Eg ser opp. Over meg strekkjer eit jakarandatre dei nakne greinene sine. Kvistene er fulle av blåfiolette blomstrar. Mange ligg strødde på fortauet, Tause, blå munnar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg høyrer ikkje til her. Ingenting held meg fast. Eg får ei kjensle av at eg ikkje veit kven eg er når eg er ein annan stad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var så heldig å få låneFrøken Island av A A Olafsdottir på biblioteket. Eg likte svært godt den forrige -Arr- som eg las av henne.
Denne er heilt annleis, så eg har ikkje heilt bestemt meg for kva eg synest enno.

Elles så har eg hylla full av både heilt nye og nokre som ligg på vent, så det skal ikkje bli vanskeleg å finne noko godt å kose seg med.
God lesehelg til deg og alle andre som trivest nær bokhylla!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg «kastar inn handkleet»....Walden vart litt for tung for meg i den situasjonen eg er no. Takkar varmt for støtta eg har fått, og ynskjer gruppa lukke til med resten.
Håper eg kan kome sterkare tilbake neste gong! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hehe likte linken til Allium sativum. Her en link til norsk viltvoksende løk evt. hvitløk. Selv har jeg aldri høstet disse, men det min søster. Smaker fortreffende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver å motivere meg til å kome i gang...har lese nokre få sider i dag, berre....får gi meg sjølv nokre dagar til før eg evt gir opp. Sjeldent til meg å vere...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sort hvitløk er noe Asia har brukt i flere århundre år. Så det er ikke nytt, men nylig oppdaget her i Amerika/Europa. Sort hvitløk inneholder mye mer ernæring og gir ikke hvitløkpust. Kom over en artikkel som var informativ på nettet som satte meg på sporet. Har kun funnet 1 bok om emnet. Man har brukt en riskoker (ved bruk av "hold maten varm" knappen). Det er noe jeg vil aldri gjøre i tilfelle noe skjer. For man formerterer hvitløk (egentlig koker man hvitløken over lav varme 60-80 grader C over 12-15 dager). Har i stedet funnet hvitløk formenterer kun til dette gjøremål på nettet til en rimlig pris,

Andre artikler som også er informative:
Svart hvitløk: 4 grunner til at du bør spise det, hvordan du gjør det og oppskrifter
Black Garlic – What Is It? How to Make? How to Use?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vårt lokale bibliotek har fått tak i ei bok, fjernlånt. Det er ei utgåve frå 2007, og det ser ut som om den har vore lesen noke gonger....
Eg har berre bladd litt i den, og er kanskje litt skeptisk til om det er noko for meg.
Uansett skal den få ligge i ro nokre dagar...om diskusjonen likevel skulle gjere meg freista til å delta, så gjer eg det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om å vere fri...

Åttiåringane Tom og Charlie bur djupt inne i ein skog i Canada - dei bur kvar for seg og er fornøgde med det. Utan band og ansvar kjenner dei seg fri! No og då er dei i kontakt med eit par karar som dyrkar hasj og skaffar dei nødvendige ting, Livet her og no er viktig-døden fryktar dei ikkje - den er ein del av livet.....

Så kjem ein kvinneleg fotograf og ei psykisk sjuk kvinne til dei. Den siste har rømt frå ein psykiatrisk institusjon som ho ikkje vil tilbake til! Einstøingane må gjere val.

Boka er spesiell både i form og språk. Forfattaren brukar språket meisterleg etter mi meining.

Romanen er original, uvanleg og gjorde inntrykk på denne lesaren
Natur, alderdom, kjærleik og framfor alt: Fridom!
Gamlingane er i livet så lenge dei lever!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har nettopp lest ut Det regnet fugler av Jocelyne Saucier...ei lita litterær perle må eg nesten sei. Det er bok som både er snodig og rørande.. ...med eldre folk som lever i eit samfunn utanfor samfunnet, som ser på døden nesten som ei kvardagshending. Alderdom, kjærleik og fridom står heilt sentralt.
Så leita eg fram ei bok som har stått på vent ei god stund..Arkitektens læregutt av Elif Shafak. Håper den også kan vere noko som kan gi innhald til ei helg som ser ut til å bli grå og litt kjølig. 😊
God helg til deg og...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Pga stivelsen i kikertevannet kan det piskes til krem og marengs.Hvis noen vil søke på nettet etter norsk info er nøkkelordet Aquafaba. Når jeg først er igang, kom jeg over Coops side hvordan man lager majones av ertevannet - m/video


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinbit er en delikatesse. Har spist det noen ganger på restaurant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke har funnet boken kan du lese den på Nasjonalbiblioteket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Eg trur eg bestemmer meg for at mitt forslag denne gongen blir ei bok eg har lest før: Tante Augusta av Graham Greene....trur den toler å bli lest igjen....
Kjende det kunne vere greit å samlese noko som er underhaldande og annleis, men som også kan gi grunnlag for diskusjon?
Og sidan vi ikkje bør reise så mykje no om dagen, så kan vi «reise» saman med tante Augusta og Henry Pulling til Istanbul, Paris mm

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Haha, munnbind er greit til man må ta det av for å spise, drikke. Er man på en restaurant ol. og tar av munnbindet kan det være smitte på utsiden. Selv om gjestene sitter med avstand til hverandre, kan en bevegelse (at folk går til og fra) føre til at smitten på munnbindet blir luftbåren (må være noe fuktighet tilstede på munnbindet?). Det kan også skje hjemme. Mon tro om man kan sterilisere munnbindene i mikrobølgeovnen? Tankespill fra min side.

Dr. John Campbells videoer på Youtube er veldig informative og forklarer tingene på en enkel måte. Viser til studie fra Fransk medisinsk nettside - at det var stor D-vit. mangel hos de som døde (post mortem). Det er enhvers ansvar å sjekke eget D-vitamin lager og i disse dager bør det ligge i øvre grense. Ved å være ute en halv time i solen kan man få opptil 20.000 IU. D-vit. dannes i fettlaget rundt i kroppen før det kommer til leveren og deretter til nyrene som omdanner et til D3-hormon. Dette hormonet inngår i over 40 nivåer i kroppen og fins i alle kroppens celler.

Jo mørkere huden er fra solbading og andre med naturlig hudfarge vil D-vit opptas senere enn lys hud. Andre ting kan være alder, overvekt, sykdommer. Derfor må folk med mørk hud ta D.vit. for å dekke behovet. Helsemyndighetene anbefaler en dose på 10-20 microgram, men det er for hindre rakitt hos barn og osteoporose hos voksne. Dr. John Campbell tar 75 microgram daglig.

Jeg henviser til videoer i min post ovenfor denne.

Det er dokumentert at D-vit. beskytter lungene og A-vit. hjelper ytterligere.

10 microgram = 400 IU

Har jeg vitaminmangel
Oppsummering
Forskere har hevdet at grenseverdien for 25(OH)D på 50 nmol/l er satt for lavt. Vi vil holde fast ved at det per dags dato ikke er konsensus i litteraturen som tilsier at grenseverdien bør være høyere. Bortsett fra i behandlingen av pasienter med svært lave nivåer av vitamin D er det med utgangspunkt i dagens kunnskapsgrunnlag ikke grunn til å sette pasienter på megadoser av vitamin D – med tanke på mulige bieffekter dette kan ha på sikt.

Vitamin D status

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! For meg passar det fint, nesten når som helst, sånn det er no....
Greit å ha eit par dagar til å pønske ut eit nytt bokforslag- eller kanskje repetere eit som eg har hatt før?....
Uansett er det kjekt å vere med, og kjekt at du Kjell tek ansvaret :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne metoden er japansk (hokkaido), men er mer kjent under tangzhong som er kinesisk. Grunnen er enkel baker/kokk tok med seg metoden til Kina.

Ovennevnte metode koker man melet til ca. 65 grader (man tar en del mel fra oppskriften + vann og koker dette under røring til det når temp 65 grader og settes tilside for å kjølne.

Jeg ble kjent med denne metoden da jeg var på jakt etter en spring roll oppskrift (Homemade egg roll wrappers).
Men denne metoden kalles Yudane - man skolder melet og deigen brukes etter 4 timer, eller neste dag i kjøleskapet.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viktig opplysninger Covid-19

Ja myndighetene gjør så godt de kan. Vaske hender - holde 1m avstand - nå munnmaske.

Ingen snakker om å beskytte lungene innvendig vha D3 (vitamin D hormon) & vitamin A.

Dr John Campbell: alle hans videoer på Youtube.com

Vitamin D and immunity

Vitamin D and Immunity, Lots of Evidence

Covid-19

Ifølge opplysninger fra Frankrike ser man ved nærmere undersøkelser av døde pasienter at de hadde D vitamin mangel.
Vitamin D Update - Frence Academie of Medicine

Ettervirkninger av Corona,
Coronavirus and Sepsis
Coronavirus, Longer term issues

Dr. Osborne:
Dr. Osborne D-vitamin liste

Dette er opplysninger jeg har skaffet meg på nettet. Kunnskap er viktig for enhver sin helse i disse dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, til deg også!
I min del av landet har vêret vore svært så variabelt, så litt tid til lesing har det blitt.
I går fullførte eg Det var engang en elv av Diane Setterfield - ei bok eg fekk i gåve, og som viste seg å vere betre enn eg hadde frykta. Den var både lettlesen og spennande, og kunne også få fram eit smil i ny og ne.
(PS...elva var svært sentral på mange vis...kunne nesten minne om besjeling til tider..)

I dag tok eg fram ei som har venta på tur ei god stund, nemlig Den svovelgule himmelen av Kjell Westö. Har lese berre nokre få sider, men trur det kan bli ei positiv oppleving. :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest Skyggedanseren av Sara Omar - ei bok som nesten slo meg heilt ut, så sterk var den - tok eg berre den som låg øvst i haugen : Høstdåd, ei krimbok av Anders de la Motte. Jau, den er spennande, men kanskje litt for «søkt» komplott, trur eg...Har no ein god del att, og fullførast må den!

Sidan helga syng på siste verset, så får eg berre ønske god søndag til deg og alle andre som kosar seg med boka si! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Monica CarlsenMonaBLIngrid HilmerKarin BergRosa99NorahBerit RSiv RønstadTurid KjendliesomniferumHarald KBerit B LieKetilsveinEgil StangelandIreneleserellinoronilleKirsten LundTone Maria JonassenMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakka