en tenkte akkurat på deg vedr. garlic / arglauk spørsmålet, og så
tar du det opp helt frivillig:
Hva skjedde da hvit g. ble så Kinesisk - og smaker nesten ikke noe?

Selv hvitløkspulver på glass kan visst ha mistet den styrken vi var
vant til, samt 'Prima Hvitløk i chiliolje 280g' "produsert i Kina",
smaker da ingen av delene? - og vi har ikke engang vært forkjølet, enda
karambavirus fra Kina skulle kunne svekke lukt- og smakssans.

Allium sativum , hos Urtekilden.
Seriøst kjælenavn 'Russian penicillin' - i generasjoner brukt av
bønder mot vinter og aldrings-slitasje. Endatil mot Alzheimer!

"Antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antioksidant,
blodsukkersenkende..." er knapt første vers, engang.
Prøver helsemonopolverket å kryssbytte det ut for oss, Bait & Switch?

Skulle gjerne ha sjekket doseringen de gamle bøndene brukte, tipper de
var generøse?
Pilleindustrien har aldri tilgitt naturmedisiner at de virker..
"Albert Schweitzer (1875-1965) brukte hvitløk til behandling av
amøbedysenteri i Afrika, ..." (rolv.no burde få Nobelpris)

Let gjerne opp mer realinformasjon, før sånt blir helt forbudt.
Norske småprodusenter av sunne vekster burde snarest organisere seg,
om de klarer. Hvorfor minner det meg om styret i rasekattforeningen,
som stadig var ute med klørne etter hverandre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hehe likte linken til Allium sativum. Her en link til norsk viltvoksende løk evt. hvitløk. Selv har jeg aldri høstet disse, men det min søster. Smaker fortreffende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag