Mitt forslag er Godnatt jord av Ivar Lo-Johansson. Jeg har begynt på den og ble betatt fra første side. (Men et eller annet kom i veien …)

Nå er det ikke meningen å gå Marit, som foreslår «Kungsgatan» av samme forfatter, i næringen. Men jeg sitter med en fornemmelse av at det er en fordel å ha lest nummer 1, «Godnatt jord» før nummer 2, «Kungsgatan. Og det er kanskje flere enn meg som ønsker denne rekkefølgen.

For å underbygge mitt forslag, siterer jeg Marit, som «dessverre» allerede har lest boken:

«Det har seg slik at jeg nettopp har lest Godnatt, jord av samme forfatter og blitt aldeles fortryllet, trass i at fortellingen er ganske trøstesløs. Natur- og årstidsskildringer, håp- og avmaktskildringer, barndoms- og voksenskildringer i et språk som trollbandt meg

«Godnatt jord» er å få kjøpt på antikvariat.net

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dystopisk framtidsroman, som er månedens tema i Trondheim folkebiblioteks utfordring.

Verden er totalt forandret. Sentralt står troen. Religiøse fra alle trossamfunn har gått sammen mot de gudløse. En rekke skjebner er vevet inn i dette innfløkte spillet, og det evige spørsmålet - finnes Gud?

Gjennom mange små brokker, males bildet om hvordan verden har blitt. Interessant, mystisk og skremmende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha, ha, ha! Morsomt - og sannelig kom det litt av hvert ut av mitt enkle spørsmål.

Også jeg vil understreke at mine innlegg ikke er noen kritikk av Martes omtale. I utgangspunktet lurte jeg på om boken kunne være aktuell for et av mine barnebarn. Siden jeg jeg syntes det var et sprik mellom teksten og terningkastet, etterspurte jeg begrunnelsen for terningkastet. Det har jeg fått! Takk til deg, Marte.

Artig at du tar Tassen i forsvar og gir han oppreisning i en festlig og tankevekkende omtale.

Og plutselig havnet vi inn på et par omfattende temaer; hva er en god bok (somniferum), og hva avgjør hvor terningen lander. Jeg går ikke inn i disse spørsmålene nå; vi har jo også diskutert dem tidligere. Et lite generelt tips bare – begrunn gjerne terningkastet ditt, spesielt hvis det ikke harmonerer helt med det du skriver. Mange her bruker bokelskere som hjelp til å finne gode bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

messericing

Godt sagt! (0) Varsle Svar

tja

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var synd, Bjørg. Du er en viktig stemme her inne, verdt å lytte til.
Jeg håper du finner grunn til å "slenge deg med" titt og ofte - eller aller helst ombestemme deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil i så fall ikke ha vært den eneste som har gitt Tassen terningkast 1, men dog med en annen begrunnelse :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enhver får snurre terningene som de vil.

Mitt poeng er bare at det, etter denne logikken, blir litt vanskelig å for andre å bruke terningkast som en veileder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svaret.
Da er vel ditt terningkast egentlig ikke basert på selve boken, men på at den ikke passet for deg? Det ble litt forvirrende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg takker ja tusen takk til videre deltakelse.
Fint med en opprydning - og håper riktig mange, gamle og nye deltakere, melder sin interesse. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokas navnløse hovedperson dør fem ganger. Først som spedbarn i Galicia i 1902. Deretter som forelsket tenåring i Wien, så som forrådt partifunksjonær i Moskva, som hyllet forfatter i Øst-Tyskland, og til slutt som nittiåring på aldershjem i Berlin. Da har muren falt.

Uhyre interessant om politikk, skjebne, uforklarlige hendelser, og tilfeldigheter. Det er samtidig en reise i Europas nyere historie. Knallgod!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Marte,
Du skriver rosende om «Helsesista», både innholdet og språket, omtaler den som en perfekt gave til ungdom og voksne, og anbefaler den til ansatte i helsetjenesten – og gir den terningkast 4. Det henger ikke sammen, synes jeg. Hvordan begrunner du ditt terningkast, hva er det som trekker ned?

PS: Bare så det er sagt, jeg kjenner ikke boken, men blir usikker på din omtale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kristin Lavransdatter – de tre bøkene er blant de bøkene jeg setter aller høyest. Nå har det seg slik at jeg har lest hele trilogien tre ganger, som ungpike, midt i livet og som «gammel». Jeg har opplevd bøkene fra ulike epoker i mitt eget liv, og hver gang funnet ny innsikt og forståelse og nye perspektiver.

Det er ikke så lenge siden jeg leste trilogien for tredje gang, så jeg føler meg ikke helt klar for en ny runde nå. Likevel anbefaler jeg lesesirkelens deltakere på det varmeste å stemme den frem. Dette er bøker jeg unner alle å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det en fordel å ha lest Godnatt, jord før Kungsgatan?

Jeg begynte på Godnatt, jord for en tid siden og falt for den. Men så kom et eller annet i veien og boken ble lagt på vent inntil videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forfatteren forteller om et liv med en alkoholisert mor. Barndommen, fram til han var fem år, var lykkelig. Etter det var det uhygge, usikkerhet, med få lysglimt. Alex og brødrene, lærte tidlig å se etter tegn på at noe var galt. At mor var syk, og de måtte leke musestille. Moren var en dame med ufattelige ressurser. Hun snakket flere språk, og var uhyre flink i jobben sin, i hvert fall når hun orket å gå på jobb...

I voksen alder forsøker Alex å konfrontere moren med drikkingen, men det er vanskelig. En stilltiende overenskomst med far og barn - dette skal ingen vite om. Hemmeligheten må holdes innenfor husets fire vegger. Men, Alex vil ha tilbake moren sin, og prøver å få henne innlagt til avrusning.

En sår, vond og viktig bok om å prøve å forstå hvor det gikk galt for Lisette Schulman. Det er også historien om fortielse og fornektelse fra Alex`side.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste Allis sønn sist du foreslo den og kan skrive under på at det er en meget god bok. Jeg siterer meg selv:

"En rystende og gripende god bok som bør nå ut til mange. Det er noe med språket som driver handlingen fremover, selv om det i det ytre skjer tilsynelatende lite. Vi kjenner morens hjelpeløshet og fortvilelse så det gjør vondt. Vi tar del i Ellings opplevelse av omverdenen, meget godt og troverdig beskrevet. Elling handler slik han finner det naturlig og riktig – og vi, leserne, kjenner en uro ved at dette ikke kan gå bra."

Magnhild Folkvord har skrevet biografien Der livet brenn om Magnhild Haalke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bok nr. 4 om Freyja og Huldar.

En styrtrik investor blir funnet hengt i et naturområde. Politiet tror først at det dreier som et selvmord, men da de finner en papirlapp på brystet hans, tar det hele en annen vending. Lappen er festet til en spiker som er hamret inn i brystbeinet på liket.

Freyja er på oppdrag sammen med barnevernet. De har fått en anonym bekymringsmelding. En gutt skal befinne seg alene i en leilighet. Gutten viser seg å være fire år, og han hører ikke hjemme i leiligheten. Han vet ikke hvor han bor, eller hvor foreldrene er.

Huldar blir satt på den nye mordgåten, og oppsøker den avdødes luksusleilighet. Den som åpner døren, er ingen ringere enn Freyja. Fireåringen har nemlig havnet i den dødes leilighet.

Nok en gang må Freyja og Huldar jobbe sammen for å løse mysteriet. Hva har gutten og den hengte investoren til felles med et kvinnelik som ble skylt på land like ved åstedet?

Nok en sidevender av Islands strålende krimforfatter, selv om noen passasjer var litt vel langdryge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk til deg også, Kjell!

Jeg falt dessverre av lasset denne gangen. Det har hverken med boken eller diskusjonene å gjøre, men helt andre forhold. Jeg har lest cirka hundre sider – og har likt det jeg har lest. Jeg av og til tittet innom tråden – og skulle gjerne ha deltatt. Men sånn blir det noen ganger.
Jeg kommer til å fullføre og da ligger jo innleggene her.

Som Marit er inne på, det hadde vært flott om flere lot seg friste til å delta. Lesesirkelen er givende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tredje bok i trilogien om Ingrid Barrøy.

Krigen har vært over i ett års tid. Datteren, Kaja, er ti måneder gammel. På Barrøy er det flust av folk, og gjennom vinteren har Ingrid tenkt mye. Da sommeren kommer drar hun fra øya sammen med datteren. Hun jakter på Kajas far, Alexander.
På sin ferd møter hun forskjellige mennesker, som alle er preget av krigen, men også av freden.

En sterk og godt skrevet avslutning på trilogien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Andre bok om Ingrid Barrøy.

Året er 1944. Ingrid har blitt 35 år, og er på vei tilbake til Barrøy. Det er ingen som bor der lenger nå, selv om tanten, Barbro, påstår at hun skal komme til jul. Ingrid er alene på øya - tror hun.

I noen heftige vinteruker, opplever Ingrid kjærligheten. Det store utland har kommet til Helgeland grunnet krigen, og Ingrid må ta vanskelige valg.

Medrivende, overraskende, og godt håndverk av Jacobsen, nok en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jan Erik  OlsenIngunn SHilde H  HelsethMarteMaikencamillaMargrethe  HaugenTorill Elisabeth RevheimAgnete M. HafskjoldHeidi BSusan StensrudRandi | randiloves2readGroNorahJenny Dahl BakkenRufsetufsaSimen "Boktimmy" IngemundsenBerit RHelge-Mikal HartvedtLailaSyntaksfeilHarald KLailaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBentArne SjønnesenMonica CarlsenTonjeSissel ElisabethAtmanNeda AlaeiIngvild STanteMamieRisRosOgKlagingMarit HåverstadMerethe SolstadLogikaHegeIngunnJHildeE .