Jeg regner med at dere systematiserer bøker i den fysiske bokhyllen deres hjemme, men hvordan? Etter tema? Skjønnlitteratur for seg? Faktabøker for seg? Eller bare hulter til bulter?

Var på besøk hos en venninne med en leseglad kjæreste i forige uke. Hun hadde sortert alle de over tusen bøkene hans etter farger. Han kom hjem og ble rasende. Jeg gjemte meg på toalettet og lo. Ondskapsfullt kanskje, men mest tragikomisk. Jeg forstod ham så vel og synes synd i ham, men greide ikke slutte å le med tanke på den stakkars venninna mi som trodde hun gjorde ham en god gjerning samtidig som hun frisket opp leiligheten lol xD

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 60 svar.

Har sittet og lest gjennom svarene du har fått, mens jeg tenkte på hvordan jeg plasserer bøkene mine, har vel kommet til at det er litt forskjellig.

Først og fremst står de tyngste nederst, og det er geografi,natur,historie/bygdebøker, litt av hvert, og ikke minst alle fotoalbumene mine.

I de andre hyllene har jeg først samlet etter forfatter, høyde og tema. Biografiene står sammen med bøkene de har skrevet, selv om det ikke er selvboigrafier.

Samtidig prøver jeg å sette bøkene etter farge og innbinding. Pocketbøkene står for seg, de hvite/lyse i en og de mørke i andre.

Kjøpte ny bokhylle her om dagen og håper med det å få plassert de fleste bøkene som ligger i kasser og hyller på soverommet og i boden. Fikk forresten spørsmål av en venninne om jeg hadde tenkt å fylle hele stuen med bokhyller da jeg kjøpte den siste. Og jeg sa med et stort smil JA. Mitt eget bibliotek hadde vært helt herlig, men da må jeg nok flytte, for leil min er ikke alt for stor. Kanskje litt sært, men da jeg var på flyttefot sist så jeg bl.a etter en stue som passet til bokhyllene mine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Joda, jeg har hatt en fargesortering og syntes egentlig det var ganske stilig. Men da hadde jeg betydelig færre bøker enn nå... Skjønnlitteraturen er sortert tematisk, men langt fra helt systematisk. Bøkene henger sammen for meg på et eller annet plan, jeg har lest dem på samme tid, forfatterne er like gamle eller andre ting. Krim har egne hyller.

Barne- og ungdomslitteratur er sortert etter alder på målgruppa.

Jeg har lange, fine hyller som er snekret i rommet, og har egne hyller for biografier, kokebøker, historie, kunst og kulturhistorie, sosiologi og samfunnsfag, norsk og pedagogikk og familie.

Ikke akkurat noe biblioteksystem, og å sortere etter forfatteretternavn er uinteressant for meg. Det viktigste er at jeg selv kan finne fram, og at bøker som hører sammen får lov til å stå inntil hverandre. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig spørsmål, alltid morsomt å høre hvordan andre gjør dette. I bok hylla mi har jeg favoritt bøkene mine sortert etter tema og forfatter i hyllene som er i min "øyehøyde" så jeg alltid ser de først når jeg ser i hylla, men jeg har også faktabøkene mine her, så de skal være lette å finne. Over Favorittene har jeg Fantasy og Bøker på engelsk. Under favorittene mine har jeg div forfattere og temaer, men alle bøkene i hylla er sortert etter forfatter og tema (så sant det går) (har mye annet i bokhyllene mine også, som permer og en hel masse pynte gjennstnder, jeg liker å pynte hyllene med ting som passer til temaet på bøkene som står der :D)

  • at jeg har en hylle til som er viet til "kiosk-romaner". Har også en del av ei hylle til bøker av Stephenie Meyer (Disse står for seg selv C: litt symbolsk)

Egentlig tror jeg ikke alle skjønner systemet mitt når de ser det, men det viktigste er vell at man forstår det selv, er det ikke? :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sorterer etter geografi, hvor forfatterne kommer fra, og så liker jeg å ha favorittbøkene nærmest der jeg sitter ved skrivebordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne gjort det på samme måte som biblioteket (alfabetisk etter forfatterens etternavn), men jeg kommer aldri i tanke om faktisk å gjøre det. Nå har jeg én hylle med bøker jeg har lest, én hylle med bøker jeg skal lese og én med bøker jeg har vurdert å lese etter det igjen hvis jeg får tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min organisering av bøker har 2 perioder: en FØR og en ETTER ungene! Før sto bøker av samme forfatter alltid sammen og høye bøker sto alltid ytterst så de ikke skulle stenge "utsikten" til andre. Men nå med 3 stk kids i hus har jeg skjønt at bøker også er ypperlige som kulisser i lek. Når det da skal ryddes er minimumskravet at bøkene ikke står på hodet og med ryggen ut. ....ok! Det hender jeg tar meg tid til litt justeringer og flytter litt rundt på dem og da er tilfredstillelsen stor:-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så heldig å ha en lang hel vegg - 7,5 m som min mann har satt opp bokyller på. Nederste hyllerad er forbeholdt fagliteratur. Ellers starter jeg øverst til venstre med alfabetisk etter forfatter. Jeg har plass til litt luft mellom hver bokstav, og kan sette inn nye bøker. I disse luftehullene legger jeg også nye bøker som skal leses. Etter lesing settes de inn på riktig alfabetiske plass. Denne bokhylla er nå et og et halvt år, og det var fantastisk deili å få den opp. Tidligere var det hyller av ulik størrelse overalt i huset, og bøkene sto tilfeldig. Jeg bokstavelig talt elsker bokhyllen min! Min mann har plan klar for hvor neste hyllevegg skal opp når denne er full, for jeg skal aldri mer ha det bokkaosert jag har hatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De bøkene som ikke ligger under sengen eller et sted på teppet er sortert slik:

Norske bøker,

Faktabøker,

Franske/barnebøker,

Bøker jeg ikke liker,

Veldig kjente bøker jeg virkelig bør lese en gang,

Favorittbøker,

Bøker satt rundt 1500-1800 tallet,

Religiøse bøker,

Diverse,

Bøker om homofili

Alt utenom franske bøker og barnebøker har egen hylle, men jeg venter på en bokhylle til så sorteringen blir nok litt anderledes etter jeg får den :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne systematiske inndelingen kan jeg godt like.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vært inne på tanken på å sortere etter farger, jeg også... Helt til jeg dunket meg selv i hodet og sa strengt til meg selv: "Bøker er ikke interiør, men lidenskap".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har kun ei bokhylle for tida, så alle bøkene ligg no der (forutan om dei som framleis ligg hos mor frå før eg flytta). Kjærasten er litt irritert over at eg tek over hylla, men det må han bare finne seg i. (:P)

Bøkene mine er sortert etter høgde. Heilt, heeeilt til venstre øverst på hylla, sitter Valhall-teikneserien, fylgt av min farfar sine gamle Asbjørnsen og Moe-forteljingar, så vidare til nokre store samlebøker med verk av Oscar Wilde og Arthur Conan Doyle... og så går det nedover, heilt til nokre pocket-bøker av Neil Gaiman, Mercedes Lackey, Yahtzee Croshaw (Mogworld) og Michael Gerber (Barry Trotter-serien).

Noko spesielt system finnes det ikkje i hylla, anna enn nett høgda på bøkene. Dei står fint på rekke og rad og ser fine ut! I tillegg trur eg ikkje at eg har nok bøker i hylla til å ikkje hugse kvar eg kan finne boka eg leiter etter. Et augeblunk, så har eg det. Fæntæstik!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir alltid imponert når jeg står foran en velordnet bokhylle, enten det nå er alfabetet eller fargene som bestemmer. Da sukker jeg dypt og tenker: tenk om jeg kunne ha det sånn! MIne bokhyller er organisert etter prinsippet først inn, sist ut. Bøkene ligger i stabler, utenpå hverandre, bak hverandre, ved siden av hverandre. Jeg har bare ett system: research i en hylle, skjønnlitteratur i en annen. Men selv det er noe flytende. Når en bok er lest og kanskje lest en gang til, vil den før eller siden havne opp på loftet i en av mange og overfylte bokkasser. Akk, ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Minner om en episode i boka "Guernesy forening for litteratur og potetskrellpai." Men sier ikke mer, noen vil ikke like det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haha! Jeg hadde også ledd meg i hjel :D Jeg sorterer dvd'ene mine etter farge (fordi de dermed også ofte sorteres etter kategori.. hvit eller varm farge = jentefilm/drama, svart/mørk = guttefilm/action).

Bøker derimot er noe helt annet. De sorteres etter sjanger, når jeg leste dem, og høyde. Dvs de øverste hyllene er bøker jeg har lest i det siste, sortert etter sjanger (og høyde, synkende rekkefølge). Så kommer de bøkene jeg leste som tenåring, som jeg elska. Også de sorteres etter sjanger, og deretter høyde. Og til slutt barndomsbøkene jeg ikke klarer å gi slipp på nederst. De er sortert etter om de er bildebøker eller "vanlige" bøker, og høyde.

Hvis bøkene i tillegg kan stå alfabetisk etter forfatterens navn, i riktig høyde-rekkefølge og med farger som harmonerer, så er jeg i bokhylle-himmelen :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg begynte så fint når vi flyttet med å sette forfattere sammen, men etterhvert så har det blitt stukket inn en bok her og en der så nå er det litt hulter til bulter. Men jeg har i det minste fått flere bokhyller i det siste så jeg slipper flere rekker foran hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom historie, men jeg hadde nok også blitt temmelig oppgitt (men ikke rasende når noen hadde gjort noe i beste mening) hvis noen hadde organisert bøkene mine etter farge.

Jeg blander ikke fag- og skjønnlitteratur med unntak av biografier. De får stå sammen med skjønnlitteraturen. Det er den som står framme i mine innbygde hyller i stuen, og de er ordnet alfabetisk etter forfatter (og alfabetisk på tittel innenfor samme forfatter). For meg er det ingen alternativer der altså. Jeg har et par separate hyller for bøker jeg ennå ikke har lest, men som jeg har en klar intensjon om å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De bøkene jeg har lest og sparer på står i bokhylla i stua etter størrelse, serie og emne. De jeg ikke har lest ligger på et lite rom som vedheng på soveværelset, jeg tror det var ment som en garderobe da det har skyvedør (som jeg ikke merket før jeg hadde bodd her i to år, samme til kjøkkenet). Når jeg flyttet inn her for 3 år siden passet det så fint å lempe inn bøker og tegneserie der og det har jeg fortsatt med.

Bøkene mine er delt inn i: Fagbøker, Skrekk-fantasy-sf, serier (som Sandemo m m), krim, Sherlock Holmes og Jack the Ripper, Knut Gribb og Detektivmagasinet, div romaner. I tillegg har jeg bibliotekbøkene stående ved fotenden av senga mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøkene mine er først delt i kategoriene skjønnlitteratur, krim og engelsk språk, inad i disse kategoriene er det delt mellom pocket og hardcover, alfabetisk etter forfatterens etternavn :) Systemet fungerer fordi jeg vet hvilken form jeg har fått/kjøpt boka i. Også blir det litt penere med omtrent like store bøker ved siden av hverandre :)

Fagbøkene mine er ikke så mange, men de er inndelt etter emne, men ikke veldig alvorlig sortert egentlig. Det er vel neste prosjekt..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sorterer skjønnlitteratur i 2 kategorier. De jeg har lest, og de jeg ikke har lest. Innimellom blander det seg noen faktabøker, bografier og annet, mens fagbøkene dtår for seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har enda ikke fysiske bokhyller, bare to små rader i veggseksjonen i stua. Men med tid og stunder får jeg et rom hvor jeg bare kan ha bokhyller til alle bøkene mine:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får assosiasjoner til historien om dama (!) som ble spurt om hva slags bil hun hadde, og svarte: "Hvit."

Her i heimen er det bøker i alle rom unntatt kjellerbodene. I stua står musikkrelaterte bøker i ei hylle over pianoet, resten av stueveggene er fulle av skjønnlitteratur sortert alfabetisk etter forfatter/"biografi-objekt". Unntak: Krim står i reposet til kjellernedgangen, og lyrikk står i TV-rommet (av en eller annen grunn). Bøker om mat og drikke står i "kjøkkenavdelingen" sammen med reisebøker, hagebøker, kattebøker og diverse uspesifisert. Mine gamle barnebøker og en del andre kuriosa står på gjesterommet, fagbøker og oppslagsbøker holder til på arbeidsrommet. På soverommet ligger den boka jeg til enhver tid bruker som sengelektyre.

Jeg bor i et romslig hus og grøsser ved tanken på en eventuell flytting til noe mindre og mer pensjonistvennlig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker denne inndelingen, det er nok logikk bak at lyrikken befinner seg i TV-rommet, du har bare glemt hvorfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etter farger - fantastisk! Fulgte hun regnbuen; ROGGBIF (rødt, organge, gult, grønt, blått, indigo, fiolett) eller hva... Hvordan endte forholdet? Kan de leve sammen etter dette??

