A half forgotten song

av (forfatter).

2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.39 (135 terningkast.)

293 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Helenes eksemplar av A half forgotten song

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

England, 1937. In the village of Blacknowle on the Dorset coast, fourteen-year-old Mitzy Hatcher has endured a wild and lonely upbringing. Shunned by her neighbours, the arrival of renowned artist Charles Aubrey, along with his exotic mistress and their daughters, is like a breath of fresh air. As Charles's muse, Mitzy develops a deep and abiding bond with the Aubrey household over the course of the following three summers. Gradually, Mitzy begins to perceive a future she had never thought possible, and a powerful love is kindled in her. A love that will grow as she does: from innocence to obsession; from childish infatuation to something far more complex. It will be almost seventy-five years before the consequences of this potent desire are fully played out, as a young man in an art gallery looks at a hastily-drawn portrait and wonders at the intensity of it. The questions he asks will lead him back to Blacknowle, and draw him to the truth about those fevered summers in the 1930s. Moving from the wilds of the Dorset coast to the intoxicating heat of a Moroccan summer, A Half Forgotten Song explores the quixotic nature of memory - and the perils of obsessive love.

Bokdetaljer

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9781409131441

EAN 9781409131441

Omtalt tid 1918-1939 2000-tallet

Omtalt sted England

Språk Engelsk

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 48 55 13 4 1

Bokomtaler

Gallerieier Zach Gilchrist er ekspert på den kjente kunstneren Charles Aubrey som døde under annen verdenskrig. I jakten på historien bak mannen drar Zach til en liten landsby der Aubrey leide feriehus tre somre på rad. Det han finner der er både skremmende og fascinerende. Klarer Zach å løse gåten rundt kunstneren?

Herlig leseropplevelse!

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

God bok, ikke hennes beste, men langt bedre enn "Italienske netter". Jeg har alltid frydet meg over hvor lett Webb får meg til å se omgivelsene klart i hodet mitt. Luktene, følelsene og omgivelsene er godt forklart. Dessverre er karakterene blitt litt blaff, og jeg ser de samme karakterene igjen og igjen i mange av bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ville du ha hatt nok tålmodighet til å bære på en hemmelighet for resten av livet?

Ungjenta Dimity (også Mitzy som hun kalles) har bodd på det samme stedet (Doreset - området) i hele sitt liv og aldri vært utenfor sitt hjemsted. Hun vokser opp i fattige kår med moren som er kald og kynisk mot henne. Dimity bruker hverdagen på å rengjøre huset og finne urter og andre ting som kan brukes til mat. Hele tilværelsen forandrer seg da en familie dukker opp og bor på samme sted en sommerferie som blir en vane. De kommer tilbake sommerferie etter sommerferie og denne Aubrey - familien blir Dimitys høydepunkt. Dimity har levd hele sitt unge liv som mobbeoffer og har ingen venner. Hun blir straks venner med de to døtrene i familien, spesielt eldstedøtteren Delphine. Foreldrene til hennes nye venner er en kjent kunster ved navn Charles Aubrey og hans samboer, en marokkansk kvinne, en meget vakker kvinne som heter Celeste. Dimity blir litt etter litt betatt av faren i huset, kunstneren Charles. Spesielt når han begynner å tegne portretter av henne. Charles lever av å tegne både portretter og øyeblikket. Han er opptatt av å fange skjønnhet og nået i bildene sine og Dimity blir smigret og begeistret over at Charles viser sånn interesse for henne og tegner henne stadig oftere. Men det er bare et problem; han er familiefar og han er dobbelt så gammel som henne. Skal hun likevel våge å vise eller fortelle ham at hun har sterke følelser for ham? Han er i tankene hennes så og si hele tiden.

Boka har en paralell historie, som gjelder nåtiden. Zach er gallerieier og han er begeistret over Charles Aubreys portrettbilder. Zach er nyskilt og kona tar med seg datteren hans langt av sted og Zach må prøve å overleve sitt nye og miserable liv. Han har fremdeles galleriet, så vidt, men sliter økonomisk og han får tilbud om å skrive ferdig en bok om kunsteren Charles Aubrey som døde for mange år siden. Skal han velge å ta sjansen eller er det egentlig noe nytt å finne om den kunstneren enn det folk vet fra før? Han tar så sjansen og gjennom å intervjue personer som kjente Charles Aubrey får han sakte, men sikkert vite en hel del nytt om seg selv og den tiden som Charles Aubrey tilhørte. Zach begynner å grave som besatt i Charles fortid da han levde noen år før andre verdenskrig.

