For å gi deg et lite pekepinn på hva jeg har lest/liker å lese nevner jeg noen titler og/eller forfattere...

Val McDermid, Patricia Cornwell, Stig Larsson, Jo Nesbø, Marian Keyes, Senor Peregrino, Balansekunst, Mo Hayder, "chick-lit",.krim, Fire, Havets Katedral, fantasy.....Life of Pi..Fatimas hånd....

De siste jeg har lest er: "Luftslottet som sprengtes", "The Hand of Fatima", "Gjenferd"....så krim, historisk drama, lettleste bøker..

Huff ja, dette var å gjøre det enkelt for deg. Er inne i en liten krim-periode for øyeblikket..så kanskje en ny spennende føljetong?

Ikke såå glad i altfor mye drama....det blir litt tungt. Om da ikke boken er utrolig velskrevet!:)

Alt av tips tas i mot med takk:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 85 svar.

Hei Elisabath.

Jeg kan anbefale bøker av Bernhard Borge som er pseudonymet forfatteren André Bjerke brukte i de fleste av sine kriminalromaner og -novellesamlinger. Jeg har og har lest "Skjult mønster" "Nattmennesket" "Enhjørningen" "Døde menn går i land" og "De dødes tjern". Kanskje noe for deg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest "De dødes tjern". Mener å huske at jeg likte den :) Takk takk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal du ha noe ekstra spennende med uventet slutt
må du lese "Onde Sirkler" av Roald Dahl.
28 utrolige historier. 486 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim: Fred Vargas anbefales! Den første boken hennes er Mannen med de blå sirklene. Jussi Adler-Olsen er også en bra krimforfatter.

Arto Paasilinna skriver utrolig artige bøker. Prøv f.eks. Harens år.

Historisk roman: Ulvetid av Hilary Mantel handler om da Henrik 8. av England nektet å følge paven i Roma og satte seg selv som den engelske kirkens overhode. En knallgod (og spennende) bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøv Markus-bøkene til Klaus Hagerup - fornøyelig og skikkelig avveksling!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste de da jeg var lita. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har bare skummet gjennom forslagene her, og det er mange gode, men kunne ikke se at noen hadde nevnt Sophie Kinsella? Knallmorsomme bøker som du garantert liker hvis du liker Marian Keyes! :) Ellers er jo Håkan Nesser utrolig bra (krim)og Robert Wilson (også krim). Kjell Ola Dahl og Stein Morten Lier har også mye bra (krim/thriller), og selvfølgelig Unni Lindell (men henne er det sikkert noen som har nevnt). Et tips er jo å "snikkikke" i bokhyllene til andre bokelskere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg driver og sniktitter litt her og der:P

Har lest det meste av Sophie Kinsella. Lettleste bøker for stranda. :) Men nå er jeg inne i en fantasy periode, så nå er det det som står på tapeten hos meg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Harry Potteeeer!!!! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest den første. Men står nok ikke øverst på lista av bøker jeg tenkte å lese med det første. Men takk læl.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest Jørn Lier Horst sine bøker? Eller Tom Egeland? Begge forfattere anbefales.

Også Liza Marklund, særlig bøkene På flukt og Aldri mer fri.

Andre som anbefales: Kjetil Østli - Politi og røver, Widerøe og Aass - Dødsranet, alt av Harlan Coben, Thomas Enger - Skinndød, og så må jeg også anbefale min egen bok "Martine - jakten på rettferdighet".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Nei. Har ikke lest Horst, tror jeg har lest en av Egeland, men litt usikker. Liza Marklund har jeg lest to av. De er ganske ok. Og ellers takk for tips. Faar se om jeg finner dem paa biblioteket:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil tipse deg om en kategori på bokelskere. Sånn midt i alle kategoriene finnes det noe som heter bok anbefalinger,Bare for deg. Her kan man velge tre kategorier. Det er favoritter, siste bøker og høye terningkast. F.eks. Jeg elsket La meg synge deg stille sanger og har lyst å lese bøker som ligner. Da kan jeg trykke på basert på favoritter. Da kommer det opp bok anbefalinger basert på mine favoritt bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp...Det er jeg klar over, men den tror jeg kom etter jeg postet innlegget mitt(litt usikker dog). Og uansett..saa kan det jo vaere kjekt aa faa anbefalinger fra andre som ikke baserer seg utelukkende paa hva jeg liker. Man er jo alltid paa jakt etter nye gode boeker!:):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

