Denne metoden er japansk (hokkaido), men er mer kjent under tangzhong som er kinesisk. Grunnen er enkel baker/kokk tok med seg metoden til Kina.
Ovennevnte metode koker man melet til ca. 65 grader (man tar en del mel fra oppskriften + vann og koker dette under røring til det når temp 65 grader og settes tilside for å kjølne.
Jeg ble kjent med denne metoden da jeg var på jakt etter en spring roll oppskrift (Homemade egg roll wrappers).
Men denne metoden kalles Yudane - man skolder melet og deigen brukes etter 4 timer, eller neste dag i kjøleskapet.
Et mesterverk!
Viktig opplysninger Covid-19
Ja myndighetene gjør så godt de kan. Vaske hender - holde 1m avstand - nå munnmaske.
Ingen snakker om å beskytte lungene innvendig vha D3 (vitamin D hormon) & vitamin A.
Dr John Campbell: alle hans videoer på Youtube.com
Vitamin D and Immunity, Lots of Evidence
Ifølge opplysninger fra Frankrike ser man ved nærmere undersøkelser av døde pasienter at de hadde D vitamin mangel.
Vitamin D Update - Frence Academie of Medicine
Ettervirkninger av Corona,
Coronavirus and Sepsis
Coronavirus, Longer term issues
Dr. Osborne:
Dr. Osborne D-vitamin liste
Dette er opplysninger jeg har skaffet meg på nettet. Kunnskap er viktig for enhver sin helse i disse dager.
Noen som vet når neste bind kommer ut?
I disse dager er det viktig å ta spesielt vit.D ref. Dr. John Campbell som forklarer ganske tydelig hva underskudd av vit.D kan føre til. Samt zink er viktig for immunforsvaret vårt (apoteket fører zink med vit.C). Pluss vanlig vit./mineral pille. OBS fettholdige vit. trenger fett/olje for å bli tatt opp i kroppen.
I våre dager der mat kommer langveis fra, er høstet som kart (dersom det er mulig) og modnet under kunstige omstendigheter - vil redusere vit./mineraler i maten. Kortreist mat er alltid best.
Jeg kjøpte nettopp Norsk språkhistorie 4 bind med 30% avslag. Det ble nesten 500 kr. Der er bedre enn Adlibris.com pris/bok 359,-
OBS! Gjelder ikke bøker fra 2019 & 2020. Rabattkode "Hjemme"
Hvem liker ikke sirup på iskrem oa. Her er en liste over bøker jeg fant om emnet. Siden det er hjemmelaget så er holdbarheten kort i kjøleskapet. Alle som har kakao, sukker, vann hjemme - kan lage sjokoladesaus.
Fermentering av mat & drikke. Dette er bøker jeg har kjøpt i løpet av de siste årene. Hver forfatter starter ut forskjellig, dermed vil en finne utførende forklaring i den ene mens en annen ymter mer og det ligger da mer mellom linjene.
Jeg har satt meg som mål og endre kostholdet mitt, derfor denne fordypningen. Jeg må ha det inn mentalt og kjøpe utstyr og så sette i gang. Jeg har ikke bestemt meg for å bli vegetarianer, men heller litt av alt.
Jeg har vært vegetarianer i 1/2 år tilbake i 80 tallet det var nesten umulig å gå ut å spise den gangen. Det samme var hos venner. I løpet av den tiden fikk jeg en enorm energi husker jeg. Dette er noe jeg har tenkt å gjøre flere ganger, men det har aldri passet inn.
Når det gjelder kambucha så kan man start uten en scoby, men helle oppi kombucha som man har kjøpt (Berit Nordstrand, jeg kjøpte det på apoteket). Det tar litt lengre tid, men en ny scoby danner seg på overflaten. Man kanskje tro at siden sukkeret er for bakteriene så vil kambucha inneholde få kalorier, men det stemmer ikke kaloriene ligger nå i bakteriene som man drikker.
Eple-eddik kan man også lage helt fra start. Til rengjøring kan man ta kjøpe-eddik og fermentere denne med sitronskall det skal vist holde insekter borte vår/sommer/høst er det blitt hevdet. Til og med furu eddik kan man lage til rengjøring.
Vannet man bruker bør være ut klor (tap vann) og det gjelder også når man lager tofu, annet fermentering som man har tilsatt gjæring til.
Jeg har ikke bestemt meg for sort te, grønn te eller blanding av begge. Grønn te "Jun" tar kortere tid og krever ikke høy temperatur under fermenteringen. Man kan ikke bruke scoby fra Jun i sort te fermentering.
Gøy med et tilbakeblikk over de beste leseropplevelsenevi har hatt på sengekanten de siste årene
Leste litt om ham. Hvilke bøker skrev han for voksne? Han er barnebokforfatter etter hva jeg fått med meg..
Er glad i bøker, men livet kommer i veien.
Nå er det null unnskyldninger, for jeg vil lese mer!
Her er bøkene som skal inspirere mitt sinn i 2020
Serien sendes på NrK nå.
