En meget spesiell bok, ikke en jeg ville tatt fra hylla "frivillig". Har lest denne boka i forbindelse med studier, og har derfor diskutert og reflekter rundt historien i boka. Jeg vil si det er et must å reflektere rundt forskjellige grunner til hvorfor hovedpersonen er som han er for å kunne sette pris på denne. Ikke en bok jeg "slukleser" for kosens skyld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det er jo den fineste boka som finnes, min desiderte favoritt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en bok jeg likte meget godt. Den er helt spesiell i og med at den gir oss et indirekte innblikk i protagonistens følelsesliv. Meget godt, og "kløktig" skrevet. Jeg har ennå ikke kommet over noen bøker som gjør det samme som Ishiguro i The Remains of the Day. Jeg har også lest Never let me go, og den var ikke på langt nær like god.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig i at denne er langt bedre enn Never let me go, men ser både her inne og ellers på nettet at ikke alle er enig i det. Never let me go var ganske bra, men jeg ble overraska når Ishiguro fikk Nobelprisen. Fant derfor ut at jeg måtte prøve ei bok til av han, og etter å ha lest denne er jeg ikke overraska over pristildelinga.

Ei svært god bok, der språket er godt tilpassa hovedpersonen. Fascinerende med vidt forskjellig tema/genre og språk sammenligna med Never let me go. Kommer nok til å prøve meg på flere bøker av han.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg synes det er en bra historie og interessant å følge hovedpersonene. Det err sant at det ikke er noe kose lesing. Man må kunne tenke og fundere hvordan ulike situasjoner er og blir til. Den følelsesmessige utviklingen. Jeg vil anbefale filmen der Anthony Hopkins og Emma Thompson har hovedrollene. De kler rollene veldig godt og gjør boken enda lettere å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg. Man kan ikke lese denne uten å "jobbe" litt. Men når vi nå først har gjort det, kunne jeg gjerne lest den igjen. Ble glad i Stevens :-) Og syns den er så godt skrevet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så filmen først, og ble dypt berørt av den triste kjærlighetshistorien. Boka har et annet fokus, like viktig, men til tross for at film og bok handler om det samme, synes jeg det var som to ulike historier likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne Kvernmo RyeLeseberta_23TralteAnjaHarald KPär J ThorssonErikmgeMarianneKnut HauglandBoktimmyIngunn ØvrebøJohnny OlsenJulie StensethThomas KlakeggHeidi BGVTorgeir MyklebustRisRosOgKlagingMartinenlillianerKnut T.  ReinåsHedvigBjørn SturødConniemoiraHilde StorkjørrenBjørn Erik Strand-Hanssenkjell kBerit RBrit HonningsvågGjermund  HaugeFrode Øglænd  MalminFlettietteTine SundalBirgitte Veland LarsenmajaSiv ÅrdalHegeKarin  Jensen