godnatt mr tom syns jeg var bra orientexpressen av agatha christie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest noe særlig av Agatha Christie. Ser for meg at det er litt tunge bøker, men kanskje jeg tar feil?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da faar jeg kanskje teste henne da. De har jo statt ganske tungt innenfor litteraturens verden i ganske mange aar, og det er vel neppe uten grunn:):)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, tunge er de ikke. Jeg leste min første Christie på engelsk da jeg var 12. Det gikk rimelig greit, og jeg var ikke sååå god i engelsk på den tida. Men hvis det er en thriller eller pageturner man er ute etter, kan de nok virke litt saktmodige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Agatha Christie hadde ikke hatt den posisjonen hun har, som verdens mest leste krimforfatter, hvis bøkene hadde vært tunge. Ellers er jeg enig med det Jenny, Anne Lea og Tone skriver.

Et lite pluss ved å gi deg i kast med Dame Agatha, er at du da trer inn i verdens største fellesskap av krimlesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene hennes er veldig lettleste synes jeg, i tillegg til at de er ganske korte. Men kanskje noen vil synes at de er litt "kalde", fordi vi sjelden får noe stort innblikk i karakterenes følelsesliv - de beskrives alltid utenfra, og derfor får vi ikke vite hva de tenker, bare det de sier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns ikke bøkene hennes er tunge. Agatha Christie var vel det første jeg leste innen krim, og jeg har lest de aller fleste bøkene hennes. Litt usikker på hvem av karakterene hennes jeg skal sette som favoritt, de har sine forskjellige kvaliteter alle. Men boka "ti små negerbarn" uten noen etterforsker og med en litt uvanlig oppklaring er min store favoritt blandt alle hennes bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste nettopp en av Christie, The Body in the Library. Synes ikke den var tung, mer "kosekrim" med gammeldags stemning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan anbefale Piken med perleøredobb av Tracey Chevalier.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett filmen i det minste...:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mørke rom av Gillian Flynn er veldig bra og spennende:) Lettlest og mye action:)

Ved elven av John Hart er også spennende, men kan ha noen rare setninger og ord innimellom;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tana French kan jeg godt tenke meg at du kan like. Og kanskje John Verdon? Har bare lest den første boka hans, men likte den godt. Hans andre bok står på leselista mi, høyt oppe. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest de 2 første og har den tredje på vent. Liker forfatterens måte å skrive på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk takk. Hvilken genre er det snakk om? Jeg har ikke hørt om Tana French.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tana French er Irands stolthet som krimforfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke snaut! Men jeg er helt enig med deg, hun skriver veldig bra. Lengter utålmodig etter neste bok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mo Hayder - tøff og ganske spesiell, men hun skriver godt. Harlan Coban er kjempefin. Ken Follett har mye bra, jeg er spesielt glad i Rebekkakoden som er gammel, men god. Han har også skrevet stormens tid som er historisk drama så det holder. Ellers vil jeg også anbefale Odd Thomas bøkene av Dean Koontz - spennende og godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest to av Mo Hayder. Likte "Tokyo" veldig godt=)

Har ikke lest Ken Follett..kanskje teste ut han da:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mary Higgins Clark er en av mine favoritter, Minette Walters er en annen. Ser det er mange gode tips her :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

KARIN FOSSUM. Jeg har lest flere av de navnene du nevner, og er ganske sikker på at Karin Fossum kommer til å falle i smak. Jeg ser du nevner Patricia Cornwell. Jeg har alle bøkene hennes om Scarpetta, men har ikke begynt og lese på de enda. Hvem vil du sammenligne henne med? Er veldig spent på de bøkene og er litt redd for ikke å like dem, siden jeg har kjøpt alle bøkene før jeg har lest en eneste bok:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, sorry litt seint svar.

