Kategori:
Eldre verdenslitteratur
(unntatt Norden, utgitt før 1976)

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå bok.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med (klikkbar) lenke til boka.

Forslagsfrist:
SØNDAG 23. AUGUST, kl. 18.00

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Søndag 23. august 2020, kl. 18.02

Hei,
Forslagsrunden er avsluttet.

Åtte bøker er nominert.

Valgtråd kommer i løpet av kvelden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg nominerer Emma Wharton Uskyldens tid, en litt mer ukjent klassiker enn de som allerede er nominert. Romanen vant Pulitzerprisen da den kom ut på 1920-tallet og handlingen er hentet fra New York-sosieteten på 1870- tallet. Tematikken knyttes til konvensjoner, sterke kvinner og brudd på konvensjoner. Slik jeg forstår det er det skarpe observasjoner, ironi og miljøskildringer. Uten at jeg har lest den, forstår jeg det som en amerikansk ekvivalent til Jane Austin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har fortsatt ikke lest noe av Virginia Woolf og foreslår derfor Fru Dalloway/Mrs Dalloway.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er mulig jeg eller noen andre har foreslått denne boka tidligere.
I så fall gjøres det nå på nytt.

Mitt forslag til Ev11 er
Steppeulven av Hermann Hesse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er jo et hav av muligheter i denne kategorien - jeg har satt opp ei liste over anbefalte klassikere og brukt elle-melle-metoden denne gangen. Dermed blir mitt forslag Walden - livet i skogene av Henry David Thoreau. Den har jeg hatt som pensum en gang for en menneskealder siden, og husker lite annet enn gruppediskusjonene om hvorvidt Thoreau virkelig var "i skogene" der han holdt til, praktisk talt i gangavstand fra byen Concord.

Om vi i lesesirkelen kan karakteriseres som "livsfilosofer, sivilisasjonskritikere og naturelskere", burde Walden være midt i blinken. Boka er sikkert grei å få tak i.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt forslag er Vredens druer av John Steinbeck. Dette er en klassiker som jeg naturligvis burde ha lest, noe jeg ennå ikke har gjort. Så vidt jeg har skjønt, handler denne, liksom forrige bok vi leste, om mennesker i jordbruket, men likevel på en helt annen måte enn hos Hamsun. Om et slikt temabeslektskap er fordel eller ikke, kan naturligvis diskuteres.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

«Vredens druer» er en fantastisk god bok som absolutt kan anbefales!

Litt morsomt, for vi har faktisk hatt en felleslesing av og grundig diskusjon om den, i forbindelse med en felleslesing av utvalgte verker av John Steinbeck. Lenke til diskusjonen.
Dette er syv år siden; nye lesere er kommet til, andre er falt fra – så det er ingen grunn til ikke å stemme på «Vredens druer».

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk for lenken og for forklaringene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag er Madame Bovary, fra livet i provinsen av Gustave Flaubert (utgitt første gang i 1857). Dette er en klassiker som mange av dere har lest, og ut fra omtalene åpenbart med stor glede og interesse.
Jeg oppfatter at boken nærmest er et must for bokelskere – og vil svært gjerne lese og diskutere den sammen med dere.

Ellers synes jeg de forslagene som har kommet, er gode.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den har jeg også på listen 😊

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei! Eg trur eg bestemmer meg for at mitt forslag denne gongen blir ei bok eg har lest før: Tante Augusta av Graham Greene....trur den toler å bli lest igjen....
Kjende det kunne vere greit å samlese noko som er underhaldande og annleis, men som også kan gi grunnlag for diskusjon?
Og sidan vi ikkje bør reise så mykje no om dagen, så kan vi «reise» saman med tante Augusta og Henry Pulling til Istanbul, Paris mm

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg kunne tenke meg å lese

Jane Eyre av Charlotte Bronte

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den leste jeg for mange år siden.
God roman som helt sikkert tåler gjenlesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

MartineHilde H  HelsethEmilie GeistJoakimIngunn SRune U. FurbergAnette SkriraAnn ChristinRavnAnjaReadninggirl20Magnus FinnsetSverreRuneBabynemiKaren RamsvikTjommiGrimarPangLeserTorTerje MathisenMonica CarlsenAgnete M. HafskjoldHelen SkogKay NilsenSynnøve H HoelPia Lise SelnesgretemorEllen E. MartolJulie StensethGro Anita MyrvangRandi Annie FramnesHeidiLailakjell ktuhamreBerit RTone SundlandBjarne Aashaug