"Dameroman" var det første jeg tenkte da jeg så bokomslaget. Typisk sommerlig bokomslag og konseptet oser av fortapt tid og kjærlighet. Jeg mener ikke å kritisere "damelitteratur"- sjangeren, men det er en sjanger jeg alltid er skeptisk til, og selv om grøssere og psykologiske thrillere er nærmest mitt hjerte, så skader det jo ikke å utvide seg som leser også. Lese litt andre bøker og leseutfordringer skremmer ikke meg. Katherine Webb var heller ikke ukjent navn for meg. Jeg hadde hørt mye om hennes første bok Arven (bøkene hennes så langt har vært frittstående) , men hadde aldri lest den. Men det var nesten umulig å ikke få høre/vite om den boka.

Jeg prøver å lese litt flere "vanlige" romaner enn før enten de er "damete" eller ikke, men denne var dessverre så damete som jeg fryktet den ville bli. Mennesker som har lengsler de nesten ikke kan leve med, er ulykkelig forelsket og alt er skrevet veldig pompøst, med stor overdrivelse både når det gjelder samtaler og beskrivelser. Rene såpeoperaen. Og det har jeg ikke spesielt sansen fo,r at språket blir for "damete" og overdrevent. Det blir mye av alt; følelser, begjær, hva som er riktig eller galt og den samme regla går om igjen og om igjen som hakk i plata. Det er slitsomt og masete, spesielt når innholdet er forutsigbart.

Det jeg likte aller best i boka, noe av det, var personene Charles og hans samboer Celeste. De var sterke personligheter som virkelig bar historien. De andre karakterene, som Dimity (hovedpersonen), Zach og noen andre brydde jeg meg ikke noe særlig om. De ble flate i forhold og bare noen skygger.

Jeg skjønner godt hvorfor mange forelsket seg i boka. Boka er uskyldig og bærer på mange følelser, men for meg ble alt for pompøst og gjentagende. Lite skjedde på så mange sider og det som skulle være overraskende bomber for leserens del var noe leseren hadde funnet ut for lenge siden. Og da blir både magien og sjokket totalt fraværende.

En sang fra fortiden ble for forutsigbar på mange plan for min del. Mye var gjentagende og masete. Ingenting sjokkerte meg for jeg hadde funnet ut hva som foregikk lenge før hovedpersonene fant det ut, og da blir lesingen litt trått og ekstra langsom. Det blir litt som å spise grønnsakssuppe. Man vet hva man får, og det er godt en gang i blandt. Lettfordøyelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble vel mye overkonstruert "spenning og mystikk" for min del. I tillegg alt for mye stereotypi når det gjelder karakterene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempefin bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det tok litt for lang tid å komme inn i boka, men jeg ble etter hvert drevet fremover av fint språk og spennende handling. Man har en antakelse om hva som kommer til å skje, og antakelsene stemte ofte for min del. Likevel en interessant bok å lese, og enkelt å se for seg historien i den flotte engelske settingen er. Kunne godt tenkt meg å se den som dramaserie over flere episoder på tv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempefin bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Alle trenger tid for seg selv. Tid til å puste og få være i fred. Ellers glemmer vi hvem vi egentlig er.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Mot er å overvinne frykten din.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Har du den følelsen noen ganger? At det er et steder som har betydd noe for deg, men som du ikke vil tilbake til?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er nøkkelen til lykke. Å innse hva du er og hva du har i øyeblikket, og å være takknemlig for det.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vi kan ikke bare ta det vi har lyst på, når vi vil. Det er et av livets harde fakta, men like fullt et faktum.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men hva er poenget med å være sint over ting som ikke kan forandres?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