Vel, de handler om rettsmedisineren Kay Scapretta. Lurt å starte på den første og følge videre. Jeg liker stilen hennes og synes at hun er flink med skildringer. Sammenligne meeeed. Tja, det blir vel sånn krim-føljetong hvor man blir kjent med en person, men jeg synes forøvrig hun har en egen stil, så jeg vet ærlig talt ikke. Jeg liker sånne krimbøker jeg. Slukte alt om Hole, liker Henning Mankell, startet nettopp med Ian Rankin og liker også Liza Marklund. Selv om også frittstående krimbøker er det noe med å bli "kjent" med en karakter synes jeg da..

Jeg synes personlig du skal gi de en sjanse. Jeg har også lest uavhengige bøker av henne.

Ellers har jeg alltid likt David Baldacci.

Jeg har lest et par av Karin Fossum, ser at mange liker henne. Men ja, som sagt, litt forutsigbare for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har tenkt å begynne på bøkene til sommeren:) Leser forøvring akkurat nå den siste av Liza Marklund. Synes spesielt de to foregående bøkene i den serien var veldig bra, men sliter litt med "Borderline". Men har bare lest ca. 80-90 sider, så det kan jo bedre seg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har bare lest to av henne, men liker veldig godt svensk krim. Jeg tror jeg må få lest resten av det hun har skrevet.

Håper boken blir bedre, surt når bøker ikke fenger fra første stund. Jeg har personlig en tendens til å legge slike bøker fra meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff huff..leste litt lenger ned i tråden at du ikke liker Karin Fossum, men jeg slutter meg til mange av de andre tipsene du har fått her inne;(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ganske hekta på Linwood Barclay fortiden og synes han skriver kule plott. Lett underholdninge og ikke den typiske "sliten etterforsker jakter på en kaldblodig morder" men hverdagshendelser med noen plott, som er umulige å forutsi.

Og så likte jeg R.J Ellory sin "Engler over Georgira". Den er vakkert skrevet faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp lest 4 av Chris Tvedt sine bøker i et jafs. Han skriver godt og jeg kommer til å lese mer av ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne anbefale Sidney Sheldon. Han har en flott psykologisk snert som jeg liker veldig godt.
Mitt første møte med hans forfatterskap var: Kommer morgendagen?. Etter det tror jeg at jeg har lest omtrent alle bøkene hans. Han døde desverre for en stund siden, så vi får ikke mere derifra.
Karin Alvtegen er også en finurlig forfatter. Start gjerne med Savn...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Big Bang Theory......:P Takker for tips!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim: jeg er John Hart-fan for tiden - begynn gjerne med Det siste barnet. Er du i tvil om dette er verdt bryet, så se hva bokelskerne skriver om bøkene hans. Det er mange fans her inne.

Har forøvrig lest mye bra i det siste: Indias datter, som mange ser ut til å falle for. Solfuglen (fra Nigeria) og Mississippi (av Hilary Jordan) anbefales på det aller sterkeste. Jeg har skrevet litt om hva jeg synes på omtalen av bøkene.

Og så anbefaler jeg stadig Krystallslottet, en selvbiografi om oppvekst med eksentriske foreldre. Denne synes jeg er ...fantastisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ser ut som det er flere som leser "Indias datter" for tiden, kanskje jeg får sjekke den ut :=)

Ellers fint med tips. Veldig glad i krim. Leser nå den svenske "Cash". Foreløpig grei:) Men har ikke hørt om John Hart. Kanskje noe jeg burde sjekke ut!=)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

John Hart er visst en bra mann, og vel den eneste som har vunnet den prestisjetunge "Edgar-prisen" for beste krim to ganger. Jeg har ennå ikke lest noe av ham, men har sikret meg "Ved elven" fra biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får sjekke han ut:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anders Roslund og Börge Hellström sine bøker 4 stk til no knallgod svensk krim .Arne dahl og A gruppen samt Jussi Adler olsen`s avdeling q fantastisk god dansk krim .

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

P. D. James sine bøker om Adam Dalgliesh kan absolutt anbefalast! God, britisk krim!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hans Olav Lahlum tar deg med til 60-tallets Oslo. Bøkene er ikke så sære som titlene "Menneskefluene" og "Satellittmenneskene" skulle tilsi!

Ellers slutter jeg meg til anbefalingen av Indridasson. Camilla Läckberg glimter også til innimellom, men av og til blir det litt langdrygt, synes jeg.

Jeg snublet tilfeldig over Nils Harald Sødals "Scenebetennelse", fra gamle operaen i Oslo, veldig fin. Ikke så imponert over det andre jeg har lest av ham.

God fornøyelse :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg en ny svensk krim, "Frosset øyeblikk" av Camilla Ceder. Veldig god, så langt. Ellers kan jeg anbefale deg krimbøkene til Arnaldur Indridasson fra Island og norske Torkil Damhaug. Mye å glede seg til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler Johan Theorins bøker fra Øland. De to første er særdeles bra. Ellers så er jo John Ajvide Lindqvist sine bøker svært bra. Anbefaler Menneskehavn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat lest Sankta Psyko, og likte den kjempegodt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer nok til å kaste meg over den snart :-) Har bare en-par-tre andre som eg vil lese først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karin Fossums Konrad Sejer-bøker, Unni Lindell, Åsa Larsson, Colin Dexter..? Verden er stor i krimsjangeren..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker ikke de norske damene der.....har lest litt, men altfor forutsigbart for min smak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes "Drapet på Harriet Krohn" er en intelligent krim som skiller seg ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karin Fossum skiller seg ut synes jeg...Det er krim med litt mer "kjøtt på beina". Anbefales på det varmeste når jeg hører hvilke andre forfattere du liker:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Av krim kan jeg anbefale bøkene om A-gruppen av Arne Dahl. Spennende og fengende med en smule samfunnskritikk og gode person- og miljøskildringer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig en som liker bøkene til Arne Dahl! Det virker merkelig nok som om disse bøkene ikke slått ordentlig an i Norge. I hvert fall ikke sammenliknet med mottakelsen som bøkene til andre svenske krimforfattere får (Mankell, Nesser, Larsson, Läckberg, Guillou ....) Etter min mening er bøkene om A-gruppen minst like gode, av de grunnene du nevner. Dessuten er språket her langt, langt bedre enn hos krimforfattere generelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er selv inne i en krim/spenning-periode. Av og til må man slappe litt av mellom de tunge litterære opplevelsene!

Hvis du liker krim-forfatterne ovenfor vil jeg anbefale deg å titte litt på Michael Connelly. De fleste av bøkene hans er oversatt til norsk og hans helt Harry Bosch har klare fellestrekk med vår hjemlige Harry Hole.

Og likte du Havets Katedral, vil du sikkert like Zafons bøker fra Barcelona (Vindens skygge og Englenes spill).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg likte "Vindens skygge" utrolig godt, mens jeg ikke likte den andre boken like godt, men ja, veldig OK bøker det!

De andre du nevnte hørtes spennende ut - har en stor forkjærlighet for karakterer som Hole:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en krim/spenningselsker, og jeg har en hel del litt forskjellig i min bokhylle. Siden jeg ikke har lest en brøkdel av de enda så sier jeg som et forslag at kanskje du kan gå inn på min profil og se enten under "spenningsromaner" i bokhylla mi eller under "skal lese" litt lenger ned der så får du enda litt andre forslag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får sjekke det ut!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden du liker både krim og historisk drama, må vel historisk krim være midt i blinken. C. J. Sansoms bøker om juristen Matthew Shardlake med handling rundt 1540, og Ellis Peters bøker om munken Fader Cadfael fire hundre år tidligere, er begge deler eksempler på solid britisk kvalitetskrim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