Hos oss går det alfabetisk etter forfatternavn. Med unntak av poesi og faglitteratur (egne avdelinger). Høstens stor prosjekt er å støvsuge samtlige verk og oppdatere hyllene. Ønsk meg lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må tilstå at jeg har gjort det samme - organisert etter farge etter at hele bokhyllen ramlet og laget bokskred for et par år siden. Det ser vakkert ut, men er håpløst å finne frem i. Og min bibliotekarvenninne gikk helt opp i fistel da hun så det. Men jeg har også krimen i kjellergangen og kokebøkene på kjøkkenet. Kunne jeg begynne om igjen med bokhyller skulle jeg hatt bokskap. Støvsamlere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en lesende venninne som har sine etter farger. Det ser flott ut, og for henne fungerer det fint, for hun har ganske visuell hukommelse og husker derfor hvilken farge boka hadde.

Selv har vi etter tema/forfatter, men først og fremst etter størrelse, for å få plass til mest mulig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir forøvrig mektig irritert når forlag endrer design - og da særlig størrelse - på serier midt i, da blir det så rotete i hylla, og hvir størrelsen er forskjellig er man nødt til å velge mellom splittet gruppe eller masse unødvendig luft i hylla. Usj.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og så har jeg faktisk pusset opp et gammelt skap med hyller og glassdør, der jeg samler det som er igjen av barndommens bokskatter. Det er dessverre ikke mange, men flere enn jeg trodde (liste kommer, følg med!). Noe eget ved å se dem sammen - velleste og frysete, noen har jeg fargelagt i, de fleste har jeg skrevet navnet mitt og telefonnummeret i. Jeg var tydeligvis påpasselig, så jeg ikke skulle miste dem!

Bøkene våre utfyller vår egen historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lykke til! Det tror jeg dere trenger... Jeg skal sende gode tanker med jevne mellomrom:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg hadde egentlig sortert ut to kasser med bøker som skulle gis vekk, pga. plassmangel. Men så bygde samboeren min ei svær bokhylle til oss, og vips! var det plass til alle bøkene (nesten). Men for tida står dei hulter i bulter. Planen er å sortere dei etter forfatter, siden det no er nesten håplaust å finna ei bok. Nokre står fremdeles i bokhylla på soverommet også. Men ting tar tid, og eg venter vel helst på hauststormane til slikt arbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ler av episoden :) Jeg hadde blitt helt oppgitt hvis jeg hadde blitt utsatt for det hehe

Jeg har system i bokhyllene mine og det er viktig for meg å vite hvor jeg finner en bok når jeg trenger den.
De forskjellige sjangrene står samlet, krim, noveller, poesi, gamle klassikere, romaner etc.
Alt av samme forfatter står samlet og er sortert etter utgivelse.
Har egen hylle for bøker som er uleste :)

Egentlig bruker jeg mye tid på bokhyllene mine :) Bytter om og forbedrer systemet.
Igår fant jeg ikke "En halv gul sol" og da ble det full katastrofealarm her :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønnlitteratur står alfabetisk, men jeg har laget et skille mellom norsk og utenlandsk litteratur som får dominere hver sin vegg. Faglitteratur har jeg også for seg selv, det samme med biografier, dikt og noveller. Som den organisatoren jeg er så må jeg ha litt orden:-)

For øvrig nesten skilsmissegrunn den historien du var vitne til, huff og huff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han tok igjen kraftig ved å kjøpe det kjøkkenbordet han ønsket seg og som hun synes er helt gyselig, og hun måtte også sette alle de 1000 bøkene tilbake akkurat der de stod. Så det er foreløbig å regne 1-0 i hans favør xD Spent på fortsettelsen. Den kan bli svært interessant :O

Det er en knakende god historie egentlig. Jeg burde laget en kortfilm av den ^..^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne filmen kommer jeg nok til å heie fram mannen, - og det er ikke ofte.. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, samme her. Det opplevdes som en unntakstilstand å være i samme rom som dem da han kom hjem. I motsetning til henne som har vert hans samboer i 7 år (jeg har kjent dem begge i ett år), så visste jeg at han kom til å klikke ^..^

Godt sagt! (0) Varsle Svar

7 år, kan man bo sammen i 7 år og gjøre en slik blunder?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror at det eneste holdbare på lang sikt er å satse på uavgjort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har egne hyller for skjønnlitteratur og fakta, skjønnlitteraturen ble til og begynne med forsøkt sortert etter alfabetet. Nå er det bare slik at samme forfatter står i samme bokhylle:) Faktabøker er halvveis sortert etter emne; f.eks. Mytologi står sammen med bøker om Atlantis o.l. Men når det er trangt om plassen havner tegneseriebøker, fakta og skjønnnlitteratur i samme hylle så fort jeg har fått skrudd den opp:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For tiden er det et evig kaos i bokhyllene mine. Jeg har for det meste sluttet å kjøpe bøker, og skal snart ta meg en opprydning. Bøker som ikke kommer til å bli lest igjen skal gies bort - i bokhyllen min skal det bare være bøker jeg har et nært forhold til. Kommer nok fremover bare til å kjøpe bøker som har gitt meg noe, og evt som jeg vil låne bort til andre. Leier for det meste på biblioteket =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg låner også alt på biblioteket (hvis de har boken der), og så kjøper jeg de jeg får et forhold til eller vil lese igjen. Gidder ikke kaste vekk flere hundre kroner på bøker som ikke er verdt det, men jeg pleier å kjøpe litt på loppemarked for å støtte en god sak, og så gir jeg de bøkene jeg ikke likte tilbake til nye loppemarked :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg som fremdeles bor på rommet mitt hjemme hos far, har dessverre veldig lite bokhylleplass. da blir det naturlig til at de bøkene jeg liker best får stå framme. Etter det er det egentlig ikke noe mer system enn at bøker i serier står sammen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pensum og andre saklighet står for seg, i en egen hylle. Skjønnlitteraturen, som er i kraftig overtall, sorteres etter et system jeg knapt skjønner selv. Stort sett er sorteringen geografisk, slik at russeren står for seg, og i nærheten av finnene, o.l. I tillegg kommer sjanger inn i bildet, britisk fantasy står ikke sammen med annen britisk litteratur. I tillegg er det noen bøker jeg misliker så sterkt at de står i nederste hylle, uten noen annen grunn enn det. I tillegg står noen bøker tilsynelatende ulogisk plassert, men dette har da med tematikken i bøkene å gjøre, eller at handlingen f.eks. foregår i India, uten at forfatteren er indisk, eller at jeg trodde forfatteren var indisk selv om han var canadisk. I tillegg er bøkenes/ personen i bokas forhold til mat en faktor i plasseringen.

(Ja, jeg bruker lang tid på å sortere bøkene min..)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det der gjorde jeg engang også, men det var med mine egne bøker, og kun tre hyllerader! :-) Jeg sorterte dem tilbake igjen senere, for det var jo litt upraktisk.

Mine bøker er sorterte slik: Romaner mannlig forfatter, romaner kvinnelig forfatter, novellesamlinger (begge kjønn), dikt. Fagbøker er sortert etter emne, feks har jeg en egen hylle for musikkbøker, noter osv, en annen for filosofi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er selvfølgelig noe helt annet å gjøre det med sine egne bøker enn å gå løs på andres :O)

Smart å sortere romaner etter mannlige og kvinnelige forfattere. Det vil jeg også gjøre :) Og også hos meg har musikkbøker fått sin egen hylle, for de er det riktig mange av :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå lurer jeg litt her: hva er smart med å sortere forfattere etter kjønn?? Det var en ny tanke for meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje ikke smart. Feil ord å bruke... Men for en som meg, som elsker systemer og aldri får nok av dem (autist), så ser jeg på bokhyllene mine og liker at bøkene nå er organisert slik. Går fortere å finne frem. I tillegg synes jeg det er litt artig å se hvordan menn og kvinner tilsynelatende velger designet på bokcovrene sine så ulikt hverandre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj oj oj, stakkars kjæreste! Ikke lett med velmenende gjerninger nei... Min kjæreste samler på filmer, og har en stor samling... Om jeg hadde funnet på noe sånt med samlingen hans.. Oj oj oj... !! Tror ikke jeg burde gått hjem på en stund, i alle fall ikke før han fikk orden på det igjen; ))) Ellers er min måte å organisere dem på i andres øyne fullstendig kaos, men jeg finner det jeg skal ha; ) (Merkelig nok, sier vennene og kjæresten) Noe system er det likevel, faglitteraturen er sortert etter fagområder. Skjønnlitteraturen er tilfeldig plassert etter størrelse og hvor det tilfeldigvis er plass, og det er fordi jeg elsker å lese på bokryggene og bruke tid på å dra ut bøker og velge og vrake når jeg skal begynne på en ny.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver så godt jeg kan å finne en ledig "lomme" i hylla, og dytter inn. xD

