I den tredje boken i serien om Tracy Crosswhite er det en 40 år gammel cold case som utgjør bokens krimgåte. En ung indianerjente ble funnet død og det ble raskt konstatert at det var selvmord. Ikke alle var enig med det og den nyansatte visesheriffen etterforsker saken uten å bli hørt og etter hans død blir det opp til Tracy Crosswhite å finne ut hva som skjedde.

Lettlest og spennende krim som passer perfekt for lesing i sommervarmen.

Les gjerne hele omtaler min her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alex er 7 år. Han er utagerende, og voldsom mot både elever og lærere. Konsentrasjonen i timene er så og si fraværende, og det hender at han sovner ved pulten. Når han snakker, er det stort sett banning det går i. Læreren hans gjør en grusom oppdagelse, og Alex blir tvangsflyttet. Politiet etterforsker saken, og Sophia Weber blir guttens bistandsadvokat. Alex, som hverken kan klokka eller vet hva en advokat er, skal gjøre Sophia berømt.

Psykologisk krim om omsorgssvikt. Lettlest, og viktig, men synes det blir for mye annet pjatt som gjør det litt småkjedelig innimellom. En av "blurbene" har også feil navn på en person i boka, noe som gjør meg irritert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingeborg er dommer, og for øyeblikket forbereder hun seg til en tung rettssak. En bestefar står tiltalt for overgrep mot barnebarnet sitt. Bare dager før saken skal opp, finner Ingeborg en levende kjøttmeis i huset. Alle dører og vinduer er stengt; det er tross alt vinter i Trondheim. Ingeborg blir helt satt ut av den livredde fuglen. Kjøttmeis var datterens yndlingsfugl, og sorgen over datterens død sitter godt i ennå.

Silje er ung og uerfaren i yrket sitt. Hun har nylig flyttet fra Bodø til trønderhovedstaden, og bak seg har hun en vanskelig fortid. Da hun assisterer under obduksjonen av en ung gutt, finner hun noe som kanskje kan lede til oppklaringen av guttens død. Men ikke alle vil at hun skal lykkes.

Debut som lover godt. Spennende og intrikat krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser demensbrems av Andreas Engvig for jeg har kommet i den alderen hvor jeg har begynt å tenke på denne problemstillingen og om det virkelig er noe man kan gjøre. Boka er ny i år.
Ellers leser jeg J.D.Salinger: redderen i rugen ( the catcher in the rye) som bibliotekutfordringen denne måned, lese noe fra 1950-årene. Liker den veldig godt, så langt (s.65 av 240) ligger den an til å bli favoritt.
Denne helgen har det vært bælvarmt og det blir visstnok ennå varmere i morgen.
God lesestund til dere her på siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nat er agent i den britiske etterretningstjenesten. Han er som veteran å regne, og nå da han nærmer seg 50, ser det ut til at eventyret er over. Til sin overraskelse, har byrået en siste sak til ham. Med i teamet hans er Florence, som er på jakt etter en russisk oligark. Så og si samtidig, blir Nat oppsøkt av en ung mann i klubben sin. Nat er klubbens ubestridte singelmester i badminton. Ed, som den unge mannen heter, higer etter å spille med Nat, og etter mange utsettelser starter kampene dem imellom. Ed er en særing, og veldig rett på sak. Han hater president Trump, Brexit, og jobben. Etter som ting utvikler seg, må Nat ut i felten igjen med både Ed og Florence.
Er snart halvveis, og det er faktisk ganske kjedelig. Trodde dette var en spionthriller med spenning og fart, men så langt er ikke det tilfelle. Det er også vanskelig å se noen sammenheng. Den tok seg opp helt mot slutten, men det er ikke nok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tre ulike familier i Nord-London. De har alle forskjellig hudfarge, religion, og røtter. Familiene er sterkt involvert i hverandre, og det er de eldre generasjonene mot de unge.
Fedrene har hovedfokus; kelneren med kun en brukbar arm, Samad Iqbal, antihelten Archie Jones, og filantropen og genteknologen Marcus Chalfen. Samad og Archie har kjent hverandre i en årrekke, men når deres døtre og sønner kysser hverandre, kommer rasemotsetningene fram. I bakgrunnen står den politisk korrekte Chalfen-familien.

Humoristisk og fengende. Interessante dilemmaer, og godt språk.

Leses i Elidas1001lesesirkel, der vi skal lese europeiske forfattere denne måneden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det støtter jeg!
Jeg bestilte i optimisme "Barndommens gate" da den en kort stund ledet.
Må innrømme at jeg ikke er så motivert for Hamsun. Har "Markens grøde", har lest den og sett en oppsetning på Nationaltheateret. Ser an litt hva jeg gjør. Fint at du har lagt leseperioden litt frem i tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg leste det jeg også. Fikk nesten lyst til å si til kritikerne: Velkommen etter!
Synd når slike utsøkte bøker går i glemmeboken - og flott når de løftes frem igjen
Den tåler sikkert gjenlesning, men litt for tidlig for meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den islandske poeten Frida Isberg er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for novellesamlingen "Kløe" og sjelden har en tittel passet så godt til innholdet. Det handler om konflikter mellom generasjoner eller i et parforhold, det handler om undertrykkelse eller en sorg. Felles for dem alle er at personene på ulike måter får den ubehagelige og til tider stikkende følelsen når noe klør og man er usikker på om man skal klø tilbake eller avstå i håp om at kløen forsvinner av seg selv.
På et lavmælt og utmerket vis formidler forfatteren disse tingene som ofte skjer i løpet av et liv.

Les gjerne hele omtalen min her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Tove Janssons bøker om mummifamilien er ikke bare rørende vakre; de har dybde, humor og alvor. Her kan noen og enhver kjenne seg igjen. Den siste jeg leste, var Sent i november - terningkast 6 og rett inn på min eksklusive favorittliste. Anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvorfor kalles boka for ‘Blomsterårene’når man i hele boka leser om ‘Løvetannårene’? Dårlig oversatt... I boka kalles Sophia flere ganger for Saskia , uten at jeg fant en forklaring ?
Nei denne ble for langtrukken for meg, har likt de andre bøkene fra Erica James mye bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av Roald Dahl, Mathilda f.eks?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gang vi møter Marianne og Connell, går de siste året på videregående. De kommer fra vidt forskjellige verdener, selv om de har vokst opp i den samme småbyen i Vest-Irland. Marianne kommer fra en rik familie, men hun har ikke noe godt forhold til dem. Connell bor sammen med moren, som også jobber for Mariannes familie. Connells mor, Lorraine, er varm og inkluderende. Marianne er skoleflink, men hun er en einstøing, og har ingen venner. Connell gjør det også bra på skolen, men han er i tillegg populær, og har flust med venner. Da han blir sammen med Marianne, vil han ikke at noen skal vite om forholdet. Han er redd for hva andre vil si, og Marianne går med på det.

Både Marianne og Connell begynner på Trinity College i Dublin, men nå har rollene snudd. Connell føler seg utenfor, og sliter med å finne venner, mens Marianne har blitt populær. Hva kommer dette til å gjøre med det rare forholdet deres?

Slet med å få tak på det hele i starten, men den tar seg noe opp etterhvert.

Leses i Bokklubb med Marte og Malin der temaet denne gangen er fra bok til TV-serie. Serien har fått strålende kritikker, så må nok se den når boken er ferdiglest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du sett at vi har lest Powwow i Kjells lesesirkel? Alle innleggende finner du her. Jeg er enig med deg, en meget god bok. Og mange interessante synspunkter i lesesirkelen.

Regnet skal vi prise oss lykkelige for! Det gir oss vår frodige og rike natur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Reeves flytter litt på seg og gir meg et smil så blendende hvitt og med så store tenner at de konkurrrerer med pianotangentene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En slags kjærlighetshistorie mellom Emilia og Julio, men jeg fikk ikke noe ut av den.
Ble lest i forbindelse med juniutfordringen til biblioteket der vi skulle lese fra Chile.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handlingen foregår i England på 1100-tallet. Da kongen dør uten arving, bryter det ut uroligheter, renkespill florerer, kirken er splittet, og folket sulter. På tross av dette, skal det reises en katedral i småbyen Kingsbridge. Oppi det hele står murermesteren, Tom, som må forsørge famliien sin. I tillegg håper han å få tilbake kvinnen han elsker, og sin yngste sønn.

En murstein full av historie, og spennende mennesker.
Interessant og lærerik, men vel mye oppramsing og tilbakeblikk. Arkitekturbiten ble også litt mye til tider, men absolutt verdt å lese!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsom ide og takk for nye tips til min leseliste! Men jeg savner Tove Janssons Sommerboken på listen din. En nydelig bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar! Skjønner hun er en av Canadas store. Søsteren min som bor i Sverige leser " från det femtonde distriktet" hun sier Gallant minner henne om Sommerseth-Maugham.
Jeg har nå bestilt "the other Paris" på bibliotekssøk.
Har du en novellesamling du setter høyt?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk et tips av søsteren min om en canadisk forfatter som heter Mavis Gallant (1922-2014). Hun er ikke oversatt til norsk desverre men i en bok jeg har: "Canada forteller " er det med en novelle av henne som jeg skal lese nå i helgen.
Ellers avsluttet jeg " Svart vann" av Joyce Carol Oates i går kveld og skal begynne på Agota Krisoff: " tvillingenes dagbok" som mange har skrevet godord om.
Været er strålende sommerlig så jeg skal gå meg en tur med strikketøy og bok bort til mitt yndlingssted, en renessansehave på en liten øy her i nærområdet
God lesing og god helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

St. YngheadAnn ChristinKirsten LundPiippokattaTherese HolmBjørg Marit TinholtSolNicolai Alexander StyveKarina HillestadAnneWangIngvild STorill RevheimRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandMarenmarithcEster SIreneleserHedvigBeathe SolbergGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørgHarald KSigrid Blytt TøsdalSissel ElisabethHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikEllen E. MartolBirkaGroSynnøve H HoelLinda Rasten