Har du funnet romanen som (for) følger deg om som du vet du må lese igjen selv om du har lest den minst to ganger?
For min del er Moon Palace av Paul Auster romanen som følger meg. Oppdaget den på første halvdel av 90-tallet. Den gjorde uutslettelig inntrykk. Min første Auster-roman, Leviathan, kom jeg over i bokhandleren Brentanos i Soho i NY. Etter å ha slukt den skjønte jeg at hver utgivelse av Paul Auster er et must.

Mye kan sies om Moon Palace. Men den viser en mesterlig fortellevne, er melankolsk og litt forunderlig med glimt av lavmælt humor.

Fortell oss hvilken roman som hjemsøker deg! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Jeg leser som regel alltid en eller flere av Doyle i løpet av året, elsker hans bøker. Jeg skal også innrømme at bøker som er blitt lest flere ganger er Sandemo sine, og Morgan Kane. Barnebøker og Evi Bøgenæs er også lest gjentatte ganger.)
Av store klassikere så er det vel Bibelen, Ingstad m.m

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gamle, romantiske klassikarar som Stolthet og fordom, Overtalelse og Jane Eyre er bøker eg stadig plukkar fram igjen frå bokhylla. I tillegg har eg nokre favorittar frå barndommen som eg framleis likar å lese. Serien om Anne fra Bjørkely og ei bok som heiter En liten sang om kjærlighet er nokre døme. Av nyare bøker er det ikkje nokon spesielle eg kjem på, men dersom eg har likt ei bok gjer det meg ikkje noko å lese den om igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset om Moon Palace. Den har jeg nå akkurat bestilt. Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper den faller i smak. Hvis ja, så har du mye annen litteratur av Auster å glede deg til. Anbefaler i første runde tidlig forfatterskap. The New York Trilogy er en klassiker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg vil si at den falt i smak. Jeg var egentlig litt usikker på hva jeg skulle mene om denne boka, men jeg konkluderer med at jeg likte den ganske (veldig) godt. Jeg gir den terningkast 5.

Jeg får prøve meg på New York-trilogien, og så har jeg tanker om å lese "Illusjonens bok". Så får vi se etter det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke for vane å lese romaner flere ganger egentlig, men kvartetten om "Folket på Innhaug" av Anne Karin Elstad har jeg både lest og hørt flere ganger og den blir jeg aldri lei av! Elsker den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krig og fred av Lev Tolstoj har jeg lest 4-5 ganger. Og jeg elsker mest av alt den gamle generalen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er så enig med deg, krira - Paul Austers Moon Palace er helt fantastisk!

Selv leste jeg i mange år Bjørneboes trilogi «Bestialitetens historie» en gang i året, fordi den er så sterk og ikke minst tankevekkende.

Ellers er jeg utrolig svak for kanadisk litteraturs grand old man, Robertson Davies, og da først og fremst de tre trilogiene hans, The Salterton Trilogy, The Deptford Trilogy og The Cornish Trilogy, som jeg har lest gjentatte ganger i årenes løp. De to første har jeg nå også som lydbøker fra audible, så det blir nok snart enda et gjensyn (rettere sagt: gjenhør) :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig en som synes Moon Palace er fantastisk! Jeg lytter til den via audible,co,uk ved leggetid for tiden. Har alltid lest den på papirbok og får en ny og intens opplevelse via lydbok,.Auster leser ofte bøkene sine selv, men ikke denne gangen. Vært vant til å høre Austers stemme, men går fint likevel. Ved opplesning opplever jeg muligens enda sterkere desperasjonen hovedpersonen opplever i starten av romanen i det han må forlate leiligheten osv. Vil ikke avsløre mer, Men prøver å sammenligne opplevelsen jeg har hatt av å lese denne for mange år siden jevnført med nå. Både for å tenke på litterær kvalitet, men også for å holde det opp imot mitt liv og min livserfaing da og nå.

Leste Bjørneboe på videregående og ble absolutt engasjert, ja.Skal ta en titt på kanadieren som du nevner Ble nokså nysgjerrig! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå kjøpte jeg første bok i "The Deptford Trilogy" på Audible. På din anbefaling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gled deg! Blir nesten litt misunnelig på deg som skal lese Robertson Davies for første gang :-) Han var en STOR historieforteller!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer ikke til å begynne med det første. Holder på med "Great Expectations" nå, og har fortsatt 18 timer igjen av den lydboka, og det går sakte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest Knut Hamsuns Mysterier mange ganger.
Noe nytt å undre seg over hver gang. Romanen kan tolkes på flere måter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den trettende fortellingen av Diane Setterfield
Det går ett år eller to mellom hver gang, men den boka elsker jeg! Stemningen, mystikken, plottet, de to parallelle historiene. At jeg liker denne så godt henger nok også sammen med at det var den boka som gjorde meg glad i lesing da jeg i utgangspunktet ikke vsr noe lesehest før jeg runder tjue år. Denne har jeg lest på norsk, engelsk og lyttet til som lydbok.

En annen bok jeg leser flere ganger er Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede av Jan Weise. Oppdager alltid noe nytt. Og hver gang blir jeg like imponert over hvor stor fortelling s.om blir formidlet på de få sidene.

Hver sommer leser jeg forresten Sommerboka av Tove Jansson
Anbefaler den sterkt!! Virkelig en nydelig liten perle.

Ellers blar jeg ofte i Den store Mummiboka, leser aldri fra A til Å, men liker godt å bla og lese litt her og der. Samme gjelder Ole Brum - boka, den gode gamle jeg har hatt siden barndommen. Også Dustefjerten og den store sommarferieturen leser jeg årlig

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den trettende fortellingen er en nydelig bok! Kanskje på tide å lese den om igjen? :) Sommerboka skal jeg også lese igjen denne sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Månepalass og krystallslott! Fikk lyst til å føye Havets katedral til de mektige bygningene, men da må jeg få lest den først?
Så langt har livet syntes for kort til å lese bøker flere ganger, men jeg lengter jo etter å finne den boken jeg aldri blir helt ferdig med :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blir "aldri" ferdig med Jeanette Walls sin selvbiografiske roman "Krystallslottet". Hittil har jeg lest den to ganger, og jeg "vet" det blir flere.Det er nok en kombinasjon av hvordan Walls takler sin utfordrende barndom (far med alkoholproblemer og mor med psykisk sykdom), og måten hun formulerer seg på i boka som gjør at den alltid kommer til å følge meg. Det gjør også inntrykk at Walls ikke later til å bære nag til sine foreldre, til tross for at de via sin livsførsel påførte henne en rekke sterke opplevelser gjennom hele oppveksten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TralteMalinbokJohnny OlsenHarald KKay NilsenBjørn  BakkenBoktimmyNeda AlaeiGVRagnhildMartinenKarin BergRisRosOgKlagingAndreas Bokleseringar hBenedikteLillevikjell kNorahAnita NessHildaEli HagelundElin FjellheimLiva DelirKaren RamsvikBjørg L.Anna-PiaOda Marie HLesevimsaTorill Elisabeth RevheimKaren PatriciaTina UnderhaugVibekeJostein RøysetRuneAnniken LIngunn SAnniken RøilHarald Andersen