Niagara

av (forfatter) og Tone Formo (oversetter).

Pax 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (68 terningkast.)

205 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tor-Arne Jensens eksemplar av Niagara

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Har lest

Lesedato

2024

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En mann klatrer over rekkverket og kaster seg ned i Niagara-fallene. Han er nygift, og hans kone Alma sitter alene igjen i brudesuiten, morgenen etter bryllupet deres. I to uker venter hun ved de brølende vannmassene på at kroppen hans skal bli funnet. Mens hun våker, starter en usannsynlig ny kjærlighetshistorie mellom henne og en velstående advokat, som fengsles av hennes underlige, eteriske blikk.

Omtale fra forlaget

Joyce Carol Oates er et stort internasjonalt forfatternavn, som ofte nevnes i sammenheng med Nobels litteraturpris. I sin nyeste roman tar hun leseren med til Niagara Falls - et sted som på samme tid er både konkret og mytisk. Det berømte fossefallet er beryktet for å tiltrekke seg nygifte par, selvmordere - og i den senere tid også miljøforbrytere. I denne romanen blander Oates på mesterlig vis disse elementene. Akkurat som i Marilyn Monroe-filmen med samme navn, møter vi i "Niagara" et ungt, nygift ektepar. Morgenen etter bryllupet står brudgommen opp, går bort til fossen - og hopper over gjerdet. Den unge, etterlatte Ariah blir kjent som "enkebruden av fossen", men blir snart beilet til - og gift med - den rike, lokale advokaten Dirk. Og lykken synes lenge å være sikret. Oates viser igjen sin særegne evne til å samle store temaer i en skikkelig og intelligent pageturner av en roman.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788253030227

EAN 9788253030227

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 495

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

13 26 21 6 2 0

Bokomtaler

En sterk bok om familiehemmeligheter, skandaler, mord, korrupsjoner - om lengsel og kjærlighet. Første delen av boka er superb, en pageturner - en bok man ikke klarte å legge fra seg - man ble nesten dratt inn i historien, som de som følte seg dratt ut i Niagarafallene. Siste halvdel av boken er noe haltende, likevel vil jeg gi boka høyt terningkast - for den berørte på alle måter. LES!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dagen etter sitt eget bryllup, kaster Gilbert Erskine seg i Niagarafossen. Imens ligger hans brud, Ariah, i brudesuiten og aner fred og ingen fare. I sju dager og netter letes det etter Gilbert, og Ariah følger søket med all sin oppmerksomhet. På folkemunne kalles hun Enkebruden.
Den lokale advokaten Dirk Burnaby fascineres av Ariah, og like etter Gilberts begravelse, frir han og får ja.

Dette blir starten på en stor fortelling om foreldre, barn, familiehemmeligheter, skandaler, miljøkriminalitet, korrupsjon og mord.

Oates beste bok! Les, les, les!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

FengsIende, men ikke utfordrende, om menneskeIiv som jeg Iett kan føIge gjennom sidene, men som nok ikke viI føIge meg noe serIig videre etter at boken er Iest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Läser svenska översättningen Fallen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt ujevn og haltende men allikevel klarer hun å balansere og skrive inspirert og glitrende akkurat i det man begynner å lure på hva hun egentlig holder på med! Så den er lesverdig men ikke av hennes beste. En firer for meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ariah har sagt at det ikke finnes noen Gud, og tallrike er hans profeter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

At the time unknown, unnamed, the individual who was to throw himself into the Horseshoe Falls appeared to the gatekeeper of the Goat Island Suspension Bridge at approximately 6:15 A.M.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En gang fulgte han etter Juliet da hun gikk langs et bekkefar i en grøft ved siden av ståltrådgjerdet langs jernebanelinjen, en ensom, lokkende skikkelse, ikke mer selvbevisst enn en katt, som likevel beveger seg bevisst og stanser for å studere noe - hva da? (Blå sikoriblomster? Noe som umulig kan leve, men som flyter i det stinkende brakkvannet? Eller er det sitt eget speilbilde hun stirrer på, uten å kjenne det igjen?) Royall kan sverge at han ser skygge-Juliet sveve like bak søsteren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøkar eg les i 2011 og ein kortkort meining om dei.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En dag i oktober skulle jeg bare ta en kaffe med en bekjent, tilfeldigvis medlem i Bokrådet. At hun skulle overøse meg med deilige, tykke bøker, var ikke i mine tanker, men det gjorde hun altså. Her er Turids overaskelsespakke, og noen til:


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Barnevakten" av Joyce Carol Oates
 • "Svart jente / hvit pike" av Joyce Carol Oates
 • "En enkes fortelling" av Joyce Carol Oates
 • "Karthago" av Joyce Carol Oates
 • "Natten. Søvnen. Døden. Stjernene" av Joyce Carol Oates
 • "Vi var familien Mulvaney" av Joyce Carol Oates
 • "Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" av Joyce Carol Oates
 • "Graverens datter" av Joyce Carol Oates
 • "Mitt liv som rotte" av Joyce Carol Oates
 • "Spill - en dameroman" av Sigrid Combüchen
 • "Blond" av Joyce Carol Oates
 • "De forvillede" av Amin Maalouf
Alle bokanbefalinger for dette verket