Vi legger over til nytt bokdataimportverktøy i dag, og holder på å laste inn nye bokdata lørdag og sannsynligvis søndag.

Det betyr at vi snart får inn nyutgivelser som ikke har vært i databasen vår!

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Pr. 30.12.2014 ser det dessverre ut til at det fortsatt er nyutgivelser (bøker utgitt i 2014) som ikke importeres fra bokdatabasen. Disse tre bøkene, som har kommet ut på norsk på tampen av 2014, fikk jeg ikke treff på (men la dem inn manuelt selv):

  • Modiano, Patrick: Søndager i august (Cappelen Damms nyutgave fra 2014 - den fra 1980-tallet kommer opp)
  • Modiano, Patrick: Ungdomstid (Cappelen Damms nyutgave fra 2014 - den gamle utgaven kommer opp ved søk)
  • Baabel, Isak: Fortellinger fra Odessa (Oktober forlag, 2014)

Var du klar over at det fortsatt er noe rusk i maskineriet, André?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er disse bøkene importert, de to første kommer nå opp som alternative utgaver av sine førsteutgivelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glimrende! Da bytter jeg ut mine manuelt innlagte utgaver, slik at jeg får hektet meg på eventuelle bokdiskusjoner med andre bokelskere. Merci beaucoup, André!

...jeg regner med at årsaken til at de nye bøkene stadig ikke kommer opp ved boksøk, er at det må kjøres oppdatering i natt først?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnen er mer komplisert - ved søk etter bøker søker vi gjennom verk. Søker du etter "lord of the rings" eller "ringenes herre" vil første søkeresultatet være samme verk. Når vi skal vise fram et verk velger vi å vise den mest populære utgivelsen av verket.

For å finne den nye versjonen av utgivelsene du nevner må du klikke deg inn på den gamle utgaven og rulle ned til "andre utgaver", fordi verket representeres av dets mest populære utgave ved søk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ahaaaa - og ååååå???? Det er nytt det der, eller? Jeg synes jo absolutt at det er en fordel at du har klart å samle ulike utgivelser av samme verk under ett (det var vel slik det var i den aller første versjonen av nettstedet?) - og særlig hvis det betyr at alle diskusjonstråder (og omtale-tråder) som gjelder samme verk, samles, uavhengig av om vi har lest den ene eller den andre utgaven. Men tror du bokelskere flest er klar over at utgavene er samlet på denne måten nå? (Det er, som du vel skjønner, ikke jeg sikker på. Og da kan det være at det blir mange unødvendige manuelle registreringer fordi folk ikke ser "sin" utgave?)

Noe annet genialt som jeg oppdaget nå, er at de manuelle innleggingene mine av Modiano-bøkene og Babel-boken, nå blir "akseptert" av boksøk-funksjonen. Jeg trenger visst med andre ord ikke å legge inn de manuelt innlagte bøkene mine en gang til - jeg har eksempelvis blitt inntatt i folden av 16 bokelskere som har "Søndager i august". Du verden, så flott!

(men mye vil som kjent ha mer - siden jeg leser mye på "ikke-norsk" også, håper jeg jo at "ikke-norske" utgivelser og norske utgivelser av samme verk OGSÅ kan bli samlet under ett, på samme måte som ulike norske utgaver. En diskusjon om en Steinbeck-roman bør jo være like lett å finne enten man har lest romanen på norsk eller engelsk, sånn for eksempel?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klar over det, jeg har utsatt nyimport av bøker på grunn av tekniske utfordringer. Venter snarlig løsning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok - da krysser jeg fingrene for at det går som smurt når du kjører i gang igjen med filfiksingen din. Fint å vite at du var kjent med at det fortsatt var noe som manglet - for nå vet vi at du fortsatt er på saken, og kan glede oss til at den snarlige løsningen er på plass! :)

P.S. Bare for å ha nevnt det mens jeg "har deg på tråden": jeg fant akkurat noe annet skurr da jeg forsøkte å søke opp bøker av forfatteren Patrick Gale: i trefflisten dukket boken "While you were dreaming" opp, men i følge coveret er forfatteren slett ikke Patrick Gale slik bokelsker-bokdataene hevder, men en viss Lola Jaye.... Ettersom boken er (ser ut til å være) fra 2009, har denne feilen neppe noe å gjøre med omleggingen av den norske bokdatabasen i 2014 - eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I natt ble vi ferdige med ny bokimport, og vi har fått med oss høstens nyutgivelser i databasen. Normal oppdateringstakt av bokdata i fremtiden blir én gang i uka.

Jeg har endret oppførselen på importverktøyet noe for å håndtere bøker som er lagt inn manuelt med tittel/forfatter osv av oss brukere.

Vi vil nå oppdatere og skrive over bokdata på disse under import, og koble dem til hovedverket. De vil da også oppdateres/rettes i takt med andre utgivelser. Vi bruker isbn13 / ean for sammenkobling, så vi er avhengige av at dette ble skrevet inn med nennsom hånd under opprettelse.

Dette har den virkningen at omtaler, terningkast og annet som summeres opp for verk nå også tar med slike brukerinnlagte bøker.

Vi mangler ennå endel omslagsbilder til årets utgivelser, men disse lastes nå opp fortløpende. (Flere utgivelser har allerede fått satt omslagsbilder lastet opp manuelt av samvittighetsfulle bokelskere!)

Takk for tålmodigheten!

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Strålende - nå virker det!!!

:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

All honnør til deg for jobben du gjer og har gjort med å fornye/forbetre "bokelskere.no".
Det ser ut som om dei nyaste bøkene kan registrerast no.
Ei stor stjerne til deg! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi har importert bøker, men har problemer med verksammenslåinger.
Det gir rare søkeutslag.

Vi mangler også en rekke omslagsbilder.

Jeg er på saken, håper på raus tålmodighet.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Det er fremdeles en del bøker som mangler - f.eks. Hanne Ørstaviks flunkende nye "PÅ terrassen i mørket". Jeg klarer i alle fall ikke å finne den.

I tillegg lurer jeg på hva som skjer med de bøkene vi brukerne av dette nettstedet har lagt inn selv. Vil disse bøkene på en måte "leve" et liv på siden av dem som er lagt inn gjennom automatiske oppdateringer av bokdata? Bør vi egentlig begynne på nytt? Jeg vet heller ikke hvordan man får fjernet bokdata som dermed blir overflødig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mulig du har funnet den allerede, men her er den, i alle fall. (Selv om jeg skjønner at du trekker den frem som et eksempel, så er det utgjort å ikke finne bøker man leter etter.)
https://bokelskere.no/bok/paa-terrassen-i-moerket/438312/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lett etter mange bøker utgitt i 2014 og ikke funnet de. Har erfart at om jeg legger inn selv, så blir det liksom "en hemmelig bok", selv om jeg har brukt ISBN nummeret; hvis man vil lete opp boken andre steder, er det bare Amazon som kommer opp, og for norske bøker fungerer ikke det. (Jeg har derfor sluttet å legge inn bøker jeg nettopp har lest)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethMeowPoffNorahIngeborg GLars MæhlumTone HAnniken RøilHarald KBård StøreEgil StangelandritaolineElinBeDinagretemorKirsten LundSigrid NygaardTine VictoriaStein KippersundHanne Kvernmo RyePia Lise SelnesBenedikteIngunn SG Lingar hEli HagelundTor-Arne JensensiljehusmorElisabeth SveeIreneleserMads Leonard HolvikalpakkaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHeidi LTanteMamieAud Merete RambølReidun SvensliChristofer GabrielsenChristoffer SmedaasTor Arne DahlTone Maria Jonassen