En bitteliten omtale av denne på Vestlandets leirgjøk.
På mange måter en spennende bok, som jeg likte ganske godt. Mange triste skjebner, men samtidig livsvilje og sterk trang til å finne ut hva som skjedde. Trist å lese om mennesker i en helt annen virkelighet enn oss, som ikke har noe sikkerhetsnett i det hele tatt. Vi er bortskjemte her i Norge, som har systemer som stort sett fanger oss opp.
Ble forvirret av navnene som var overskriftene på hver kapittel, og synes det var noe rotete med hopping frem og tilbake i tid. Når kapitlene med samme navn også hoppet frem og tilbake, var det noen ganger vanskelig å holde tråden.
Alt i alt en god bok, som gir meg som leser noe å tenke på både underveis i lesingen og i ettertid. Kanskje ikke en roman som setter seg i minnet for alltid, men i alle fall en roman som gjorde inntrykk der og da.
Så flott at du likte den! For meg er den gull verdt. Jeg var ikke klar over den digitale versjonen, men ble veldig glad for å se at boken er tilgjengelig. Måtte jobbe litt for å finne mitt eks på antikvariat.net. Jeg foretrekker mine research-bøker som bøker, sånn at jeg kan sette inn lapper og kommentarer etter hva jeg trenger. Det er enklere å finne tilbake på den måten.
Historier har alltid fantes, så jeg tror ikke det ville bli borte uansett. Før det skrevne ord ble en del av hverdagen, ble historier fortalt fra generasjon til generasjon, inntil noen skrev dem ned - se på Asbjørnsen og Moe f.eks. Så jeg hadde nok fortalt en skrøne eller to for å underholde meg selv og andre som ville høre på, tenker jeg.
Jeg har skrevet litt om Conradine Dunkers bok og litt om Conradine selv i bloggen min på denne ukens smakebit på søndag.Vestlandets leirgjøk: Conradines verden
Flott bok, kort og konsis, trist, utleverende, personlig. Alt i alt en flott bok som det var godt å lese. Det at han er så personlig gjør noe med meg som leser. Jeg føler virkelig at dette er ekte, og da tar jeg det til meg.
Det kan ikke være så greit å få vite etter en stund at det ikke er ens biologiske foreldre en bor hos. Lengselen etter å finne ut hvem en egentlig er, er avhengig av å vite hvem ens mor og far er.
Boka endte på mange måter godt, men samtidig er hele boka ganske trist. Han bruker veldig korte og konsise setninger, og det gir meg som leser klare beskjeder om hva han mener. Her er det ikke noe utenomsnakk, eller unødvendige fraser.
En god bok, som gir oss noe å tenke på, vi som vet hvem foreldrene våre er.
For meg er det sånn at hvis jeg ikke sluker boken så er det ofte en bok jeg ikke gidder å lese ferdig. Som regel sluker jeg en bok ved føste lesning, så leser jeg den langsomt neste gang ...
Leser egentlig alt, bortsett fra kjedelige bøker ...
Fantastisk bok, som går rett i hjertet!
Beskriver et fosterbarn som har store problemer med å knytte seg til andre, og som dermed reagerer med å ofte gjøre vondt mot de som bryr seg om henne. Hun har ikke lært seg så mye underveis i livet, men blomstenes hemmelig språk har hun lært seg, og det veldig godt. I tillegg har hun et fantastisk håndlag med å sette sammen riktige blomster til riktig anledning og person.
Boka er veldig godt skrevet, og jeg opplevde den flere ganger som en slags spenningsroman. Veldig vanskelig å legge i fra seg, og jeg måtte bare lese ofte og mye! Det er det sikreste tegnet på at det er ei god bok! Brukte ikke mange dagene på boka, tre dager på 350 sider!
Skuffende at bare 2 % av de som har denne i bokhylla si er menn, dette er ikke en typisk dameroman. Den er like mye for menn.
Morsomt å se. Jeg hadde stor glede av Torfæus da jeg skrev min første serie - han endte opp som en viktig karakter ...
Jeg har ikke lest biografien om Lie, men jeg har lest alle de tre krimbøkene han har skrevet. Både Menneskefluene, Satellittmenneskene og Katalysatormordet er gode bøker. Klassisk krim. Les bøkene i rekkefølge synes jeg. Jeg har skrevet litt om alle tre krimbøkene hans her på Bokelskere, så du kan gå inn der og lese mer om hva jeg synes.
Nok en herlig bok fra Lahlum! Han har klart å gi et godt bilde av 1970, både i bilder og språk. Jeg synes språket og setningsoppbyggingen også bærer preg av å være 1970, og ikke 2012. Rammene rundt virker veldig troverdige.
De første to tredjedelene hørte jeg som lydbok, lest av Nils Nordberg, en fantastisk lytteropplevelse. Nordberg klarer å gi meg som lytter en følelse av å være der i 1970, å være midt oppi handlinga. Han er en fantastisk formidler!
Siste tredjedel leste jeg i papirform. Måtte lese fort, fordi det var så spennende. Samtidig er nok boka veldig typisk for sin sjanger, tror ikke Lahlum har klart å tillegge noe nytt på den måten. Allikevel gir bøkene meg som leser en veldig god opplevelse, spenning og hjertebank!
Ankepunktet jeg hadde til forrige bok, Satellittmenneskene, økte i denne boka. Jeg synes K2 blir for tafatt, og alle løsninger kommer på et eller annet vis fra Patricia. Dette blir litt for dumt synes jeg, og jeg håper virkelig at K2 kommer sterkere og mer selvstendig tilbake i neste bok. Uansett skal jeg lese neste bok, gleder meg veldig. For det er noe spesielt med bøkene til Lahlum som fenger veldig. Han klarer å bygge opp spenningen på en god måte, gi akkurat passe med ledetråder, og samtidig holde såpass mye tilbake at slutten blir overraskende.
Herlig bok om noe som betyr mye for oss nordmenn, nemlig ved! Dette er en flott faktabok om ved, samtidig som det er så mye mer! Her har vi herlige historier om ved og folk, historien og utviklingen på ved, ovner og teknikker, hvordan stable ved, flotte bilder, fine dikt, og nesten den gode lukta av nykløyvd ved!
Hver morgen ser jeg vårt eget lille vedhus utenfor soveromsvinduet, og det er et så godt syn! Tenker på de trivelige stundene med kapping, kløyving og stabling, og ikke minst kosestundene i løpet av vinteren med herlig knitrende varme fra veden vår.
Mytting treffer oss rett i sjela med denne boka, rett og slett ei herlig bok! Er nok best å lese for de som ha et forhold til ved selv, kan være verre å forstå av de som ikke har gjort noe med ved selv noen gang.
Anbefales på det sterkeste. For meg var dette et trivelig avbrekk fra spennende krimbøker. Har Myttings Vårofferet stående i hylla, klar til lesing. Gleder meg til den også!
Vinnerne er trukket - gratulerer til alle fire!
Lykke til - fant siden din. Ser ut som et spennende opplegg!
Hei. Får ikke lagt inn kommentar på siden din - må logge inn på Wordpress tydeligvis og der har jeg ikke noe å logge inn på! Kan du gjøre det litt enklere?
Minner om konkurransene! Illuminert har frist til kl. 18.00 i dag, jeg har frist til midnatt og Artemisia har frist kl. 20.00 på fredag - lykke til!
Utrolig herlig krimbok! Herlige personer, som inkluderer ei nydelig og attraktiv jente, enslig far som ikke har noen kjæreste, gammel erfaren etterforsker som ikke tror på nye metoder og som hele tiden gir høylydt uttrykk for det.
Flott oppbygging av spenningen, veldig bra med parallellhistoriene som gradvis gir noen svar og pekepinner.
Ser virkelig frem til de neste bøkene i Katrine Wraa! Må kanskje kjøpe de på dansk, da jeg ikke har lyst til å vente på oversettelsen til norsk!
Mo Hayder - tøff og ganske spesiell, men hun skriver godt. Harlan Coban er kjempefin. Ken Follett har mye bra, jeg er spesielt glad i Rebekkakoden som er gammel, men god. Han har også skrevet stormens tid som er historisk drama så det holder. Ellers vil jeg også anbefale Odd Thomas bøkene av Dean Koontz - spennende og godt skrevet.
Jeg gjør mye det samme som deg, leser om igjen gamle kjenninger som ikke krever noe annet enn at jeg koser meg.