Vannet

av (forfatter) og Silje Beite Løken (oversetter).

Cappelen 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (119 terningkast.)

510 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vannet synker i innsjøen Kleifarvatn på Island, og stadig mer av sjøbunnen kommer til syne. Det gjør også et skjelett. Fastbundet til en gammeldags kortbølgesender av russisk fabrikat og med hull i kraniet. Erlendur og de andre etterforskerne må spørre seg om hvordan og ikke minst når, mannen havnet i sjøen. Ganske snart får de brakt på det rene at det dreier seg om en forbrytelse som ble begått under den kalde krigen. Samtidig som Erlendur og kollegene leter etter mer enn tredve år gamle spor fortelles en annen historie. Den handler om en ung islandsk student i Leipzig på sekstitallet, og om hans store kjærlighet, en ung kvinne fra Ungarn. Dette er den sjette romanen om Erlendur, men den fjerde som er oversatt til norsk.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788202261122

EAN 9788202261122

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Reykjavik

Språk Bokmål

Sider 351

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 46 52 11 2 0

Bokomtaler

I forbindelse med målinger av den stadig synkende vannstanden i Keifarvatn, blir det gjort et likfunn. Til liket er det festet noe som viser seg å være et russisk overvåkningsapparat, og det er dessuten hull i likets kranium.

Erlendur har gamle forsvinningssaker som spesialområde, og han blir umiddelbart interessert i å finne ut hva som er bakgrunnen for det som åpenbart ser ut som et mord. Mens etterforskningen pågår, får vi innblikk i noe som skjedde under den kalde krigen. Flere idealistiske islandske ungdommer studerte i Leipzig på 60-tallet, men oppholdet i en totalitær stat ble ikke helt som forutsatt. Noen forsvant mens andre ble utvist, og mistanken om angiveri tæret på studentenes samhold. Det viser seg at det er en forbindelse mellom det som skjedde i Leipzig og likfunnet. Hvem var mannen og hvorfor ble han drept?

Den som forventer seg det store plottet vil nødvendigvis bli skuffet over Indridasons bøker. Det som gjør at jeg liker bøkene om Erlendur er mer person- og miljøskildringene, og hvor hans privatliv er vel så interessant som krim-delen av bøkene. Jeg synes dette er den beste av bøkene om Erlendur så langt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Vannet" av Arnaldur Indridason 20.08.12 har fått ternimgkast seks i Aftnposten, og strålende kritikk i Stavanger aftenblad. Nå er ikke jeg glad i terningkast, og skal heller ikke starte noen kald krig mot de som er det, men denne boka om et likfunn på Island, og en god beskrivelse om hvordan det var å svikte sine kommunistiske venner under den kalde krigen, kan jeg bli fristet til å gi en lav score. I og med at en god bok for noen kan oppleves dårlig for andre - og motsatt, og at det er meningsløst å kaste terning hvis du på forhånd vet hvor mange øyne som skal vende opp, lar jeg være å kaste. Men jeg kan opplyse om at jeg ikke fikk øynene opp for denne forfatteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ernaldurs personskildringer og tilbakeblikk i historien skuffer ikke. Godt å komme tilbake til dette stemningsfulle universet etter å ha lest noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Erlendur er som vanlig , plottet er ok, men det er litt langtekkelig og"depresivt"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt ålreit, litt langtrukken. Ikke så intens spennende at du ikke kan legge boken fra deg, men heller ikke sånn at du kan la være å lese hele.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Blir du aldri lei av dette?
Lei av denne evinnelige letingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Krimromaner jeg har lest de siste åra der handlinger foregår på øyer i vest og/eller vanskelig tilgjengelige steder i vest. For eks. Shetland, Island og steder som blir/er utilgjengelige pga for eksempel tidevann etc. Eller steder i vest som bare er sære...
Tidsmessig foregår romanene på lista i vår samtid sånn cirka.
Lista er ordna alfabetisk og seriene er ordna i handlingens kronologiske rekkefølge.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppdaget at det å lage liste her var en fin måte å holde oversikten over hvilke bøker jeg har lest. Lister er i grunnen sabla greit... Suksessen fra 2010 fortsetter, her kommer listen for 2011-bøkene


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker ikke lest for en leseutfordring. Klarte å få plass til 24 av 33 bøker på 'leser' hylla på en leseutfordring.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liten oversikt over hva jeg har lest i 2012. Fortell meg gjerne hva du synes om de ulike bøkene :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Hjemstavn" av Arnaldur Indriðason
 • "Vinterbyen" av Arnaldur Indriðason
 • "Røsten - en kriminalroman fra Island" av Arnaldur Indriðason
 • "Anger" av Arnaldur Indriðason
 • "Tvekampen" av Arnaldur Indriðason
 • "Irrganger" av Arnaldur Indriðason
 • "Fjellet" av Arnaldur Indriðason
 • "Glemt" av Arnaldur Indriðason
 • "Reykjaviknetter" av Arnaldur Indriðason
 • "Gravstille" av Arnaldur Indriðason
 • "Skuggasund" av Arnaldur Indriðason
 • "Myren" av Arnaldur Indriðason
Alle bokanbefalinger for dette verket