Da var vi ferdig med sommer måned på søndag. Det blir jo rart å gå i september med høst og mange rundt omkring som er syke, men ikke nødvendigvis av Covid 19.

Mange liker jo sjarmen med høst, regn, inneværsdager til å lese, blader som faller på bakken, gjerne kaffe eller kakao i en varm kom som nytes inne.

Jeg skal denne helga fortsette på boka jeg begynte på i forrige helt nemlig Ta meg tilbake av BA Paris, jeg har lest hennes først bok bak lukkende dører og synes den var veldig spennende. Denne derimot synes jeg gjerne er midt på tre og synes den har treig handling og synes heller ikke språket er godt, det kan selvsagt skyldes oversettelsen også. Men generelt ikke noe nytt egentlig, mange andre krimforfattere og thriller som har hatt samme tematikk eller plot og har vært bedre.

Denne vil nok ende på en terningkast tre tipper jeg om ikke lavere, det spørs hvordan den blir. I det siste har jeg ikke hatt så god leselyst heller, så vet ikke om humøret mitt påvirker boka egentlig. Har lest veldig mange terningkast fire bøker i det siste, kun en som har fått fem. Har dere noen gode anbefalinger til meg som kan hjelpe med leselysten?

Hva leser dere i denne helga?

Håper alle får en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg hadde lesetørke over mange år, rart å tenke på nå. Så fikk jeg " Trekkoppfuglen" av Haruki Murakami til jul av kusina mi. Jeg hadde aldri hørt om forfatteren men tenkte jeg kunne jo begynne...og dermed var det gjort, den var løsningen for meg...leste alle av Murakami, de som hadde kommet ut den gang.
Denne helgen er det " Et julekvad" av min kjære Dickens som leses, både på norsk og en engelsk utgave. Jeg leser noen Dickens-bøker i året...i kronologisk rekkefølge og har kommet til denne.
Hører det tordner i det fjerne nå men det har vært mye sol og god varme.
Ha fortsatt en fin søndag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er selv inne i en periode med lesetørke mht skjønnlitteratur. Det er den lengste perioden jeg på så lenge jeg kan huske, noe som bl.a. har ført til langt færre biblioteksbesøk. Kan hende jeg leste for mye skjønnlitteratur i tiden før tørken meldte seg, slik at jeg ble ganske lei. Likevel ser jeg ikke bort fra at lysten melder seg igjen når de mørke høstkveldene kommer, erfaringsmessig leser jeg mest på den tiden av året. Tror perioder med redusert leselyst er normalt for ganske mange.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjedelig med mindre biblioteksbesøk og mindre skjønnlitteratur lesning, men kan kjenne meg igjen i det du skriver da. Håper du får leselysten tilbake :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok mange forskjellige årsaker til at man mister lysten til å lese og det er jo ikke noe uvanlig heller. Jeg klarte ikke å få ordene jeg leste til å bli mening eller skape bilder av det jeg leste inni meg. Er heldigvis ute av den tilstanden og som jeg skrev var det trekkoppfuglen som så og si trakk meg opp igjen!
Leseglede er drivkraften, nytter ikke når den ikke er der...men bøker er magisk og berikende så jeg håper at det er høstmørkret som lokker deg tilbake igjen til lesestolen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Oi mange år skriver du , det hørtes tøft ut må jeg si. Men en bok som du skriver her kan ha så mye å bety. Så gjerne jeg skal sette den bok du nevner her på skal leselisten. Jeg trenger noe mer enn bare underholding om jeg kan si det slik. Ja underholding er hyggelig og bra, men jeg føler jeg trenger noe mer dybde i en bok, noen som jeg føler forandre litteratur for meg. Jeg er gjerne litt kresen og kravstor i det jeg skriver, men jeg tenker at det kommer også med alder og erfaring av det leste at en får andre krav til litteratur og bøker.

Dicknes er klassiker, elsker hans bøker stort sett av dem har jeg lest.

Håper du får en fin søndag :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenker mye av det samme som du skriver, finne de bøkene som gir mye og har flere lag. Det er greit med underholdningslitteratur også om de er godt skrevet og er levende/sjarmerende/ humoristiske. En balanse mellom forskjellige sjangre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leselysten dabber fort av hos meg også om jeg leser noe som ikke fenger noe særlig. Og når du nå har vært uheldig over en periode, og lest flere litt labre bøker på rad, så blir det gjerne sånn at man ikke har like lyst til å lese som elllers.

Noen av de beste bøkene jeg har lest i år har vært Størst av alt av Malin Persson og Terapeuten av Helene Flood. Skikkelige pageturnere, og med overraskende momenter underveis. Nå vet jeg ikke om du har lest dem fra før, men disse to trigget hvertfall leselysten hos meg.

I uka som har gått har jeg lest Medusas flåte av Franzobel. En grusom historie, som er bygget på faktiske hendelser. Også en veldig bra bok.

Nå til helga har jeg begynt på Sommerlys, og så kommer natten, som jeg har skullet lese i hele sommer. Har ikke kommet særlig langt, for her hos meg har det vært nokså bra vær i dag, så vi har vært på blåbærtur. En koselig ting å gjøre nå på sensommeren.

Nå har jeg imidlertid skjenket meg et godt glass vin og inntatt sofaen, så nå skal jeg kose meg og lese litt videre.

Ønsker dere alle en god helg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja det er vel det som har skjedd vil jeg si det er godt oppsummert. Mhm det var gode tips, ingen av dem har jeg faktisk lest. Mhm hørtes ut som du leser mye. bra. Kjekt med blåbærtur og vin, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp lest ut Det regnet fugler av Jocelyne Saucier...ei lita litterær perle må eg nesten sei. Det er bok som både er snodig og rørande.. ...med eldre folk som lever i eit samfunn utanfor samfunnet, som ser på døden nesten som ei kvardagshending. Alderdom, kjærleik og fridom står heilt sentralt.
Så leita eg fram ei bok som har stått på vent ei god stund..Arkitektens læregutt av Elif Shafak. Håper den også kan vere noko som kan gi innhald til ei helg som ser ut til å bli grå og litt kjølig. 😊
God helg til deg og...

Godt sagt! (8) Varsle Svar

"Arkitektens læregutt" har jeg lenge hatt på ønskelisten. Nå fikk den følge av "Det regnet fugler" (bare tittelen i seg selv vekker nysgjerrigheten).

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hørtes ut som et tips jeg må sette på leselisten. Jeg har lest Arkitektens læregutt og den likte jeg veldig godt, den lånte til og med til min mor og hun likte den også kjempe godt.

Håper du får en fin helg med bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er kjedelig når man ikke har leselyst. Får håpe det endrer seg. Har ikke lest så mye de siste ukene selv heller. Lurer på om det har med oppblussing av korona å gjøre. Jeg har akkurat lest ut Hemingway 'Og solen går sin gang'. Det ble en treer. Nå skal jeg begynne på Jane Austen, 'Stolthet og fordom'. Men først skal jeg kose meg på navnefest for barnebarnet mitt :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja det kan ha noe med hele Covid 19 situasjonen å gjøre, den belaster jo mye og påvirker mye av humøret en kan ha ja. Mhm har kun lest en bok av Hemingway og den likte jeg. Stolthet og fordommer har jeg kun lest kort versjoner av da jeg gikk på ungdomskole, for å lese noe engelsk, jeg likte det akkurat sånn passe.

Håper du får en fin navnefest og helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H Hoel