Vinteren er ikke favoritt-tiden min, men det er allikevel flere positive ting den fører med seg. En av de er selvfølgelig at ski-sesongen er igang, for selv om jeg ikke har hatt på meg ski på en god del år så ødelegger ikke det gleden ved å se på. Advent er også rett rundt hjørnet og det må være den kosligste måneden i løpet av året.

Hotelloppholdet er over for denne gang og nå som jeg er hjemme igjen gleder jeg meg til å avslutte Ukjent soldat av Väinö Linna. Dette er en bok som har overrasket positivt.
Når jeg er ferdig med den fortsetter jeg på Once upon A Time, A True Story of Memory, Murder and the Law av Harry N. MacLean. Den oppleves litt omstendig, men samtidig er den interessant og jeg tror alt kommer til å henge sammen når jeg nærmer meg slutten.

God helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 30 svar.

Det er en god stund siden jeg har deltatt i denne tråden nå. Delvis pga. det ikke har vært så mye å oppdatere på bokfronten. Holdt lenge på med siste boka i Hunger Games serien - Fugl Fønix. Denne ble jeg ferdig med tidlig i november, og nå gleder jeg meg til å få sett første del av filmen til uka.

De siste ukene har jeg holdt på med Seks Mistenkte av Vikas Swarup. Mannen bak Slumdog Millionair. Helt grei bok. Mye indiske ord og utrykk, så da er det greit at det er fotnoter bak i boka, som forklarer hva ordene betyr, selv om dette gjør at boka tar litt lenger tid å lese.

God helg videre. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei siste dagane har eg hatt gleda av å vere saman med Pelle Erobreren..ein tapper, dansk gut som på eit vis greier å halde motet oppe, trass i levekår som er heilt utenkelege for oss i vår kvardag.
Boka er tjukk, og har stått på vent lenge - har litt meir enn ein tredel att, og håper alt det beste for Pelle!
Martin Andersen Nexø hadde hjarte for dei små i samfunnet, og hadde nok kjent fattigdommen på kroppen sjølv, sidan boka er delvis sjølvbiografisk.

Må også fortelle at vi har brukt ein sur novemberkveld til å sjå nobelprisvinnaren "Pelle erobreren" - ein sterk film som fekk fram tårer i augekroken på meir enn ein her. Kan godt anbefale den, ja!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg likar vinteren, og er glad eg bur i eit land der me faktisk har årstider. Eg er ikkje kommen i rett "modus" når det gjeld vinteridrett på TV enno - men har følgd avslutninga av den norske fotballsesongen med cupfinalar både i går og i dag, for hhv kvinner og menn. Gratulasjonar går til Lillestrøm og Molde, som begge vann The Double i år.

Litt lesing vert det også tid til. Eg hyggar meg med tre ulike bøker:
Maurtuemordene av Hans Olav Lahlum - som er den sjette i retrokrimserien om K2 og Patricia
200 år på 200 sider - bokversjonen av Frank Aarebrot si TV-forelesning tidlegare i år
og sist - men ikkje minst - den nyaste boka til Håkan Nesser, Levende og døde i Winsford

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er igrunn ganske så glad i vinteren jeg, og håper vi får noen dager med snø i år og. :)

Denne helga her leser jeg Viveca Sten sin Uten skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vinteren er ikke min favorittid det heller. Er og alltid blir et høstmenneske. Men heldigvis har ikke vinteren kommet riktig ennå. Bare rimfrost, men det holder enn så lenge. Det er for tidlig med snø. Vil bare ha snø på julaften og så kan det bare forsvinne igjen for min del for ski har jeg ikke gått siden skoletiden (mareritt å gå på ski, fikk aldri taket på det), så skiene får bare støve ned i garasjen for min del. Skal ikke ta dem frem denne sesongen heller.

Tidligere i uka, tett før helga ble jeg ferdig med Nøkkelmakeren av Gert Nygårdshaug. Glad jeg er ferdig med den for den var temmelig kjedelig, og brydde meg ikke om karakterene så det var traurig lesing ...Håper å få til en anmeldelse av den i morgen.

Og jeg er snart ferdig med nattlektyreboka: Jeg sluttet å telle dager av Caterina Cattaneo. Regner med at jeg blir ferdig med i natt og i helga skal jeg lese videre i Too Good To Be True: The Colossal Book of Urban Legends av Jan Harold Brunvand der jeg velger å lese noen vandrehistorier av gangen hver dag.

Og nå, når kaffetrakteren er ferdig med å koke, skal jeg drikke kaffe og fortsette å lese i stuelektyreboka: Rovdyret av Jan - Erik Fjell. Så går ikke tom for bøker eller kaffe denne helga heller.

Senere i kveld skal jeg se en fransk slasher (ser skrekkfilmer og slashere på enn språk) som jeg bestilte fra platekompaniet som "heter": Among the living. Godt å se at andre har det litt jævlig også når man selv har det jævlig haha. Neida, men har alltid hatt en fascinasjon av skrekk og slashergenren helt siden jeg var lita. Heller det enn romantiske komedier!

God helg.

Ps: (Vibeke, du er interessert i seriemordere som jeg er har jeg lagt merke til og hvis du sliter med søvnmangel som meg, eller bare er våken om natta bør du få med deg tvn-programmet: Seriemorderne. Det går bare på hverdager, på natta. Husker ikke klokkslett, men det er i to-tre tiden, og som sagt, kun på hverdager på nattid. Så hvis du er våken da bør du få med deg det for det er meget interessant. Det heter Seriemorderne på norsk, men originalt heter det Born to kill? De lager profil av en seriemorder i hvert program og på slutten av programmet drøfter ekspertene om seriemorderen er født til å drepe eller om det er arv og miljø som er årsaken. Meget spennende og interessant. En dokomentarserie hvor eksperter som går i dybden av seriemordere. Du finner det sikkert på youtube hvis du ikke er våken om natta:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den serien har jeg faktisk sett tidligere, veldig interessant. Det varierer om jeg er våken på natten eller ikke, men jeg har PVR som gjør at jeg kan ta opp det jeg ikke rekker over når det går. Takk for tipset :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen årsak:) Vet det har gått før og at det går i reprise, men har ikke sett alle episodene selv så fin anledning å få det med seg. Interessant er det uansett:) Selv har jeg ikke noe som kan ta opp programmene som går på tv, men det gjør meg ikke noe. For er stort sett våken og får med meg det meste likevel:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Synonymer til vanheppe er uhell og ulykke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der var du, ja: Med én gang! Jeg slo ikke opp noe sted fordi jeg faktisk trodde sannsynligheten for å finne det måtte være lik null. Som sagt, aner ikke hva den handler om, men etter å ha lest litt innledningsvis lyder det veldig logisk. For denne fattigdommen som jeg synes å vise seg allerede, må skyldes en ulykke, kanskje mer enn et uhell. Vet ikke. Men takket være deg (nok en gang!) kan dette se ut til å være noe.
Selv om jeg synes nynorsk er et vakkert språk i dag, er jeg ikke særlig oppegående hva gjelder å skrive på det. Denne boken er jo svært gammel, men jeg vil tro at språket her lener seg mye på dialekt i tillegg.
Likevel er det kun skrivespråket hittil som gjør denne boken leseverdig for meg. Og forfatteren kjenner jeg lite til. Men han må nok finnes et sted på nettet vil jeg tro, for på baksiden av denne boken er det angitt seks andre titler av samme. Prisen på disse veksler mellom Kr.4 ned til kr. 1.50. Det går an å få dem innbundet også, da ligger prisen ca. kr. 2.- høyere.

Takk gretemor! Som sagt før: godt å ha deg i "nærheten".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortiden leser jeg Franz Kafka - Et liv av Ernst Pawel. Den er ok så langt.
Innimellom må jeg lese litt i Per Inge Torkelsen's bok O jul med din vrede. Passer fint å lese den nå før jul, for den godeste Torkelsen setter på "spissen" mye av "galskapen" vi driver på med før jul, bl.a all handlingen. Siste linje i en omdiktet kjent julesang: "Ti tusen kroner i manko".

Boka som ligger på vent er den jeg hadde med i avstemningen i lesesirkelen her, nemlig Sannheten sover av Izzat al-Ghazzawi,.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blei nyleg ferdig med Late menn og muntre piker av John Steinbeck, og no har eg starta på Historien om Pi av Yann Martel. Snart halvvegs. Brukbar bok så langt, men så langt har eg ikkje fått dei store "wow"-opplevingane (men nokre små, dog ..).

Eg vil også tru eg skal klare å avslutte den brasilianske boka A morte e a morte de Quincas Berro Dágua (Dødsfallet og dødsfallet til Quincas Vassbrøl) av Jorge Amado no i helga. Kjend Amado-stil, men meir som ein "light"-versjon av dei meir vidgjetne forteljingane hans.

Vinter? Det startar jo med vin, og for enkelte kan vel denne assosiasjonen framkalle ein viss sympati for namnet på årstida. Sjølv er eg ikkje så nøye på årstidene, alle har jo både ein viss sjarme, og potensiale for skuffande ver. Men hugs, det finnest ikkje dårleg ver så leng ein har uleste bøker i huset.

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Liker ikke vinteren jeg heller.. men det er greit slik det er nå så lenge det er opphold! Ingen snø, slaps eller is... Da er det fint og gå tur også komme hjem og krype under pleddet med ei bok! :)

Bokmessig har det vært mye virring mellom forskjellige bøker denne uka, og lite ekte leseglede. Derfor skal jeg prøve å holde meg til bare to bøker denne helga. Det blir stalker av Kepler som jeg er i gang med (papir) og boktyven som jeg også er i gang med (lydbok).
Alternativt har jeg "matrevolusjonen" og noen dikt bøker fra jobb liggende..
Satser på gode lesestunder i helga! :)

God helg alle sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synes vinteren er fin jeg. Gikk en flott tur med hunden min nå, stjerneklart og ned mot null grader. Deilig å komme inn i sofaen og synke ned med boka og rødvinsglasset. Herlig å slippe regn, hatt mye av det her i Telemark. Jeg likte ikke vinteren tidligere, men for mitt vedkommende har det endret seg med alderen, heldigvis, bor jo i Norge og her har vi mye vinter!I kveld skal jeg fullføre "Lavendelhagen" av Lucinda Riley, liker den godt:-) Riktig god lesehelg til alle bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen hadde jeg tenkt å begi meg ut på å lese Norrøn Mytologi,er det par stykker som har noen tips å komme med??

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som flere av dere er inne på, så er heller ikke jeg noe vintermenneske.

Vinter-idretten betyr dessverre ikke heller så mye for meg som den en gang gjorde. Kanskje blir det for mye fokus på penger for en "gammel" sjel.

Bøker og lesing går litt tregt for tiden, men jeg henta ned "Dvergen" av Pär Lagerkvist i går. Jeg vet ikke foreløpig hva den dreier seg om.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fantastisk bok som gjorde veldig inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"jeg henta ned "Dvergen" av Pär Lagerkvist i går. Jeg vet ikke foreløpig hva den dreier seg om."

"Det vet jeg - gled deg, gretemor!" (annelingua)
Det vet jeg også, og vil faktisk si - både gled deg og gru deg, gretemor. Boken er gripende god - og grusom.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg forsto allerede på første siden at "dvergen" er et komplisert menneske, og det er så godt å få med seg andres tanker/følelser på veien inn i en roman. Takk til deg og annelingua.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

What she said. ;) Jepp - her tyter ondskapen og bitterheten ut mellom linjene. Jeg fant også ut at jeg måtte advare gretemor litt, Lillevi, så jeg postet en tilføyelse nedenfor. ;P

Godt sagt! (3) Varsle Svar

jeg henta ned "Dvergen" av Pär Lagerkvist i går. Jeg vet ikke foreløpig hva den dreier seg om.

Det vet jeg - gled deg, gretemor!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, så deilig å høre :)

Nå stiller jeg meg inn på den bølgelengden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare vær forberedt på at dette ikke er noen søt, liten fortelling - men knakende godt fortalt er det! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I løpet av første avsnittet, så struper han en mann. Jeg er beredt :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Akkurat ja. Det tok ikke lenger tid - det hadde jeg faktisk glemt. Ja men fint - da er forventningsstyringen i orden. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg og ser på sport på TV, denne helger er jeg mere interessert i skøyter enn ski. Begynte i går på Skarpt sett - historien om vittighetspressen i Norge og jeg har også tenkt å lese de to heftene Sanne og Soli Brug gjennom 400 år - År 1600 - 2000 og Sagn fra Varteig - fra svartebok til bergemann og leser fortsatt på Sällsamheter i södra Sverige.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har begynt på en ny diktatorbok, og den heter kanskje jeg kan bli diktator. Er mer inngående enn den forrige til Fatland for her beskrives det ulike metoder for hvordan du i praksis kan bli det...Artig opplegg med ørekutting og voodkafylll osv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er heller ikke noe vintermenneske,men her på Nord-Vest landet er det fint vær og null snø.Har brukket foten,så jeg sitter uansett inne og leser.Har lest noen Anne Holt bøker om igjen denne uka,nå er det Uten ekko jeg holder på med. I morgen har jeg tenkt å få min kjære til å dra på biblioteket i Molde og låne Menneskets hjerte av Jon Kalman Stefansson til meg.Det er den tredje boka i trilogien om Gutten og alle prøvelsene han er ute for. Spent på ossen det går med han. God helg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper beinet gror raskt og greit. Brakk ein fot sjølv for 16 år sidan. Sjeldan eg har lest så mykje som i dei vekene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vinteren er ikke min favorittid heller, men som du sier er det jo veldig koselig både med advent og jul. Det er også fint å sitte i sofakroken med en god bok mens man ser på vintersport på tv.
Jeg har begynt på to bøker, og vet ikke helt hvilken av de to jeg kommer til å lese i helgen. Det står mellom Fasadefall av Liza Marklund og Fangen på celle nr 17 av Ida S. Skjelbakken.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenHilde VrangsagenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterIngeborg GCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari Merete