Du kan sjekket ut denne nettsiden
Derek Prince
Du sletter alt dersom du sletter profilen. Du kan ta kontakt med André Nesse dersom du angrer deg, men det du sjekke om det stemmer. Ellers må du legge inn alle bøkene på nytt.
Et mesterverk!
Høres intressant. Søkte på bok og fant boken på tilbud hos Ark til NOK 169 (førpris 449)
Ikke forvent episke romeventyr
Ikke forvent fantastisk teknologi.
Ikke forvent eksotiske planetlandskap
Ikke forvent noenting.
Slik står det på vaskeseddelen til Sigbjørn Lilleengs science fiction-historie «Mellom Planeter». Det kan virke som om tegneserieskaperen ønsker å snakke ned sitt eget verk, men egentlig er det mer et manifest, en reduksjon av virkemidlene som er ment å fremheve historien, litt som de danske dogmefilmene fra tidlig 2000-tall.
Vi befinner oss et stykke inn i fremtiden, stedet er romskipet Munki, på tokt ute i verdensrommet på oppdrag av Europen Space Org. Hovedpersonen, en ung mann og døgenikt ved navn Mikael, har meldt seg frivillig til å være med på reisen.
Mikael jobber på gølvet med vedlikehold, og virker vel egentlig bare sånn passelig interessert. Samtidig roter han det til i kjærlighetslivet, der han streber for å nå gjennom hos offiseren Heidi mens en annen kvinne, Jeane, streber for å nå inn til ham. Hvordan løser han dette?
Livet om bord på Munki beskrives som lettere miserabelt, i et skittent og falleferdig romskip infestert av rotter og med et oksygengivende tre som bare vokser seg større og større. Det er langt fra de striglete og glattskurte flatene vi kjenner fra de science fiction-universene vi som regel blir kjent med via kino og i tv-serier, men det er minst like fascinerende og spennende som disse.
Spørsmålet er om vedlikeholdsavdelingen på romskipet Munki har det som skal til for å redde det, så lenge selve fundamentet er råttent? «Mellom planeter» kan leses som en spennende historie i seg selv, men metaforene fra det virkelige liv er tydelige og umulige å ikke få øye på.
Tegningene er detaljerte og uttrykksfulle, Sigbjørn Lilleeng tilhører eliten blant norske tegneserieskapere som jobber med lange tegneseriefortellinger.
Det er ikke spesielt krevende å bli oppdatert på amerikansk politikk i Norge. Det kommer nærmest automatisk av seg selv for alle som vil høre. Nyhetssendingene og avisene er fulle av stoff og vurderinger rundt amerikanske valg, politikere, politiske saker og ikke minst presidenten selv.
Jeg svartmaler selvsagt, så ille er det jo ikke. Det er også naturlig at det er slike tendenser i media, vi er ikke skapt for å holde orden på nyhetsstrømmen fra 200 land verden over på daglig basis. Vi lever våre liv, mediene tar de viktigste prioriteringene for oss, vi følger etter og prøver å holde oss orientert om det som skjer i verden.
Men kanskje kan det være gode grunner til å interessere oss litt mindre for Donald Trump og Theresa May, og for eksempel se litt nærmere på hva som skjer i vår egen verdensdel. Ta for eksempel Ungarn, et EU-land og NATO-medlem i hjertet av Europa, der mange er bekymret for den demokratiske utviklingen.
En av dem som deler denne bekymringen er journalisten og forfatteren Øyvind Strømmen, som i fjor gav ut sin bok «Ungarn – en fortelling om Europa». I den første delen av boken gir han en gjennomgang av den særs brokete historien til landet som ligger så sentralt på det Europeiske kontinent som det er mulig å få det.
Han drar de store linjene og forteller om mongoler, ottomanske tyrkere og Habsburgere, og senere allianse med Nazi-Tyskland, underlagt Sovjetunionens maktapparat og det fatale opprøret i 1956.
På 90-tallet var landet blant de første som rev ned jernteppet, og ble etter hvert både et NATO-land og et EU-land. Det er i de senere år dessverre også berømt for en brokete politisk utvikling, der det i følge Strømmen er vanskelig å finne helter. Han beskriver demokratiske institusjoner som forvitrer, delvis kontroll av pressen og en ensrettet politisk utvikling der den karismatiske statsiministeren Orban står sentralt.
Statsminister Viktor Orbán fra partiet Fidesz, sist gjenvalgt i fjor, like etter at denne boken gikk i trykken, bruker uttrykket «illiberalt demokrati» om sin egen styreform og fører en politikk som mange vil hevde har høyreradikale trekk, ikke minst takket være presset fra det ytterliggående partiet Jobbik, kjent for sin harde retorikk mot minoriteter i landet.
Denne boken tar for seg alt dette, og mye mer. Den nyanserer og forklarer bildet av det moderne Ungarn, men er også svært kritisk til utviklingen av landet slik den kan se ut fra Norge. For å forstå det politiske bildet i Norge, i Europa og i verden for øvrig kan det kanskje være verdt å ta et lite dykk inn i situasjonen i et land vi stort sett forbinder med Gulasj og storbyweekend i Budapest. Dette er, som undertittelen sier rett ut, en fortelling om Europa.