Nok en herlig bok fra Lahlum! Han har klart å gi et godt bilde av 1970, både i bilder og språk. Jeg synes språket og setningsoppbyggingen også bærer preg av å være 1970, og ikke 2012. Rammene rundt virker veldig troverdige.

De første to tredjedelene hørte jeg som lydbok, lest av Nils Nordberg, en fantastisk lytteropplevelse. Nordberg klarer å gi meg som lytter en følelse av å være der i 1970, å være midt oppi handlinga. Han er en fantastisk formidler!

Siste tredjedel leste jeg i papirform. Måtte lese fort, fordi det var så spennende. Samtidig er nok boka veldig typisk for sin sjanger, tror ikke Lahlum har klart å tillegge noe nytt på den måten. Allikevel gir bøkene meg som leser en veldig god opplevelse, spenning og hjertebank!

Ankepunktet jeg hadde til forrige bok, Satellittmenneskene, økte i denne boka. Jeg synes K2 blir for tafatt, og alle løsninger kommer på et eller annet vis fra Patricia. Dette blir litt for dumt synes jeg, og jeg håper virkelig at K2 kommer sterkere og mer selvstendig tilbake i neste bok. Uansett skal jeg lese neste bok, gleder meg veldig. For det er noe spesielt med bøkene til Lahlum som fenger veldig. Han klarer å bygge opp spenningen på en god måte, gi akkurat passe med ledetråder, og samtidig holde såpass mye tilbake at slutten blir overraskende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har bare biografien om Haakon Lie av Lahlum. Er alle hans bøker gode?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker alle Lahlums 3 kriminalromaner. Vi er naboer, og jeg har vert så heldig og priviligert slik at jeg har fått lest de 100 første sidene i hans 4 bok, som kommer mot høsten mest sannsynelig :)

Det er ikke enorm spenning, men en slags "good feeling" over det han forteller. Du sitter og koser deg mens du leser hans elegante språk. Slik at bøkene hans blir pageturnere, selvom det ikke akkurat er thrillere han skriver.

Anbefaler deg å lese alle 3. Helst i rekkefølge slik som Geir her nevnte :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke lest biografien om Lie, men jeg har lest alle de tre krimbøkene han har skrevet. Både Menneskefluene, Satellittmenneskene og Katalysatormordet er gode bøker. Klassisk krim. Les bøkene i rekkefølge synes jeg. Jeg har skrevet litt om alle tre krimbøkene hans her på Bokelskere, så du kan gå inn der og lese mer om hva jeg synes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete Aastorp