Takk for innspill. I denne runde har jeg lyst til å lese litt om hjernens fysiske funksjoner etc. isolert fra for eksempel hjernens tenkefunksjoner og liknende filosofiske aspekter. Disse to går så klart hånd i hånd, det ene aspektet fungerer ikke optimalt uten det andre. Jeg har tidligere lest litt om de ulike, mer abstrakte funskjonene. Men nå er det nok litt lesing om hippocampus, hypofysen, nervetråder etc som jeg er mest lysten på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hjernens tenkefunksjoner er nevropsykologi og noe helt annet enn filosofi, filosofi i forhold til tenkning er som hva løpetur er i forhold til muskelfunksjon, koordinering osv. Ryker en nervetråd, så kan visse tenkefunksjoner også ryke, men det siste er du jo inne på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

LeDoux har gjort banebrytende forskning på amygdala. I The Emotional Brain går han nærmere inn på hvordan emosjoner fremkalles og legger i den forbindelse størst vekt på frykt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

CecilieLinda NyrudAgnete M. HafskjoldIngeborg GBenedikteAnniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda Rastennefertiti