But some of us are born with strong roots. And wherever you go, you're still you, after all. Nobody ever really starts a new life, or anything like that. You take the old one with you. How can you not?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som du sår, skal du høste.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Noen ganger forblir ikke relasjoner det samme som det de var. De endrer seg, og og vi må endre oss med dem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Dette er hvordan livet og kjærligheten er. Noen ganger knuser de hjertet ditt og dreper livsgnisten i deg. dreper den inni deg. [...] Men det går over, og du kommer til å bli hel igjen. Men ikke før du ser sannheten i øynene og erkjenner den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet i år var å lese 52 bøker. Men dette ble litt av et lese år. Så må lage del 2, for å få inn alle bøkene jeg har lest.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en oversikt over bøker jeg har lest, de ligger kronologisk etter lesedato. Jeg prøver å gi terningkast til hver bok jeg har lest, det er en helt subjektiv vurdering!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Satser på et bedre leseår enn 2013, som ble et år med alt for lite lesing. Finnes så mange bøker der ute jeg har lyst til å lese, så årets nyttårsforsetter må være å la Candycrush vike plassen til fordel for andre og mer givende gjøremål, som for eksempel lesing. Så får vi se når 2014 er over om jeg klarte å oppfylle fortsett mitt :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liste over bøkar eg les i 2015 og mi særdeles korte meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole

En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig

33/50


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mål: 50
Lest: 58


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leseutfordring 2017

En bok anbefalt av bibliotek/biblotekar
En bok som har stått på "skal lese listen" i lang tid
En bok basert på brev
En lydbok
En bok av en farget person
En bok med en av de fire årstid i tittelen
En bok som er en fortelling i en fortelling.
En bok skrevet av flere forfattere
En thriller om spionasje
En bok som har bilde av en katt på fremsiden
En bok hvor forfatteren bruker pseudonym
En bestselger fra en sjanger du sjeldent leser."
En bok som omhandler/skrevet av en person med uførhet
En bok om reiser
En bok med undertittel
En bok publisert i 2017
En bok som handler om monster/mystiske skapninger
En bok du har lest før og som garantert får deg til å smile
En bok om mat
En bok om karriereveiledning
En bok som har et "ikke mennesklig perspektiv"
En bok som har en rød rygg
En bok med handling i villmarken
En bok du likte da du var barn
En bok skrevet av en forfatter som er fra et land du aldri har besøkt
En bok som har karakterens navn i tittelen
En novelle fra krigstid
En "steampunk novel"
En bok skrevet av en upålitelig person/forfatter
En billedbok
En bok hvor karakteren har en annen etnisk bakgrunn enn deg
En bok som omhandler interresanne kvinner
En bok som går over to ulike tidsepoker
En bok som har en måned eller ukedag i tittelen
En bok som har et hotell som tema/ramme for fortellingen
En bok som handler om eller har "hotell" i tittelen.
En bok skrevet av en forfatter du beundrer
En bok som blir film 2017
En bok som handler om andre ferier/høytider, enn jul
En bok som er nr 1 i en serie du aldri har lest før
En bok du har kjøpt på reise
En bok anbefalt av en forfatter du liker
En bestselger fra 2016
En bok om flyktninger og/eller immigranter
En bok som har et familiemedlem/begrep i tittelen
En bok som handler om en eksentrisk karakter
En bok du har kjøpt på bruktbokmarked
En bok på 800 sider
En bok som er nevnt i en annen bok
En bok som handler om vanskelige temaer
En bok basert på mytologi
En bok fra en sjanger/undersjanger du aldri har hørt om før


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her vil jeg legge alle bøkene jeg leser i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som jeg har kjøpt selv, eller fått i gave og ikke fått lest enda


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Besøk fra fortiden - roman" av Katherine Webb
 • "En tidløs kjærlighet" av Santa Montefiore
 • "Skjulestedene" av Katherine Webb
 • "Spor i støvet" av Katherine Webb
 • "Arven etter Deverill" av Santa Montefiore
 • "Den engelske piken" av Katherine Webb
 • "Sjasminsøstrene" av Corina Bomann
 • "Timer av fløyel" av Alyson Richman
 • "Del det med skyene" av Erica James
 • "Hagene i Italia" av Erica James
 • "Brevet" av Kathryn Hughes
 • "Hjemkomst" av Kate Morton
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver