What she said. ;) Jepp - her tyter ondskapen og bitterheten ut mellom linjene. Jeg fant også ut at jeg måtte advare gretemor litt, Lillevi, så jeg postet en tilføyelse nedenfor. ;P

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bare vær forberedt på at dette ikke er noen søt, liten fortelling - men knakende godt fortalt er det! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg henta ned "Dvergen" av Pär Lagerkvist i går. Jeg vet ikke foreløpig hva den dreier seg om.

Det vet jeg - gled deg, gretemor!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser slett ikke bort fra det;)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh? Var Robertson Davies nevnt inni hockeysnutten? Må innrømme at jeg ikke tok meg tid til å se den snutten på nytt i går kveld - og siden det er noen år siden jeg oppdaget den, skjønner jeg at den oppdagelsen ble gjort pre min oppdagelse av Robertson Davies. (Enig at han er STOR - det tror jeg vi har diskutert såvidt før, Monica?)

Ser ut som jeg skal bevilge meg en ny tur ut på YouTube, gitt. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Frisk 75-åring - så bra! For noen år siden oppdaget jeg dette lille klippet som illustrerer Atwoods icehockey-interesse - friskt det også!

Da jeg lette frem det klippet, dukket det også opp på YouTube noe annet som så interessant ut:

en fersk (publisert på YouTube 20. august 2014), kanadisk dokumentar om Atwood på hele 57 minutter: Once in August heter den.

Og dette er vaskeseddelen:

What shapes Margaret Atwood's fiction and what motivates her characters? One of Canada's most distinguished poets and novelists, Atwood is also one of this country's most elusive literary figures. This revealing and fascinating documentary casts light on Atwood's irreverence, sense of humour, and unmatched wits.

Jeg har ikke sett dokumentaren ennå - men så har jeg ennå ikke lest noe av Atwood ennå, heller! (jada, jeg vet jeg har gått glipp av noe).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ha! Den holder jeg på med nå!

Redigert for å tilføye at: I begeistringen glemte jeg å si at jeg kan absolutt anbefale den, også! Jeg har tidligere lest hennes nyeste roman, "Americanah", og det var da jeg ble overbevist om at alle ovasjonene som har blitt "Half of a Yellow Sun" til del, måtte få konsekvenser for leseprogrammet mitt. Når man leser Adichie kan man med fordel også føye annen afrikansk skjønnlitteratur til leselisten - bøkene hennes (de halvannen jeg har lest) foregår til en stor del blant akademikere med litterære referanser...

Tommelen opp for Adichie! Eller en annen afrikaner.... Eller i alle fall en ikke-vestlig forfatter....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

:D!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du skjønte vel (?) at jeg fleipet - litt? Men altså: hvis du med "bøker på vent" mener "bøker jeg har lyst til å lese" - ja, da skjønner jeg bare ikke at den der "færre enn eg kan telja på ei hand" kan være mulig, altså! Nå hører det kanskje med til historien at jeg havnet oppi en brukthandel i lunsjen, og fikk høre av de vennlige, eldre damene som jobbet der at "hvis du skal ha de bøkene du står med der, så burde du ta en pose der borte, for det koster bare 50 kroner for en pose bøker". Jammen, jeg var jo ikke ferdig med å se gjennom hyllene/bestemme meg... "Neida, men jeg ser at det vil lønne seg for deg med en pose. Ta en pose, du." Altså: jeg kommer ALDRI til å ha færre bøker på vent enn jeg kan telle på én hånd....

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ynskje-situasjonen min er å ikkje ha fleire bøker på vent enn at eg kan telje dei på ei hand.

Neimen - det høres da ut som en trist tilværelse? En bokelsker ikke har mer enn fem bøker på vent, er vel en bokelsker som er mett av livet? (Nåja - du har visst en gang vært i bokhyllen min her inne og sjekket mine restanser, så du skjønner at jeg ber for min syke mor her.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

:D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha - interessant! Da vet jeg det - tusen takk for oppklaringen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Storfilmen Ben Hur - basert på romanen av samme navn. Dette skriver engelsk Wikipedia om boken:

"Ben-Hur: A Tale of the Christ is a novel by Lew Wallace, published by Harper & Brothers on November 12, 1880. Considered "the most influential Christian book of the nineteenth century",1 it became a best-selling American novel, surpassing Harriet Beecher Stowe's Uncle Tom's Cabin (1852) in sales."

og

"Following the release of the 1959 MGM film adaptation of Ben-Hur, which was seen by tens of millions and won eleven Academy Awards in 1960, the book's sales increased and it surpassed Gone with the Wind."

(Jeg leste boken da jeg var i tenårene, uten at jeg husker stort av den - filmen har jeg aldri sett, men jeg tror den i alle fall er interessant som eksempel på storslåtte Hollywood-produksjoner fra femtitallet...")

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Begge de to bøkene du nevner er jo dokumentarlitteratur - av ren nysgjerrighet lurer jeg på om det er slutt på at særemnet i norsk skal dreie seg om skjønnlitteratur?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Strålende - nå virker det!!!

:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(Kremt. - Ja, jeg er godt kjent på adlibris.no. Jeg har en handlevogn der med 19 titler i, og jeg har ikke hjerte til å hive ut noen av dem - men ikke lommebok til å ta handlevognen med til kassen. Og litt for mye fornuft til å logge meg inn for å gjøre handlevognen om til huskeliste. Men joda - på adlibris.no kan man handle både svenske og danske bøker også. Superduper mulighet.)

;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

André Nesse (som sammen med Tore Renberg har etablert bokelskere.no, og som er den som står for den tekniske driften og alt vedlikehold) jobber jo jevnt og trutt med å løse et annet problem: Den norske bokdatabasen omprogrammerte nylig sin software - og dermed må bokelskere.no også omprogrammeres, slik at norske nyutgivelser (2014 -->) fortsatt skal kunne søkes opp av oss. Resultat: ekstraarbeid på André - ulønnet sådan. Vi får jammen være glade at han fortsatt holder sin hånd over nettstedet, og ikke lar oss i stikken når sånt skjer!

Eldre romaner er et separat fenomen - tror jeg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

...finske Kjell Westös roman "Hägring 1938" (norsk tittel: "Svik 1938") i klassen skjønnlitteratur for voksne. Jeg har ikke lest den, men hørte Westö fortelle om den på Litteraturhuset i Oslo tidligere i år - og siden har jeg flere ganger forsøkt å få kjøpt den på (finlands-)svensk, foreløpig uten å lykkes. Forfattermøtet overbeviste meg i seg selv, men i ettertid forsikret sikre kilder at denne romanen virkelig er helt fantastisk - og det synes åpenbart Nordisk Råd-juryen også!

Her er Nordisk Råds omtale av Kjell Westö og romanen "Hägring 1938" - pre-kåring.

I klassen for barne- og ungdomslitteratur stakk to nordmenn av med årets pris:
Håkon Øvreås og Øyvind Torseter for boken "Brune".

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her er en klikkbar versjon av URL'en i innlegget ditt:

http://bok365.no/artikkel/vg-kutter-bokanmeldelser/#.VEd-iSKsVWV

Og takk for at du delte lenken - dette hadde jeg ikke sett før jeg fulgte lenken din, og jeg er helt enig: et trist utslag av en trist trend.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God fornøyelse - når den tid kommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamiePiippokattaReidun VærnesSilje HvalstadFrisk NordvestMorten MüllerTor-Arne Jensen