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sorterer etter størrelse på boka, fra høyest til lavest.
Ellers så er det bare ett stort og herlig kaos:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lo godt av den historien din, men fy søren så sinna jeg hadde blitt om noen hadde gjort det samme med meg. Problemet for meg er at jeg har alt for mange bøker og alt for få bokhyller. Så jeg har desverre mye bøker som bare er stablet i bunker inne på roterommet. Men det som står i bokhyllene er sortert ordentlig. Først og fremst skiller jeg på genre. Jeg har fantasy for seg selv, krim for seg selv osv. Deretter sorterer jeg etter afabetisk etter forfatter i hver genre. Bokserier står selvfølgelig i riktig rekkefølge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde nok også reagert. Man får et merkelig nært og spesielt forhold til boksamligen sin, og hvis noen "latterliggjør" den eller klusser med systemet, så skaper det følelser. Hadde selv følt meg tråkket på, samtidig som jeg kanskje ufrivillig hadde begynt å anse personen som gjorde det som litt "mindre" begavet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lo godt av historien du din. Det var visst en svensk kunstner som hadde fargesortert bøkene sine, men han plasserte blå bøker på den siden av huset som vendte ut mot en sjø, svarte på den siden som vendte ut mot et jorde og liknende. Passet ikke bøkene i farge i utgangspunktet fikk han ny innbinding på dem. Var samboeren til en venninne som fortalte dette en gang, jeg husker ikke detaljene, men det var ganske spesielt i alle fall.

Selv sorterer jeg nå etter sjanger, ordbøker og andre bøker om språk for seg, reiselitteratur for seg, faglitteratur for seg og biografier for seg. All skjønnlitteratur står sammen, uten noen spesiell logikk med unntak av at bøker av samme forfatter står sammen. Jeg forsøkte meg på å sortere alfabetisk en gang i tiden, men det ble jeg rimelig lei av etter en stund. Problemet var jo da at om jeg kjøpte en bok som skulle plasseres på A, så måtte jeg flytte største delen av samlingen min et hakk bort. Det orket ikke jeg i lengden, så nå satser jeg på kaos med et snev av orden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, det systemet høres rimelig spesielt ut. Kanskje en form for installasjon, mer enn et system? Kjenner faktisk en kunstner som kunne være tilbøyelig til å gjøre noe av det samme xD Men greier ikke ta stilling til om jeg synes det er sjarmerende eller skremmende...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat da jeg fikk historien fortalt syntes jeg bare det var veldig komisk. Men å kjenne noen som kunne vært tilbøyelig til å gjøre det blir jo litt annerledes. I beste fall er det sjarmerende eksentrisk, i verste fall er det så sært er det ikke sjarmerende i det hele tatt, men heller bekymringsfullt. Får ikke riktig bestemt meg jeg heller, det kommer kanskje litt an på personen i utgangspunktet, det er ikke alle som kan gjøre det og slippe unna med det...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønnlitteraturen står alfabetisk. Har et slags system på resten også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omtrent som meg. Kokebøker og reiselitteratur, samt historie - har eget bur, og skjønnlitteratur alfabetisk etter forfatter :) Musikkrelatert har jeg så mye av at det har fått en helt egen bokhylle xD

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sorterer etter sjanger og plasserer serier sammen :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alfabetisk, som her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det tildels kaosteorien mikset med super pedanteri. Jeg vet hvor hver bok står, setter samme forfatter etter utgivelsene. Men krim, alternativ, fag og historie står blandet sammen, derav kaosteorien. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alfabetisk, helt til bokhylla er full og jeg presser inn nye bøker der de får plass. Bor i en liten leilighet, og trenger stadig nye hyller til alle bøkene mine.

Morsom historie du forteller, å organisere bøkene etter farge ser sikkert pent ut, men er kanskje ikke særlig praktisk ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:O) Har du skjønnlitteratur og fag/skole-bøker samlet, alt kronologisk etter forfatter?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsa