Jeg ble litt utålmodig og bestemte meg for å vikariere. Boka "De druknede og de bergede" av Primo Levi har vært stødig med den siste uka. Primo Levi var italiensk jøde, sendt med det første toget fra Italia til Auschwitz, da de faktisk kunne legge seg ned i vogna, hvis alle gjorde det samtidig. I denne boka beskriver og reflekterer han så spennende at jeg føler at det er mulig å forstå mer. Godt gjort, Primo Levi. God lesehelg til alle som leser.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Hei på deg!
Jeg leser "På vandring uten esel i Cevennene" av Aleksander Leborg. Han går samme turen som Robert Louis Stevenson gjorde og skrev "På vandring med esel i Cevennene" om turen, den foretok han i 1879 mens Leborg gikk den i 2017.
Jeg har lest Stevensons bok for mange år siden så da måtte jeg jo låne med meg denne!
Ellers leser jeg en novellesamling av James Baldwin "Nå tar jeg deg". Veldig bra...!
God helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Artig. Jeg leste noe tilsvarende en gang, da John Steinbeck reiste på tur med Charlie, og en europeisk forfatter reiste i sporene hans, er for travel til å lete etter titler nå, men begge var gode bøker. Så jeg skal nok prøve de som du leser også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Turen med Charley har jeg lest flere ganger! Ble jo veldig nysgjerrig på denne "oppfølgeren", den må jeg få tak i. Takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for forslaget! Jeg søkte litt og fant en annen også "USA - en reise" av Geert Mak der han følger Steinbecks rute, den er dessuten oversatt til norsk som er bra for meg som ikke leser så veldig godt engelsk

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var den jeg leste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjekt med helgetråden på plass :). Mhm interresante bøker du leser. Jeg er fortsatt på lydboka Agatha Christie med mord på Nilen og jeg leser en lettlest bok perlesøsteren av Lucinda Riley, kommet et lite stykke lengre.

Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skal lese noe lettlest når det blir høstferie, men nå er det bibliotekets lånefrister som bestemmer hva jeg skal lese. Agatha Christie er en klassiker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott at noen holder tradisjonen med lesehelg-tråden ved like :-)

Er inne i en temmelig hektisk periode som kommer til å vare en god stund framover, så det blir dessverre ikke like mye tid til å lese som ellers.

Går for det meste i lydbøker, som jeg kan høre på mens jeg gjør andre ting. Skal begynne på Out of Darkness, Shining Light av Petina Gappah nå. Har bare lest en bok av henne tidligere, novellesamlingen An Elegy for Easterly, og den var fin.

Ellers blir det forhåpentligvis tid til i hvert fall én novelle, enten i Women & Other Animals av Bonnie Jo Campbell eller A slanting of the Sun av Donal Ryan. Har virkelig stor sans for disse forfatterne, Campbell (USA) og Donal Ryan (Irland), så håper inderlig de fortsetter å skrive, for etter disse novellene har jeg lest alle bøkene til begge to.

God lesehelg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gode titler, av for meg ukjente navn. Skulle ønske jeg hadde mer kapasitet på lydbøker. Eller tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg var så heldig å få låneFrøken Island av A A Olafsdottir på biblioteket. Eg likte svært godt den forrige -Arr- som eg las av henne.
Denne er heilt annleis, så eg har ikkje heilt bestemt meg for kva eg synest enno.

Elles så har eg hylla full av både heilt nye og nokre som ligg på vent, så det skal ikkje bli vanskeleg å finne noko godt å kose seg med.
God lesehelg til deg og alle andre som trivest nær bokhylla!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den skal jeg lese, siden "Arr" falt i smak hos meg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeKirsten LundHarald KVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SsomniferumBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie Uvaag