Jeg har lagt til en bok, den har ISBN nummer også, men den kommer ikke opp ved søk. Det er denne - hvorfor gjør den ikke det tro? Har jeg gjort noe galt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Opplevde det samme med bøker jeg har lagt inn fra amazon.com. Hvis boka ikke finnes på bokelskere.no, dukker jo amazon opp som alternativ, og da skulle en jo tro at det var nok til at den ble registrert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir vel kanskje en ordning etter hvert...mye som skal klaffe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den skal vel komme opp om du søker i egen boksamling - men i søk som gjelder hele bokelskere.no får du ikke treff på bøker som individuelle bokelskere selv har lagt inn. (Og slik har det alltid vært...)

Litt synd at vi dermed ikke får glede av hverandres registreringsarbeid - jeg mener å huske at André ville kvalitetssikre innholdet i bokdatabasen ved å ha full admin-kontroll over hvor dataene i basen stammer fra. Og den innstillingen har jeg i så fall en viss forståelse for - selv om jeg selvfølgelig alltid legger inn data av høy kvalitet (bortsett fra når jeg slumper til å taste feil), stoler jeg jo ikke på at alle andre er like flinke... ;P

EDIT: Randi, lenken din peker tilbake på denne tråden. (Det er visst en bug på ferde, jeg mener å ha lest andre kommentere tilsvarende lenkeproblemer nå nylig.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Da jeg prøvde lenken, pekte den på riktig bok (Paradishaven), jeg har skrevet en diskusjonskommentar på den også. Litt dumt, om andre vil søke på den boken her, så finnes den altså ikke.
PS. Så rart. Nå kom boken opp da jeg satte inn ISBN nummer: 9788299747981

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg trykker på den lenken du har laget av ISBN-nummeret, vil min iPad ikke åpne noen lenke, men tilbyr meg å sende en e-post... Så noe rart er det fortsatt. Men jeg gikk inn på profilen din nå og søkte i Søk i Randis bøker-feltet på Paradishaven - og DA fant jeg i alle fall boken du har lagt inn. (Den ser interessant ut, skjønner godt at du vil dele den med flere!) Men jeg måtte jo inn der, og vite hva jeg skulle søke på hos deg. Så særlig nytteverdi for andre har ikke våre egne registreringer, det er helt åpenbart.

EDIT: Men da jeg kopierte ISBN-nummeret du oppga, og gjorde et generelt søk på dét (altså ikke bare søk i din boksamling) - ja DA fikk jeg også opp Paradishaven-boksiden. MED den omtale-tråden du har laget, nederst på siden. Enig med deg: underlige greier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det er veldig irriterende at så mange bøker ikke kan søkes opp her på "bokelskere". To av de siste bøkene jeg har lest; "Legenden om den hellig drankeren" av Joseph Roth og "Den røde baron" av Richthofen er ikke å finne her, verken om en søker på forfatter eller tittel. Men om en søker på ISBN nummeret så er de jo her
Eller for eksempel Peter Handke. Kun et lite antall av hans romaner (på norsk) er å finne på forfattersøk her. Det gjør det jo umulig å få et overblikk over hva folk her synes om hans romaner, da en ikke går rundt og husker ISBN nummeret til disse
Håper de som sitter med "nøklene" til "bokelskere" ser litt nærmere på problemet, da dette degraderer denne ellers utrolige gode ressursen som internettsida og dens medlemmer er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

André Nesse (som sammen med Tore Renberg har etablert bokelskere.no, og som er den som står for den tekniske driften og alt vedlikehold) jobber jo jevnt og trutt med å løse et annet problem: Den norske bokdatabasen omprogrammerte nylig sin software - og dermed må bokelskere.no også omprogrammeres, slik at norske nyutgivelser (2014 -->) fortsatt skal kunne søkes opp av oss. Resultat: ekstraarbeid på André - ulønnet sådan. Vi får jammen være glade at han fortsatt holder sin hånd over nettstedet, og ikke lar oss i stikken når sånt skjer!

Eldre romaner er et separat fenomen - tror jeg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Men , 19 timer etter jeg skrevet kommentaren ovenfor, er mange av bøkene jeg ikke kunne finne ved søking på bokelskere, tilgjengelig !
Mange takk til den eller de som rettet opp "feilen" her, det var kjapp førstehjelp, får´n si !

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og takk til deg! For noen må uansett alltid ta et initiativ!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini