Ja, - flott! Det var den jeg tenkte på, - med Anne Bancroft og Anthony Hopkins! :-)
Å, - jeg har sett den! Men hva heter den, - huff, det er ikke like enkelt:-( Jeg tror det er en gateadresse i London, der bokhandelen ligger, - men hva var nå den? Hvis vi bare kunne komme på hvem som spilte i filmen - jeg tror det var kjente navn - så kunne vi finne det ut den veien.
Jeg har faktisk aldri tenkt tanken at jeg kunne kommentere i skjønnlitterære bøker, men i pensumbøker har jeg jo gjort det. Men nå satte du meg på tanken, det er jo en fantastisk idé, - enda bedre enn å skrive kommentarene sine her ;-) Da vil de følge boken og mine etterkommere vil kunne se hva jeg mente, - for, som jeg kjenner mine nærmeste, vil ikke mine bøker havne på loppemarked i første omgang ;-)
De som har lyst til å se det middelalderdokumentet Frid Ingulstad brukte som utgangspunkt for historien om Ingebjørg Olavsdatter, kan se og lese mer om det her.
Den vil bli lagt ut på YouTube etterpå :)
For dem som er interessert kan jeg fortelle at Rem kommer "I en sofa i arkivet" i Riksarkivet tirsdag 25. november kl. 18. Mona Ringvej vil der lede en samtale med Tore Rem og Frode L. Boason om "Dikteren og diktatoren".
Jeg synes det var flott at du la merke til det og har varslet oss, så nå vet vi i hvert fall at vi bør være litt nøye med hva vi klikker på fra hvem her inne, - og så håper jeg André også har notert seg det?
Fantasi eller virkelighet? Her er lenken til samtalen :-)
Tenkte kanskje noen kunne ha interesse av å høre Aina Basso og Bergsveinn Birgisson i samtale over temaet "Fantasi eller virkelighet". Samtalen holdes "I en sofa i arkivet" på Riksarkivet tirsdag 14. oktober kl. 18, og den vil senere bli lagt ut på Riksarkivets Youtube-side.
Det er tydeligvis ikke så mange her inne som har lest bøker av Modiano, - men det kan jo være noen som har noe å si om ham og bøkene hans?
Walden bør absolutt leses!
Og ettersom tiden går, kan man da godt sette i gang en diskusjon på nytt, man kan jo ikke regne med at alle sitter og leser gjennom alt som har vært skrevet før!
Umiddelbart tenkte jeg på Kaptein Corellis mandolin, som jo foregår i Hellas, men så kom jeg på at forfatteren ikke er gresk og at du kanskje ikke tenker på tiden rundt 2. verdenskrig som "de siste åra" ;-) Men boken er veldig fin ....
Huff, - jeg vet ikke riktig hva jeg synes ... Jeg er vel enig i at det er en god bok, interessant og med mange fine setninger, men jeg likte den ikke, den var rett og slett litt ekkel og konstruert, med denne tvers gjennom beregnende Katri med de gule øynene, akkurat som hundens ... Puh, - nå er jeg glad jeg er ferdig med den ... Klarer ikke å gi den mer enn terningkast 4.
Katri satte fram og de spiste som de pleide, med hver sin bok. Disse lesende måltidene hadde alltid vært dagens roligste stund, en fullkommen og velsignet fred.
Tove Janssons fortellinger fra barndommen kan på mange måter minne om noen av Johan Borgens noveller, - vi opplever barndommen gjennom barnets øyne. Og for et barn med en slik fantasi og billedskapende evne som Tove Jansson hadde, blir det noen aldeles fantastiske fortellinger!
En tilleggsbonus er at man her finner forbildene til noen av hennes figurer i Mummi-verdenen, - ikke bare til figurene forresten, men til hele Mummi-dalen. Jeg vil anbefale boken for alle Mummi-elskere, her ser man hvordan den verdenen oppsto!
Morfaren min var prest og pleide å preke for kongen. En gang før hans barn og barnebarn og barnebarns barn oppfylte jorden kom morfar til en lang grønn slette som var kantet med skog og åser slik at den lignet paradisets dal. Bare mot en side åpnet den seg i en vik ut mot havet, for etterkommere å bade i.
Da tenkte morfar, her vil jeg bo og bli mangfoldig for dette er sannelig Kanaans land.
Tove Jansson: Billedhuggerens datter.
I dag gjorde jeg noe så uvanlig som å kjøpe en helt nyutkommet norsk bok som jeg ikke hadde hørt om før i går! Men da leste jeg anmeldelsen av den i Aftenposten, og det gjorde den så fristende for meg, at jeg altså bevilget meg den i dag! Det skal være en positiv bok med noe så sjeldent som en lykkelig og tilfreds hovedperson, og det til tross for at hun er alene ;-) Og dette skal være beskrevet i et utsøkt språk av poeten - og romanforfatteren - Rune Christiansen, og bokens tittel er: Ensomheten i Lydia Ernemans liv. Gleder meg til å lese den!
Jeg er ikke sikker på om jeg vil øve det opp, - i hvert all ikke når jeg skal høre på en bok. Da er jo noe av poenget at jeg går så opp i handlingen og bokens verden at jeg blir helt borte for denne verden ;-) Jeg klarer så vidt å strikke noe enkelt ....
Flott, velkommen tilbake! :-)
Jeg har et strikketøy jeg må skynde meg med å få ferdig, og da passet det fint å begynne på "Min kamp 1" som jeg har hatt liggende som lydbok, men som jeg ikke har kommet i gang med før. Og jeg må si at jeg synes den er fascinerende bra, men samtidig er jeg litt usikker på om det faktisk også kan skyldes oppleseren, - jeg vet ikke om jeg hadde blitt trukket like mye inn i handlingen hvis den hadde kommet via bokstaver på papiret! Oppleseren, Anders Ribu, treffer etter min mening forfatterens stemme helt, og helt uten et snev av teater som kan plage meg hos andre. Så nå gleder jeg meg til å strikke og lytte!
Og hvis ørene trenger en pause, har jeg akkurat begynt på Tove Janssons barndomsskildring "Billedhuggerens datter". Den har deilig korte kapitler som tar meg med inn i hennes barndoms univers hvor jeg plutselig gjenfinner bilder og vesener fra Mummiverdenen, - veldig fascinerende!