Her på Vestlandet skinner endelig sol igjen etter en lang tid med ingen sol og masse regn som er typisk sommer her. Jeg har i kveld lest ferdig boka Syng, graveløse, syng av Jesmyn Ward , jeg likte den godt, veldig lyrisk bok og veldig alvorlig tema i hele boka og blir nok viktig for Black Lives matter bevegelsen som roman. Jeg skal denne helga begynne på Lanny av Max Porter som jeg fikk kunnskap via en BBC bookclub som jeg liker å høre på, veldig spent på denne boka.

Hva leser dere denne helga?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Etter å ha lest Skyggedanseren av Sara Omar - ei bok som nesten slo meg heilt ut, så sterk var den - tok eg berre den som låg øvst i haugen : Høstdåd, ei krimbok av Anders de la Motte. Jau, den er spennande, men kanskje litt for «søkt» komplott, trur eg...Har no ein god del att, og fullførast må den!

Sidan helga syng på siste verset, så får eg berre ønske god søndag til deg og alle andre som kosar seg med boka si! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den står faktisk på leselista, blir i blant å lese noe lett uansett. Håper du får en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk endelig kommet meg til Skåne for å besøke min søster som bor i Malmö. Etterlengtet!
Har ikke fått lest så mye men hadde med meg: "Farvel, Columbus" av Philip Roth. Avsluttet i dag. Jeg må lese mer av denne amerikanske forfatteren.
Da jeg kom hjem for noen dager siden hadde en bok jeg har stått på venteliste på kommet. "Powwow" av Tommy Orange, jeg er ikke helt sikker på om jeg er så interessert lenger men får begynne...så får se...! Det har vært så lang ventetid.
Sol i dag, regn i morgen og kjøligere...:-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hyggelig med besøk, håper du koser deg masse med besøket :). Ja Roth skulle jeg også lest noe av har ikke gjort det enda dessverre. For mye å lese for lite tid i blant også.

Håper uansett du har fin helg og ferie :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest ut den første kronologiske boka i Morgan Kane-serien, i sola i dag, Blodsporet til Santa Fe. Den er skrevet av Louis Masterson, aka Finn Halbing. Jeg leste flere av disse som tenåring, og jeg har også vært i New Mexico og Santa Fe flere ganger, så det gjorde det litt ekstra morsomt å lese boka nå. Hovedgrunnen, er Popsugar sin leseutfordring for 2020. Jeg leste også litt om Kjell Halbing og forfatterskapet hans. Det er utrolig imponerende at han skrev hele 90 (!) bøker om Morgan Kane og etterhvert også sønnen hans, og omtrent 150 bøker totalt.

Nå skal jeg fortsette i Anna Karenina, av Lev Tolstoj.
God helg videre.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja hvis en har vært på et sted en leser om er det ekstra stillig tenker jeg. Ja kjekt med utfordring, jeg har sju bøker igjen på lista. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sol og fint vær her på Østlandet i dag også, men så skal det regne fra i morgen igjen.

På Kindlen fortsetter jeg med All We Shall Know av Donal Ryan, som jeg begynte på forrige helg og snart blir ferdig med. Det er den fjerde romanen jeg leser av denne irske forfatteren, og jeg har falt pladask for alle sammen.
Har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal lese etterpå, kanskje Ja, vi elsker av Tove Braathen?

Har så vidt kommet i gang med en bok av en annen forfatter jeg liker godt, italieneren Alessandro Baricco, Senza Sangue / Without Blood – som henholdsvis lydbok og e-bok.

På øret har jeg også Little Fires Everywhere av Celeste Ng, en strålende roman! Liker den bedre enn hennes forrige, Everything I Never Told You.

Ønsker alle en fin julihelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja her akkurat det samme med regn, dessverre. Gøy med gode romaner. Ja jeg er enig i angående det du sier med Little fires everywhere. Håper du har fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg nettopp lest siste side i Gulldronning, perledronning av Margaret Skjelbred, og sitter her med frysninger og nesten åndeløs. For en utrolig vakker bok, men en utrolig vond historie! Denne må dere lese, folkens, om overgrep, psykisk sykdom, omsorgssvikt, og en utrolig morfar som finner en vei gjennom og ut av det vonde. Jeg har fått en ny favorittforfatter!

Hva jeg skal ta meg til etter dette, det vet jeg ikke riktig. Jeg har Przewalskis hest og Noe tapt og noe vunnet liggende, begge er bøker jeg virkelig gleder meg til å lese. Men jeg lurer på om jeg trenger noe litt lettere nå, etter flere uker hvor jeg stort sett har lest om mord, slaveri, psykisk sykdom, og nå, til sist overgrep og omsorgssvikt mot barn...?

Jeg holder forresten fortsatt på med Aasmund Olavsson Vinje, kanskje jeg rett og slett bare skal lese litt videre i den. Den er faktisk ganske underholdende.

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Da gleder jeg meg til Gulldronning, Perledronning. Har den i bokylla, klar til å leses :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig gøy med en ny favoritt forfatter. Har hørt om denne boka mye godt, gjerne jeg setter den på skal lese liste, om jeg ikke har. Ja noe lettere er aldri feil i utgangspunkt egentlig. Ja mord og masse annet tungt kan bli tungt i lengden da er hyggelig med litt triviligere saker. Gjerne en feelgood bok kunne vært noe litt trivligere.

Håper uansett du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle de gode bøkene fra forrige helg har ligget urørt, nesten, siden sist. Mens jeg leser ferdig med "Krigslys" av Michael Ondaatje, en bok som har fått veldig gode kritikker, stort sett, og Ondaatje er en av de forfatterne jeg gjerne leser alt av. Så begynte jeg på nytt med lydboka "Fifth Business" av Robertson Davies. Det blir lite lydbøker, vanligvis, men jeg liker stemmen, både den konkrete leserens og forfatterens. Det er på grunn av bibliotekets lånefrister at det blir slik. Men det skal jeg ta igjen i den siste ferieuka, da vi er på en hytte uten netttilgang. Da skal jeg også lese ferdig Johan Harstad sin bok "Max, Mischa og Tetoffensiven". Først er det en uke på jobb.God helg til alle som leser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å, Robertson Davies har vært en mine absolutte favoritter i mange, mange år. Fant for et drøyt år siden at det var på tide med et gjensyn – rettere sagt gjenhør – med trilogiene hans som lydbøker, og de har absolutt tålt tidens tann :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var jo din begeistring for denne forfatteren som gjorde at jeg ble interessert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var det? Ja, jeg trekker ham jo fram så snart jeg får sjansen – også her på Bokelskere.
God lesing!

EDIT: Nå fant jeg igjen tråden også, kriras: Romanen du leser igjen. Og igjen. Og igjen. Og...
Du har jammen god hukommelse, den er et år gammel :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg husker bokanbefalinger, og det som ellers har betydning i livet, har en egen "fil" for det. I tillegg til Audible. På den andre siden er jeg ute av stand til å huske noe utenat, og da spiller det liten rolle hvilken betydning det har. Har forresten begynt på bind 2 nå, og liker Robertson Davies godt. Det kan godt hende at det blir mer av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja lydbøker er fint, og greit å ha pauser fra lesning i blant også synes jeg. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MIngeborg G