevel hjemmekjente på et vis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig bra liste. Jeg leser ikke mange krimbøker, men får lyst til å lese disse bøkene fordi de handler fra spesielle steder. Jeg har lest mange av dem allerede, Arnaldur, Yrsa, Ann Cleeves. Kanskje jeg skal lese de du har med som jeg ikke har lest. Når du sier i vest mener du da steder som ligger vest for Norge? Ellers tenkte jeg du kunne hatt med bøkene fra Øland til Theorin. Det er jo vest i Europa?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er snakk om vest for Norge ja. Og når jeg tenker på det nå, så snakker vi jo faktisk om krimromaner fra det som i middelalderen var norske territorier i vest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempefin liste du har laget. Her var det mye interressant. Har allerede lagt flere av titlene til min lyst til å lese liste. Mange av bøkene har jeg allerede lest. Har lest Høstoffer av Bolton og den ga meg lyst til å lese de andre bøkene hennes også. Ann Cleeves skildringer av livet på Shetlandsøyene var interressant og annerledes i krimsammenheng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Finn Arthur JohansenEivind  VaksvikToveTone HRisRosOgKlagingMarit HåverstadHilde H  HelsethGunn DuaasLilleviRandiBjørg L.Harald KIdaMantenLinda SolheimBertytuhamreDemeterGrimarOleIngvild SStian Dalbergingar hNeraStine_JJan-Olav SelforsLinda RastenmgeØystein LLise MuntheTorill Elisabeth RevheimIngunn SWenche VargasVibekeNorahHanne Kvernmo RyeVannflaskeKathrineAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChrissie