Nå har jeg hatt den liggende nesten ferdiglest i 3 mnd, og nå må jeg innse at denne orker jeg ikke presse meg gjennom. Fretex neste.
Denne boka er ikke lettlest, selv om den er tynn. Man må være innstilt på å pløye gjennom noen detaljer om hjernens anatomi og fysiologi, men til gjengjeld finner jeg forklaringer og beskrivelser jeg aldri har funnet andre steder. Midt i boka beskriver jeg denne som ei bok for oss som er i overkant interessert i hjernen og dens prosesser og hjernetrening.
Kvinnekupeen av Anita Nair beskriver flere indiske kvinner som deler kupe. Alle kvinnenes historier fortelles og så knyttes det sammen av den reisen. De representrer ulike kulturer, så i en bok får en et kort innblikk i flere ulike liv.
Jan Fongen sier det viktigste, men hvis du passer på å ha ei lita bok med deg i lommen eller veska alltid, kan du få kost deg med bok i stedet for å kjede deg når toget er for seint/ den som skal hente deg er forsinket og andre ventepauser der det ikke ligger til rette for slikt som å nyte naturen eller drømme viktige dagdrømmer
Jeg så filmen først, og ble dypt berørt av den triste kjærlighetshistorien. Boka har et annet fokus, like viktig, men til tross for at film og bok handler om det samme, synes jeg det var som to ulike historier likevel.
Jeg tror det var "Evas øye", har den ikke her nå, så jeg får ikke sjekket.
Er det mange feil, blir jeg sur og synes forlaget har slurvet. Men en gang i en tidlig Karin Fossum-roman skiftet plutselig morderen fornavn en gang på slutten. Da ble jeg veldig opptatt av om hun hadde byttet navn på han etter at boka var ferdigskrevet og hadde glemt å rette et sted. Men det ble litt interessant, ikke til ergrelse.
Noe som ergrer meg, er når forfatteren ikke har giddet å språkvaske dialekter eller svensk når noen i boka snakker det.
Tøff dame, høres det ut som.
Har du møtt Helene Hanff? Hvordan var hun?
Så den både i går og i formiddag. Den gikk nå på dagen også. Oppdaget det da den begynte, rakk ikke å varsle her.
Den var så nydelig, og med mange små detaljer, for den som liker sånt. Men alle sitater fra og henvisninger til bøker, for å få nytte av dem, ville jeg måttet hatt DVD-en og stoppe filmen. Så kanskje jeg kjøper den om jeg kommer over den?
Jeg skulle ønske jeg visste hvor jeg hadde boka, for nå fikk jeg lyst til å lese den. Alle mine bøker bor i kasser og venter på at bokhyllene skal bli ferdig montert.
Hjernens tenkefunksjoner er nevropsykologi og noe helt annet enn filosofi, filosofi i forhold til tenkning er som hva løpetur er i forhold til muskelfunksjon, koordinering osv. Ryker en nervetråd, så kan visse tenkefunksjoner også ryke, men det siste er du jo inne på.
ÅH, takk!
Jeg vil foreslå at du ikke ser deg blind på bare anatomien, mye av hjernes funksjoner er så finurlig at man bare kan se dem på funksjonstester, selv de mest detaljerte bildene av hjernen viser ikke nok. Selv er jeg opptatt av hjernens tenkefunksjoner. Descartes feiltagelse er en spennende bok om slike ting.
Hvis coveret er direkte frastøtende, må jeg ha fått boka anbefalt for at jeg skal undersøke mer om den, som lese bakpå osv. Og så leser jeg sjelden en bok om den tilhører en sjanger eller forfatter jeg har valgt bort.
Tilføyer 2 måneder seinere etter å ha sett en filmatisering: Husk at filmene ikke er like historisk korrekte som bøkene.
Blunder av meg. Denne boka er visst ikke gitt ut ( i skrivende stund). Men jeg hadde nok hørt om manuset.
Utseendet kan avgjøre om jeg plukker opp ei bok om jeg bare rusler i en bokhandel, men som oftest lar jeg meg ikke påvirke så mye at det avgjør om jeg kjøper boka. Menjeg har tre-fire bøker som er så lite tiltalende å se på at jeg har satt bokbind av pent papir på dem. En skrikende rygg kan jeg også føle behov for å "dempe"... Det spørs vel på hva den skriker.
Minner om en episode i boka "Guernesy forening for litteratur og potetskrellpai." Men sier ikke mer, noen vil ikke like det.
7 år, kan man bo sammen i 7 år og gjøre en slik blunder?
Markedsføring?