" En enkel plan " av Scott B. Smith kan anbefales varmt sammen med bøkene til Jeffery Deaver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser også at "En enkel plan" er filmatisert i 98' - takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp.Ble det med Billy Bob Thornton i en fantastisk tupé.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeffery Deaver er jeg helt enig i, spesielt bøkene om Lincoln Rhyme. Lettlest og veldig spennende krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gjentar kanskje meg selv litt jeg og, når det gjelder krim vil jeg anbefale John Le Carre f. eks Piken med trommestikkene, det tar litt tid å komme inn i den, men så blir den utrolig spennende, anbefaler også Megele Zoo av Gert Nygårdshaug, kjempefin synes jeg. Kosebøker er bøkene til Kajsa Ingemarsson for eksempel Små sitroner gule.Lykke til med lesingen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest "The Constant Gardener" og sett filmen, semi-grotesk...

Kanskje jeg får sjekke ut Mengele Zoo - har tidligere tenkt på det, ser jo også at det er en trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den alene, har først lest de andre nå flere år senere. Den går fint å lese alene synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg nettopp lest Mengele Zoo - en fantastisk bok spør du meg. Jeg leste den på ei lita uke. Har veldig lyst til å lese de to andre selv om det står litt for seg selv. Har du lest dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja, men de gjorde ikke samme uutslettelige inntrykk, men absolutt lesbare. Megele Zoo er i en særklasse synes jeg! Leste noen av krimbøkene også, men de synes jeg var veldig like, og fenget ikke meg på samme måten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må nesten lese ferdig bøker jeg allerede har og heller sjekke de ut siden. Det er andre som topper lista nå. Men siden du sier de er lesbare kan det hende jeg må gi de en sjanse. Det skal godt gjøres å skrive bedre enn Mengele Zoo da, jeg anbefaler den til alle jeg snakker med om bøker:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg, den boken er bare så utrolig god!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er god driv i Matt Beynon Rees' sine bøker. Du får i tillegg noe info om situasjonen i Israel/Palestina området. Selv synes jeg han skriver godt og engasjerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krim: Jeg vil varmt anbefale Ann Cleeves hvis du liker engelsk krim. Hennes Shetlandsserie på fire bøker er veldig bra, synes jeg. Svart som ravnen, Hvite netter og Røde knokler - venter på den fjerde, Blue lightning på engelsk.

Chick-lit: Gjentar meg selv her, men Fiona Walker har skrevet noen gode bøker: French relations, Well groomed (de to er en liten serie), Snap happy, Kiss chase. (De nyere er blitt dårligere og dårligere...)

Tracy Chevalier og Emma Donoghue kan kanskje også være noe....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest litt av disse typiske ung, singel kvinne søker mann osv osv. De gir meg ikke så veldig mye, men det er alltid greit å bare skumme igjennom noen slike før man leser litt "tyngre" litteratur også.

Vurdere å begynne på "The Fountainhead", ser bare litt heavy ut..

Takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil varmt anbefale krimbøkene til Jussi Adler-Olsen. Selv holder jeg på den første nå: "Kvinnen i buret", og jeg greier å spare, så den skal vare lengst mulig.

Mange her inne har sagt noe om bøkene hans, så jeg skal begrense meg til å si at jeg liker spesielt godt humoren hans. Ikke altfor mange involverte personer å holde rede på, og jeg synes han skriver veldig godt.

Til nå har det kommet ut tre bøker: "Kvinnen i buret", "Fasandreperne", "Flaskepost fra P" og til neste år kommer den fjerde "Journal 64".

Virkelig noe å glede seg til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har alle de tre hittil utgitte bøkene til Jussi Adler-Olsen, men har enda ikke lest de, men jeg gleder meg veldig til å lese dem, og nå gleder jeg meg enda mer:):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, er ikke det herlig når noen skryter ekstra av de bøkene du har stående på vent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det er noe å sjekke ut - takk for tips!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må bare hive meg på anbefalingen av Jussi Adler-Olsens bøker om Avdeling Q. Jeg slukte de tre første bøkene og gleder meg til bok fire kommer på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti