Eg såg tilfeldigvis på portrettsafari-sida, og det slo meg at veldig mange av dei nyaste registrerte brukarane har veldig like profilbilete. Er det ei skuleklasse eller ein vennegjeng, undra eg på, og klikka inn på nokre av profilane.

Fellestrekket, utanom likskapen i profilbilete, er at ingen har registrert nokon bøker og at alle har lagt inn ei lenke til diverse polske nettsider. Enkelte av desse virker å vere til diverse internett-kasino. Det får meg til å lure på om desse nyregistreringane er reelle bokelskarar, eller om dette er ei form for reklameverksemd.

Skulle det vere det siste, så er det jo på ingen måte plagsomt, og eg er ikkje ute etter å klage på nokon. Grunnen til at eg tek opp dette er at eg ikkje klarer å forstå kva som kan vere motivasjonen for å spreie desse nett-adressene på ei side som dette. Kan det vere slik at den eller dei som lagar desse profilane t.d. får ein provisjon for antal klikk på ein adresse? Korleis klarer brukaren i såfall å bli kreditert for dette? Eller er det ein annan motivasjon som ligg bak? Blir t.d. "verdien" av ein nett-adresse vurdert etter kor mange lenker som peiker til den?

Ja ja, det er mykje eg ikkje forstår.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Det ser ut for at desse underlege brukarprofilane no er borte frå portrettsafari-sida. Er det inngripen frå admin, tru? Men det ser framleis ut som om at det blir oppretta opptil fleire brukarar pr dag, utan profilbilete, og som ser ut til å ha som einaste formål å lenke til polske internett-sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et trafikksikkerhetsprosjekt som het 18+ fikk plutselig ca femti medlemmer fra Tyrkia på facebooksida si. Bokelskere i Google translate blir book lovers. May be we've got some new guys looking for lovers to book?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter å ha sett på de nye profilene, hvor mange nå har fått samme profilbilde, vil i alle fall ikke jeg klikke på de lenkene deres - og teorien om book lovers er nok litt for tynn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at du sier fra om det. Jeg håper noen fra Administrasjonen leser dette? Slike profiler mener jeg burde slettes, for da er det åpenbart at de ikke er her i ærlig hensikt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes det var flott at du la merke til det og har varslet oss, så nå vet vi i hvert fall at vi bør være litt nøye med hva vi klikker på fra hvem her inne, - og så håper jeg André også har notert seg det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sånt burde det vært mulig å unngå. Hva med å ekskludere alle "bokelskere" som etter f.eks. en måneds medlemskap fortsatt står med null bøker? Teknisk mulig? Ønskelig?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tja, så langt er det jo ingen som har gjort noko som er til sjenanse for andre, så det er ikkje sikkert at det er naudsynt å gjere noko i det heile. Ekskludering pga manglande bøker er ein mangelfull ide etter mitt syn, då ein må ta høgde for at det kan finnest medlemmer som har glede av å vere på sidene her sjølv om dei ikkje oppretter bokhyller etc.

Dersom ein vil prøve å unngå mulige spam-angrep av den typen som geitebukkeskjegg er inne på, går det kanskje an å setje eit tak på kor mange profilar som kan opprettast eller loggast inn på frå same IP-adressa. Men det kan jo hende at spammerar kan omgå ei slik sperre heilt problemfritt for alt eg veit. Uansett, hittil har det jo ikkje vært noko problem, det er berre spekulasjonar basert på påfallande likheitstrekk i mange nye brukarprofilar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var merkelig! Har vore innom og kika eg også, og når eg går inn på nye bokelskarar, så ligg der mange utan bilde, men som har lagt inn profil etter same mønster. Nokre har lenker til Polen, ser det ut til, medan andre har finsklydande namn.....No er eg svært lite datakyndig, og anar ikkje kva motivet kan vere........Men, rart er det!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når spammere oppretter "falske" brukere i forskjellige fora er det vanligvis første ledd i et massivt spam-angrep. I neste omgang blir de nyopprettede "brukerne" styrt av roboter som f.eks kan legge inn svar i diskusjonsgrupper som denne. "Innleggene", som kan være mer eller mindre dyktig forkledd som relvant for forumet, inneholder i sin tur klikkbare lenker til nettsteder av ymis natur som spammeren ønsker at uoppmerksomme deltakere i gruppen skal besøke.

Jeg vet naturligvis ikke om det er dette som skjer her. Men sånn stort sett....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreTrude JensenKirsten LundLars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt Elin