http://bok365.no/artikkel/vg-kutter-bokanmeldelser/#.VEd-iSKsVWV

Dette synes jeg er forferdelig trist. Blir det nå enda mindre oppmerksomhet rundt den smalere litteraturen?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Men berre det kjem eit utspel som er tabloid nok så slenger VG seg på og gir merksemd.

Og skal ein ta ordlyden i tittelen på Morgenbladet- og VG-oppslaget bokstaveleg, så er vel svaret omlag slik;
"nokon som ikkje ynskjer det, og ikkje kan motsetje seg handlinga"
Men då blir det vel anmeldesle av eit anna slag enn det kronikkforfattaren hadde i tankane.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Komponist Synne Skouen har en kommentar i dagens Aftenposten (fredag 21.11.14): Hva er det vi mister når anmeldelser nedprioriteres?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det fins flere aviser enn VG. Selv leser jeg den avisa maks fem ganger i året. Jeg finner alltid de bokanmeldelsene jeg vil ha andre steder, og jeg vet at flere av de små "nisje" avisene har bokomtaler. Avisa Vårt Land ønsker å være en av de viktigste kulturavisene i Norge og har gode bokomtaler flere ganger i uka. I dag, tirsdag 18. november, har avisa et fyldig litteraturbilag på hele 40 sider. Her står bl a et lengre intervju med Tor Åge Bringsværd, som jeg siterte noe fra i et annet innlegg for kort tid siden. Og hvis det er noen som tror at denne avisa bare skriver om religiøse bøker av "mørkemenn", må tro om igjen. Religiøse bøker er selvsagt godt representert, men her er også veldig mye annet og flere artikler om litteratur. Les selv!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De som vet hvor de finner gode anmeldelser finner dem alltid. Problemet med at VG fjerner dem er at anmeldelsene i mindre grad når ut til "folk flest", eller andre delvis nedlatende klisjéuttrykk man måtte finne på å bruke. Det er mange som ikke leser noe særlig i det hele tatt som kanskje snubler over en bokanmeldelse en søndags formiddag mens de leser til kaffen, og så blir inspirert til å lese. Det er denne effekten jeg frykter forsvinner, ikke at anmeldelsene ikke når ut til "menigheten" (no pun intended, med tanke på at du brukte Vårt Land som eksempel).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min mann kjøper alltid VG på søndag,da han vil ha kryssordet der.Jeg har alltid lest bokanmeldelsene,det har vært min eneste grunn til å lese avisa. M.a.o.,da blir det ikke mer VG på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ein skal vera forsiktig med å seia at kulturen går til helvete, og eg trur papiravisene slit meir enn bøkene, men sport sport sladder du kan dø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en klikkbar versjon av URL'en i innlegget ditt:

http://bok365.no/artikkel/vg-kutter-bokanmeldelser/#.VEd-iSKsVWV

Og takk for at du delte lenken - dette hadde jeg ikke sett før jeg fulgte lenken din, og jeg er helt enig: et trist utslag av en trist trend.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, takk! Hm, jeg gjorde nok noe feil!

Jaja, det er vel bare å opprette alternative plattformer nå overalt. Man får jo ta opp kampen, selv om forfatter jo kanskje ikke er de som er mest opptatt av teknologisk utvikling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Alt er jo på nettet nå for tiden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, det er også trist. Det er vel også derfor flere forfattere har begynt å etablere seg mer på nett, nettopp for å nå igjennom. Dette er vel i større grad blitt gjort både i Sverige og i Danmark.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Helena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland Skjeggerud